stanislavb написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любими Български Владетели!
Collapse
X
-
Гост
Естествено че в момента съдбата на България зависи от нас, но ние трябва да изпълним заветът който ни е оставен отпреди 1300 години!
Comment
-
Гост
1014г. битката при с. Ключ (планина Беласица) - Василий ²² разбива цар Самуил
1204г. кръстоносците превземат Цариград
1205г. битката при Одрин - цар Калоян пленява лат. имп. Балдуин 1
1230г. битката при р. Клокотница - цар Иван Асен ²² пленява епирския император Теодор Комнин
Comment
-
А кой според вас е допринесъл най-много до укрепването на държавата, влагал е усилия също в нейното бъдеще и е мислил за народа като цяло?
Самуил опасва цяла Македония с крепости, но уви и тва не помага. Калоян е довел до силен държавен апарат и се е грижил за народа. Не знам само тва, че са му викали "Добрия цар Иванчо" и предното твърдение за народа колко са верни. По време на Иван-Асен е било песен, но след него? Симеон и Крум са удавили държавата в кръв и войни. Симеон я оставя разорена, за Крум не знам. Омуртаг се е отдал много на строене. Трудна преценка в крайна сметка! Интересно ми е какво мислите по въпроса.Contra la estupidez, hasta los dioses luchan en vano.
Злобата крепи човека, а мързела го грози!
(собствен патент)
Comment
-
Определено Борис ², той подготвя България за Златния век и тя продължава да бъде военно-политически колос в Източна Европа дълги години след неговото управление. Изглежда не мечът, а вярата и перото се оказват истинските дълготрайни крепители на държавата.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Гост
-
Гост
Comment