Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Любими Български Владетели!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

На мен Аспарух ми е любимец - все пак той е основател на България, нали така? Все още мисля, че неговата победа е най - знаменитата
    Не 7, а 77 пъти по 7...

http://www.mathematicalanthropology.org/

Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм

Comment

Писна ми да трия
      Затова просто разжалвам темата в раздел Общи приказки
      We don't see things as they are, we see them as we are
      ---Anais Nin----

Comment

Васил Илиев... :rock:

Стига с тва Средновековие
        Quae fuerant vitia, mores sunt.

Comment

Айде и аз да се разпиша - княз Борис ²

Comment

А защо никой не спомена Омуртаг ??
            Мисля,че той е допринесъл доста за България,така че-
            Омуртаг ми е любим!

Какъв василий II :aaa: :wo-oh: :aaa:
            Не на религията

Comment

Симеон I ми е най-любимия
              след него Калоян, Самуил, Аспарух и Крум
              А най-нелюбими:ФЕРДИНАНД и Иван Шишман и може би Петър I
              Last edited by kiosev; 18-04-2008, 11:38.
              IN VINO VERITAS !!!

Comment

На мен Тервел ми е личен любимец заради битката с арабите. Иначе и Теодор Светослав също не е за изхвърляне.
                Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

"ФЕРДИНД" е известен като единственият български владетел, успял да кара колело и да дъвче дъвка едновременно. заради това му постижение, е показван в специален павилион на световното изложение в Чикаго, описано от Алеко Константинов. години по-късно, зашеметен от успеха, се пропива и продава колелото, а дъвката губи на покер.

Comment

А защо никой не спомена Н. В. Симеон ²², единственият жив български владетел?
                    Преди 7 години народът щеше да се изпотрепе да гласува за него, а сега никой вече не казва добра дума по негов адрес.
                    Колко преходна е всенародната любов!
                    Колко кратък е пътят от "Осанна!" до "Разпни го!"
                    Мисля си, че ако и другият всенароден любимец - Клавдий ²² беше управлявал поне още 4-5 години, щеше да бъде мразен не по-малко от предшественика си Галиен.

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
                    It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

IMPERATOR CÆSAR AVGVSTVS написа
                      А също Евтидем, Деметрий ² и Менандър ².
                      Ооо, тези и на мене са ми любими. По тяхно време българинът (по-заможният разбира се) е можел да ходи на лов за тигри със слонове без да излиза от границите на държавата си .
                      A strong toun Rodez hit is,
                      The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Простете за невежеството - това владетели от Одриското царство ли са?
                        Не 7, а 77 пъти по 7...

http://www.mathematicalanthropology.org/

Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм

Comment

Darkas написа
                          Простете за невежеството - това владетели от Одриското царство ли са?
                          Не- от Арийското :mhehe: .
                          A strong toun Rodez hit is,
                          The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Darkas написа
                            това владетели от Одриското царство ли са?
                            Какви тигри и слонове в Одриското царство?
                            Става въпрос за великите владетели на България, която през ²² век пр. н. е. се е разпростирала от Паропамисос и Арахозия на запад, до Гандхара, Пенджаб и Паталипутра оттатък Хиндукуш.
                            На прикачените картинки:
                            1. Деметрий ² (ок. 200-180 г. пр. н. е.), за който се знае, че освен тигри е ловувал и диви слонове, известни още като слонове - мустанги. Изобразен е със слонска глава върху главата. Дълго време слонът е бил символ на прабългарите, преди да бъде заменен от коня и конската опашка. Първоначално прабългарите са пасли своите стада от слонове в гъстите гори на Арахозия. Но след като там пашата се изчерпала, те завоювали Пенджаб, където имало подходящи джунгли за паша на слоновете. След като слоновете изяли горските масиви в Пенджаб, оглозганите земи се превърнали в терени, подходящи за паша на коне. Тогава древните българи заменили слоневъдството с коневъдство. Вероятно по времето на Аспарух българите все още са притежавали малки стада от слонове. С това се обясняват акциите по залесяване в Малка Скития, които древните българи провеждат през V²² век, заменяйки степната растителност с гъста и непроходима гора.
                            2. Евкратид ² (ок.170-145 г. пр. н. е.), изобразен с типичната прабългарска конска опашка. Изображението е от времето, когато конската опашка е вече символ на древните българи.
                            3. Менандър ² (ок. 165-130 г. пр. н. е.), който след завладяването на Източен Пенджаб, изглежда е признат за василевс на България и Индия, което ясно се разчита от текста на монетата. Той също носи конска опашка.

От приложените текстове се вижда, че българските канове и василевси са използвали гръцкото писмо в държавната канцелария още по времето, когато са владеели Субконтинента Индия.

А също Евтидем, Деметрий ² и Менандър ².
                            По-късно може и да се аргументирам.
                            Готово! Аргументирах се!

"oderint, dvm metvant" (Caivs Cæsar Avgvstvs Germanicvs)
                            It's so easy to be wise. Just think of something stupid to say - and then don't say it.

Comment

3. Менандър ² (ок. 165-130 г. пр. н. е.), който след завладяването на Източен Пенджаб, изглежда е признат за василевс на България и Индия, което ясно се разчита от текста на монетата. Той също носи конска опашка.
                              ИЦА, не се и съмнявам, че мисълта, че Римската империя е продължител на славните традиции на IBM (Indian Bulgarian-Macedonian empire) те ласкае неимоверно. Чак до степен да забравиш, че гордите българи, за разлика от равнинните слонопаси, са развивали фамозните си строителни традиции там, където има камък - високо в красивите планини на Афганистан - като заедно със строителството са положили началото и на по-ювелирни изкуства (фиг. 1) и на бъдещата Британска (Бурта(н)с-ка с недоизяснена палатализация) империя (фиг. 2).
                              По темата не съм мислила задълбочено, но като че ли най-любим владетел ми е Калоян.

На фиг.1 - червените камъни са шпинели от Балх, провинция Бадахшан, Афганистан.
                              На фиг.2 - короната на Британската империя, най-отпред - "рубинът" на Черната принцеса - 140-каратов бадахшански шпинел.
                              "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

pnp5q написа
                                ИЦА, не се и съмнявам, че мисълта, че Римската империя е продължител на славните традиции на IBM (Indian Bulgarian-Macedonian empire) те ласкае неимоверно. Чак до степен да забравиш, че гордите българи, за разлика от равнинните слонопаси, са развивали фамозните си строителни традиции там, където има камък - високо в красивите планини на Афганистан - като заедно със строителството са положили началото и на по-ювелирни изкуства (фиг. 1) и на бъдещата Британска (Бурта(н)с-ка с недоизяснена палатализация) империя (фиг. 2).
                                Туше Цезарю!

pnp5q написа
                                По темата не съм мислила задълбочено, но като че ли най-любим владетел ми е Калоян.
                                Значи темата е най-любим (а не най важен, най стойностен, най- еди кво си), така, че няма нужда от каквито и да е доказателства. Както и дърления, доказване, че моето е по-голямо от твоето. Това не е за pnp5q (цитирах поста и просто защото и аз мисля така (Калоян) , но съм се замислял кои наши владетели са ми ЛЮБИМИ).

Comment

Working...
                                X