Те не са толкоз дълги. Няма как да се развива дискусията без да минеш материала. Иначе обикаляме в кръг.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дискусия върху свободата на пазара
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гост
-
Batko Charly написаhttp://newssearch.bbc.co.uk/cgi-bin/...american+dream
Малко инфо за американската мечта, до голяма степен продукт на така-наречения "свободен пазар"Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Гост
Това са неясни линкове с неконкретизирани твърдения за "американската мечта" и пр.
Аз препоръчвам всекиму да черпи данни от първа ръка, по възможност да иде там или където и да е другаде, или пък да мисли сам, а не да чете нечии чужди, па били те и В ББС изводи.
Comment
-
Много критични станахме към източниците изведнъж :sm186:
Много ясно, че нищо не доказва. То не, че нещо винаги/някога доказва нещо ...
Просто ми се мярна пред очите и толкова. Пък и з наех, че веднага щяхте да се заядете :twisted:
Бас хващам обаче, че има доста писано по въпроса и от сериозни изследователи. Но и такъв материал да пусна, мисля, че дискусията досега доказва, че няма файда.Last edited by Batko Charly; 09-11-2005, 17:32.Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
Злобата крепи човека, а мързела го грози!
(собствен патент)
Comment
-
Batko Charly написаБас хващам обаче, че има доста писано по въпроса и от сериозни изследователи. Но и такъв материал да пусна, мисля, че дискусията досега доказва, че няма файда.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Е имаше едно мини-документално доло в дясно за "американската мечта".
Само за тва ставаше въпрос, е ли или не е ли вече част от миналото. Филма завършва със залкючението, че вече е част от миналото, но, че американската пропагандна машина е толкова силна, че все още преобладава като идея която характеризира Америка.Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
Злобата крепи човека, а мързела го грози!
(собствен патент)
Comment
-
Batko Charly написаЕ имаше едно мини-документално доло в дясно за "американската мечта".
Само за тва ставаше въпрос, е ли или не е ли вече част от миналото. Филма завършва със залкючението, че вече е част от миналото, но, че американската пропагандна машина е толкова силна, че все още преобладава като идея която характеризира Америка.
Но да, принципно "американската мечта" си е в миналото, както и това, което я е породило. Най-силните моменти на американската икономика, както и възможностите, с които тя е очаровала хората, са вече предмет на историята. В наши дни ми се струва, че вече залагат все повече и повече на силата, тъй като не могат да постигнат резултатите от едно време само с икономически средства.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Гост
Batko Charly написаМного критични станахме към източниците изведнъж :sm186:
Сигурно има "сериозни изследователи", ама безграшни изследователи няма. :sm100: :nod:
Камерер написаНо да, принципно "американската мечта" си е в миналото, както и това, което я е породило. Най-силните моменти на американската икономика, както и възможностите, с които тя е очаровала хората, са вече предмет на историята. В наши дни ми се струва, че вече залагат все повече и повече на силата, тъй като не могат да постигнат резултатите от едно време само с икономически средства.
Силата по принцип е външнополитически инструмент на големите държави, който за нито една от тях, в т.ч. и за щатите НЕ СЕ ОТНАСЯ ДО вътрешноикономическото развитие.
Пък и какво разбираме под "сила"? Конкретната окупация на Ирак? Да, но щатите имат много още противници, а далеч не са подходили към тях със "сила",/макар, че една по-гъвкава позиция няма да навреди на никой./ Това се отнася и за другите големи, засега и за късмет на малките :aaa: :aaa:
Имам чувството, че понякога от "наша", европейска или по-точно източноевропейска г.т. се получава един такъв синдром - всяко движение на големите ни се вижда "сила", просто поради размера на големите. Много напред отидоха, и най-много - най-големият от тях.
Comment
-
Камерер написа...Но да, принципно "американската мечта" си е в миналото, както и това, което я е породило...
Тези, които казват, че гроздето е кисело въобще живяли ли са в САЩ? Дефиниция за "американската мечта" няма да искам с цел опростяване на задачата. Че то пак ще ми извадите кой какво бил писал по въпроса, а аз се интересувам от лични наблюдения. Ето една кратка приказка от Елин Пелин по въпроса за личните наблюдения:
- Ти ял ли си, брате мой, мляко с ориз?
- Не.
- Е, тогава ти нищо не знаеш.
- Мигар ти си ял?
- Не, но съседът видял как попът в кръчмата ял...Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Nick написаТези, които казват, че гроздето е кисело въобще живяли ли са в САЩ? Дефиниция за "американската мечта" няма да искам с цел опростяване на задачата. Че то пак ще ми извадите кой какво бил писал по въпроса, а аз се интересувам от лични наблюдения.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Камерер написаТоест, ти отричаш правото на хората, които са извън САЩ да коментират въпроса? Това определено е забавноНикто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Точно това имам предвид.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Гост
Mнение може да има всеки. Адекватността на мнението към реалностите е различна
Засега друга точка от света не дава такива възможности за прогрес на трудещия се индивид, поне по "косвени" за мен данни, относими към текста на Елин Пелин
Comment
Comment