Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любими Български Владетели!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Мерси за въпросите.По-добре несъгласен,отколкото мълчалив
    И така----Чака.Ами смятам,че консолидацията с Златната орда е щяла да опресни Алтайския елемент в българския етногенез/аз го предпочитам пред индоевропейския/.Жалко,че е стнал преврат там и евреите са удушили Чака
    РАСАТЕ:
    Съюзът с Византия също се оказва плачевен!
    Арабите,пък по времето на Расате,не са вече тези от времето на Тервел/макар,че и тогава не е имало кой знае какъв проблем за България/.
    За ВИЗАНТИЯ България си остава варварска-ЗАВИНАГИ.НАли знаете как е наричан Българският цар от Византийския император?Кожоносец проклет и варварин.
    А виж за немците не съм съгласен.Те са конкуренти на Византия,а не нейни фенове! :lol:
    Velik Izto4en S1yuz

Comment

Превземането на Шумен?

При цялото ми уважение към Татар-изобщо не съм съгласен с неговото мнение !Първо-Чака си е бил просто един низвергнат от собствените си сънародници беглец с не особено голяма група сподвижници, не способна да внесат никакава промяна в българския генофонд,още повече,че татарите не са на такъв етап от историческото си развитие,че с нещо да допринесат за развитието на България!Бил си е чисто и просто узорпатор на престола, достигнал до него благодарение не толкова на нашата реална слабост ,колкото на страха от западащата Златна орда.На такива като него краят е един-удушен в Търновската тъмница!И то заслужен край!Още повече ,че го удушват по заповед на Светослав Тертер-български цар с куманска кръв .Евреите идват във България много по-късно,така,че този път те не са замесени.А ,и с какво са помогнали татарите на България?Що се относя до Владимир -Расате-трагедията на един владетел,живеещ с миналото и иколкото и да ни е мъчно-недалновиден!Ако се бяхме върнали към Тангра и не бяхме възприели българославянската писменост-съдбата на България щеше да е като на Хазарския каганат-отдавна забравен из гънките на историята! :twisted:
      "Прави каквото трябва,да става каквото ще!"

Comment

European Powers 1880-2

:o историята с Чака е най-слабия момент във Второто българско царство(империя както пишат някъде ).Самчо не си прав за евреите.Палачите които убиват Чака са били евреи и това го имаше в един исторически извор а не е нечия приумица.А за Георги Тертер не знам да имат куманска кръв.Абе въобще не знам защо всички владетели на ВБЦ им приписват кумански произход.Наистина куманите са важни съюзници ама чак пък така да се намесят в управляващата върхушка толкова явно...И за Византия не съм сългасен изобщо.Наистина ромеите винаги са се комплексирали от България и винаги са искали да е заличат от историята но това е вековна империя която векове наред отстоява европейските подстъпи от проникването на исляма.Аз ако съм един средновековен български владетел изобщо няма да се закачам с византийците.Те нека да отбиват турци и араби пък аз ще си намеря къде да се доказвам.Ама за съжаление нашите велики владетели са имали амбиции да седнат на престола в Константинопол и са отслабили империята значително.Знаем после какво става и как империята рухва и идват едни доста по опасни и агресивни съседи които нямат намерение да сме си просто съседи...
        ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Тук Араслан не е прав. Причините за идването на османските турци във Византийската империя се дължат на един човек и това е Михаил VIII Палеолог 1261-1282
          Тъкмо той налага данъци на акритското население. Именно това население брани границите на империята-това е пограничната й стража, която император Йоан Дука Ватаци освобождава от данъци за да може да брани границите на империята. Обалгането й с данъци принуждава тези хора да започнат да се заселват в градовете, като по този начин започва едно постепенно оголване на граница.
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Приемам забележката на Араслан-действително не знаех,че Чака е удушен от евреи.Що се отнася до останалата част от предишният ми пост-продължавам да твърдя ,че Чака нямя място сред българските владетели.Това,че Тертеровци са от куманки произход е доказано от историческата наука.В което няма нищо лошо между впрочем,защото именно Светослав Тертер е последният голям български владетел. А Парабелум е напълно прав-турците идват в европа точно заради гражданските войни във Византия
            "Прави каквото трябва,да става каквото ще!"

Comment

Абе да стигнат до Виена не ще да е само вината у ромеите
              ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Моите любими владетели:
                Крум - друг не знам освен него да е пил от черепа на византийски император Пък и присъединява нови територии и води и успешна вътрешна политика, включително с въвеждането на малко митично законодателство.
                Борис Първи - за съзиданието, заварва една отслабена България и оставя силна и цивилизована държава на сина си. Доказва, че не е нужно да водиш успешни войни, за да си силен владетел.
                Иван Асен Втори - териториално разрастване, България при него е най-значимата дължава на Балканите. Води миролюбива политика и има вътрешен просперитет.

Comment

Законите на хан Крум ако се върнат направо ще се пръсна от кеф...Алкохолът ще го нагласим някак...

Comment

Araslan написа
                    Законите на хан Крум ако се върнат направо ще се пръсна от кеф...Алкохолът ще го нагласим някак...
                    Как обичам такива "каквото на мен ми е удобно"
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Добре може ли да се води сносна дискусия без халба бира?Или да се иде на балкан на мръвки и тежка музика без руйно вино?Или да идеш на море да се моташ по барове без ром?Или когато си на ски без кафе и коняк?Се пак хана ще трябва да се съобразява с Багатура

Comment

ahav написа
                        Борис Първи - за съзиданието, заварва една отслабена България и оставя силна и цивилизована държава на сина си. Доказва, че не е нужно да водиш успешни войни, за да си силен владетел.
                        .
                        Не съм съгласен. Все пак при Пресиан България е на три морета. Когато Борис идва на власт прави две неуспешни войни и е принуден да върне на Византия "наша" територия.
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Аз Борис по принцип не го харесвам.С това масово избиване на българската върхушка...Историците може да ни натякват тезата за "централизиране на властта" ама аз не мога да е приема.Еми така де те и комунистите искат централизирана власт и си трепят неудобните...Неуспешните войни с моравци и ромеи също не ми го издига в очите макар да не зависи от него самият военнен сблъсък.Абе като цяло е хем колеблив във военно отношение хем избива толкова невинни...Омуртаг като по миролюбив владетел и Иван Асен по ми допадат.Особено Иван Асен II.

Comment

Омуртаг миролюбив владетел? Ади, ади. Що народ е изтрепал и то миролюбив народ. За протокола ще спомена, че през 816-19 година миролюбивият Омуртаг трепе Абодрити и малко франки

Comment

Да де в смисъл не провежда чак толкова мащабни военни кампании в сравнение с Крум например.Граничните сблъсъци с франките си остават точно гранични сблъсъци но показват на франките силата на българското оръжие и по нататък франките си имат едно на ум...Омуртаг е известен и с жестокостта си спрямо християните.Наказва жестоко и князете на славяните които се опитват да се отделят от България.Сещам се само за тимочаните но имаше и още две славянски племена.Трябва да попрегледам.

Comment

Araslan написа
                                ...Омуртаг е известен и с жестокостта си спрямо християните.Наказва жестоко и князете на славяните които се опитват да се отделят от България.Сещам се само за тимочаните но имаше и още две славянски племена.Трябва да попрегледам.
                                Кое е по-жестоко? Да водиш смъртна война с най-големият си враг или да избиваш своето население, защото изповядвало чужда религия?:fire:

Comment

Working...
                                X