На мен Аспарух ми е любимец - все пак той е основател на България, нали така? Все още мисля, че неговата победа е най - знаменитата
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любими Български Владетели!
Collapse
X
-
Не 7, а 77 пъти по 7...
http://www.mathematicalanthropology.org/
Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм
-
"ФЕРДИНД" е известен като единственият български владетел, успял да кара колело и да дъвче дъвка едновременно. заради това му постижение, е показван в специален павилион на световното изложение в Чикаго, описано от Алеко Константинов. години по-късно, зашеметен от успеха, се пропива и продава колелото, а дъвката губи на покер.
Comment
-
А защо никой не спомена Н. В. Симеон ²², единственият жив български владетел?
Преди 7 години народът щеше да се изпотрепе да гласува за него, а сега никой вече не казва добра дума по негов адрес.
Колко преходна е всенародната любов!
Колко кратък е пътят от "Осанна!" до "Разпни го!"
Мисля си, че ако и другият всенароден любимец - Клавдий ²² беше управлявал поне още 4-5 години, щеше да бъде мразен не по-малко от предшественика си Галиен.
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Comment
-
IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написаА също Евтидем, Деметрий ² и Менандър ².A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Простете за невежеството - това владетели от Одриското царство ли са?Не 7, а 77 пъти по 7...
http://www.mathematicalanthropology.org/
Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм
Comment
-
Darkas написаПростете за невежеството - това владетели от Одриското царство ли са?A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Darkas написатова владетели от Одриското царство ли са?
Става въпрос за великите владетели на България, която през ²² век пр. н. е. се е разпростирала от Паропамисос и Арахозия на запад, до Гандхара, Пенджаб и Паталипутра оттатък Хиндукуш.
На прикачените картинки:
1. Деметрий ² (ок. 200-180 г. пр. н. е.), за който се знае, че освен тигри е ловувал и диви слонове, известни още като слонове - мустанги. Изобразен е със слонска глава върху главата. Дълго време слонът е бил символ на прабългарите, преди да бъде заменен от коня и конската опашка. Първоначално прабългарите са пасли своите стада от слонове в гъстите гори на Арахозия. Но след като там пашата се изчерпала, те завоювали Пенджаб, където имало подходящи джунгли за паша на слоновете. След като слоновете изяли горските масиви в Пенджаб, оглозганите земи се превърнали в терени, подходящи за паша на коне. Тогава древните българи заменили слоневъдството с коневъдство. Вероятно по времето на Аспарух българите все още са притежавали малки стада от слонове. С това се обясняват акциите по залесяване в Малка Скития, които древните българи провеждат през V²² век, заменяйки степната растителност с гъста и непроходима гора.
2. Евкратид ² (ок.170-145 г. пр. н. е.), изобразен с типичната прабългарска конска опашка. Изображението е от времето, когато конската опашка е вече символ на древните българи.
3. Менандър ² (ок. 165-130 г. пр. н. е.), който след завладяването на Източен Пенджаб, изглежда е признат за василевс на България и Индия, което ясно се разчита от текста на монетата. Той също носи конска опашка.
От приложените текстове се вижда, че българските канове и василевси са използвали гръцкото писмо в държавната канцелария още по времето, когато са владеели Субконтинента Индия.
IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написаА също Евтидем, Деметрий ² и Менандър ².
По-късно може и да се аргументирам.
"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.
Comment
-
IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написа3. Менандър ² (ок. 165-130 г. пр. н. е.), който след завладяването на Източен Пенджаб, изглежда е признат за василевс на България и Индия, което ясно се разчита от текста на монетата. Той също носи конска опашка.
По темата не съм мислила задълбочено, но като че ли най-любим владетел ми е Калоян.
На фиг.1 - червените камъни са шпинели от Балх, провинция Бадахшан, Афганистан.
На фиг.2 - короната на Британската империя, най-отпред - "рубинът" на Черната принцеса - 140-каратов бадахшански шпинел."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написаИЦА, не се и съмнявам, че мисълта, че Римската империя е продължител на славните традиции на IBM (Indian Bulgarian-Macedonian empire) те ласкае неимоверно. Чак до степен да забравиш, че гордите българи, за разлика от равнинните слонопаси, са развивали фамозните си строителни традиции там, където има камък - високо в красивите планини на Афганистан - като заедно със строителството са положили началото и на по-ювелирни изкуства (фиг. 1) и на бъдещата Британска (Бурта(н)с-ка с недоизяснена палатализация) империя (фиг. 2).
pnp5q написаПо темата не съм мислила задълбочено, но като че ли най-любим владетел ми е Калоян.
Comment
Comment