Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусия върху свободата на пазара

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Те не са толкоз дълги. Няма как да се развива дискусията без да минеш материала. Иначе обикаляме в кръг.
    Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.

Злобата крепи човека, а мързела го грози!
    (собствен патент)

Comment

Те не са. Ти дай резюме на последното, за either or" thinking paradigm.

Comment

Малко инфо за американската мечта, до голяма степен продукт на така-наречения "свободен пазар"

(собствен патент)

Comment

Batko Charly написа
          http://newssearch.bbc.co.uk/cgi-bin/...american+dream

Малко инфо за американската мечта, до голяма степен продукт на така-наречения "свободен пазар"
          Това са резултати от търсене в сайта на BBC. Разнообразни са и не виждам какво доказват
          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Това са неясни линкове с неконкретизирани твърдения за "американската мечта" и пр.

Аз препоръчвам всекиму да черпи данни от първа ръка, по възможност да иде там или където и да е другаде, или пък да мисли сам, а не да чете нечии чужди, па били те и В ББС изводи.

Comment

Много критични станахме към източниците изведнъж :sm186:

Много ясно, че нищо не доказва. То не, че нещо винаги/някога доказва нещо ...

Просто ми се мярна пред очите и толкова. Пък и з наех, че веднага щяхте да се заядете :twisted:

Бас хващам обаче, че има доста писано по въпроса и от сериозни изследователи. Но и такъв материал да пусна, мисля, че дискусията досега доказва, че няма файда.
              Last edited by Batko Charly; 09-11-2005, 17:32.

(собствен патент)

Comment

Batko Charly написа
                Бас хващам обаче, че има доста писано по въпроса и от сериозни изследователи. Но и такъв материал да пусна, мисля, че дискусията досега доказва, че няма файда.
                Не, въобще не става дума за това. Ти си пуснал някакъв сбор от наистина най-различни линкове, без да кажеш каква ти е тезата. Какво искаш да кжеш например? А и кой линк какво доказва, защото там нещата са най-разнообразни.
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Е имаше едно мини-документално доло в дясно за "американската мечта".
                  Само за тва ставаше въпрос, е ли или не е ли вече част от миналото. Филма завършва със залкючението, че вече е част от миналото, но, че американската пропагандна машина е толкова силна, че все още преобладава като идея която характеризира Америка.

(собствен патент)

Comment

Batko Charly написа
                    Е имаше едно мини-документално доло в дясно за "американската мечта".
                    Само за тва ставаше въпрос, е ли или не е ли вече част от миналото. Филма завършва със залкючението, че вече е част от миналото, но, че американската пропагандна машина е толкова силна, че все още преобладава като идея която характеризира Америка.
                    Тъй да беше казал. Аудио-видеото ли? Аз по принцип не обичам да гледам такива неща, предпочитам писмен текст, върху който да разсъждавам.
                    Но да, принципно "американската мечта" си е в миналото, както и това, което я е породило. Най-силните моменти на американската икономика, както и възможностите, с които тя е очаровала хората, са вече предмет на историята. В наши дни ми се струва, че вече залагат все повече и повече на силата, тъй като не могат да постигнат резултатите от едно време само с икономически средства.
                    Проект 22.06.1941 г.

Comment

Batko Charly написа
                      Много критични станахме към източниците изведнъж :sm186:
                      Еми то вече си има правила за мотивация, и правилно :aaa:

Сигурно има "сериозни изследователи", ама безграшни изследователи няма. :sm100: :nod:

Камерер написа
                      Но да, принципно "американската мечта" си е в миналото, както и това, което я е породило. Най-силните моменти на американската икономика, както и възможностите, с които тя е очаровала хората, са вече предмет на историята. В наши дни ми се струва, че вече залагат все повече и повече на силата, тъй като не могат да постигнат резултатите от едно време само с икономически средства.
                      Светът се развива, вярно, но ми се струва, че още не е успял да достигне щатските възможности за прогрес на индивида. Дале-далеч не е успял ........

Силата по принцип е външнополитически инструмент на големите държави, който за нито една от тях, в т.ч. и за щатите НЕ СЕ ОТНАСЯ ДО вътрешноикономическото развитие.
                      Пък и какво разбираме под "сила"? Конкретната окупация на Ирак? Да, но щатите имат много още противници, а далеч не са подходили към тях със "сила",/макар, че една по-гъвкава позиция няма да навреди на никой./ Това се отнася и за другите големи, засега и за късмет на малките :aaa: :aaa:

Имам чувството, че понякога от "наша", европейска или по-точно източноевропейска г.т. се получава един такъв синдром - всяко движение на големите ни се вижда "сила", просто поради размера на големите. Много напред отидоха, и най-много - най-големият от тях.
                      Last edited by ; 09-11-2005, 19:57. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Камерер написа
                        ...Но да, принципно "американската мечта" си е в миналото, както и това, което я е породило...
                        Не, не, не. Аз изживявам в момента моята "американска мечта" и смея да твърдя, че слуховете за нейната смърт са силно преувеличени.

Тези, които казват, че гроздето е кисело въобще живяли ли са в САЩ? Дефиниция за "американската мечта" няма да искам с цел опростяване на задачата. Че то пак ще ми извадите кой какво бил писал по въпроса, а аз се интересувам от лични наблюдения. Ето една кратка приказка от Елин Пелин по въпроса за личните наблюдения:

- Ти ял ли си, брате мой, мляко с ориз?
                        - Не.
                        - Е, тогава ти нищо не знаеш.
                        - Мигар ти си ял?
                        - Не, но съседът видял как попът в кръчмата ял...
                        Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                        A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
                          Тези, които казват, че гроздето е кисело въобще живяли ли са в САЩ? Дефиниция за "американската мечта" няма да искам с цел опростяване на задачата. Че то пак ще ми извадите кой какво бил писал по въпроса, а аз се интересувам от лични наблюдения.
                          Тоест, ти отричаш правото на хората, които са извън САЩ да коментират въпроса? Това определено е забавно
                          Проект 22.06.1941 г.

Comment

Камерер написа
                            Тоест, ти отричаш правото на хората, които са извън САЩ да коментират въпроса? Това определено е забавно
                            Отричам? Нищо не отричам. Подсказка - прочети приказката на Елин Пелин още веднъж.
                            Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                            A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Точно това имам предвид.
                              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Mнение може да има всеки. Адекватността на мнението към реалностите е различна
                                Засега друга точка от света не дава такива възможности за прогрес на трудещия се индивид, поне по "косвени" за мен данни, относими към текста на Елин Пелин

Comment

Working...
                                X