Amazon написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрическите и безшофьорни коли
Collapse
X
-
Нов световен рекорд бе поставен за най-дългото в историята непрекъснато пътуване в водороден автомобил, след като проектът „Лондонска водородна мрежа“ (LHNE) проведе тест с шест дни шофиране на разстояние над 6000 мили по магистралата М25. Превозното средство бе Hyundai ix35 с водородни горивни клетки. Проектът подобри и световния рекорд за най-дълго разстояние, изминато с един резервоар с водород. Явтомобилът успя да измине над 640 км без изчерпване на горивото. [източник]
Чичо Мъск имаше няква фобия към водоротките.
Comment
-
STROSS написа Виж мнениеЧичо Мъск имаше няква фобия към водоротките.
Водород се извлича в ограничено количество от природния газ; другата алтернатива е електролиза. Крайно непрактично гориво.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Nick написа Виж мнениеВодород се извлича в ограничено количество от природния газ; другата алтернатива е електролиза.
ОТ Понеже нямам възможност да чета целия форум (пък и "избраните откъси" не следя кой знае колко редовно) - във футуристичните сценарии как извънземните ни поробват отчита ли се факта, че живеем в силно агресивна кислородна среда (поради което в местните условия явлението "живот" е всъщност процес на горене), която е в състояние да "прогори" дори металите и която на евентуалните извънземни хич биля няма да допадне?Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!
Comment
-
Обикновен лаик написа Виж мнениеако не открием някакви готови запаси, всеки добив на водород ще изисква да влагаме повече енергия, отколкото ще получаваме. Освен, разбира се, ако не решим да положим един дебел и неумит на Втория принцип на термодинамиката.
Например Пенжинская ПЭС
Comment
-
[OT]Обикновен лаик написа Виж мнениевъв футуристичните сценарии как извънземните ни поробват отчита ли се факта, че живеем в силно агресивна кислородна среда (поради което в местните условия явлението "живот" е всъщност процес на горене), която е в състояние да "прогори" дори металите и която на евентуалните извънземни хич биля няма да допадне?"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнение[OT]Не смея да питам отде й таз информация... Доколкото можем да си въобразим - не са много опциите за база на животаКухулин написа Виж мнениеТо това остана, да стигнат дотук и да се уплашат от кислорода
Благодаря.Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!
Comment
-
"Опел Инсигния" измина 2111 км с един резервоар
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнение"Опел Инсигния" измина 2111 км с един резервоар
http://www.dnevnik.bg/skorost/2016/0...din_rezervoar/This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Амазоне, те после са пробвали да докарат и дъжд с жертвоприношения, ама и това се е оказало, че не е правилния път. Питай ацтеките.
Мислата ми е, че все още има мегдан при ДВГто за икономия и с тия цени на нефта няма да изчезнат скоро. И не се знае електричарките дали няма да се окажат пореден балон, създаващ повече проблеми от решените. Пазарът ще покаже."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
и голямо чудо като минал 2К...ам ане описва как ги е минал Пример- на моето по-старо и по-голямо возило на книга разхода му е 4,6, аз съм постигал 3,6 за целите на извращението, изключен климатроник, температура вънка 24,м скоост 80, двигателя работи на празен ход, по оковрътстното в софия, инче 4,6 зима софия-пловдив, пак с 80 че имаше 5 санта сняг на магистралата и бях сам на пътя...в смисъл зад мен ен виждах нико а пред мене не беше минал никой.А да се мери на кой колко му е градското е още по-голяма перверзия, моята е давала и 7 и 14
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеВнимава с педала, гаси двигателя на светофари и наклон, следи оборотите...абе виртуоз.
Comment
Comment