Калоян /велик дипломат и стратег/ и княз Александър Батенберг /за представител на друга нация все пак не се е изложил съвсем/.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Любими Български Владетели!
Collapse
X
-
Гост
О, не се е изложил никак. Може да се добави и Борси Трети - за личното му поведение и отношение към властта.
Comment
-
А аз да попитам що значи "любими"
Навява интересни асоциации това да ви кажа.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Гост
Омуртаг се е отдал много на строене.
Comment
-
Warlord написаБатенберг и Фердинанд. Ей това наистина са странни пристрастия. Можеше да кажете с по няколко думи и защо мислите така, освен ако не се шегувате естествено.
Що се отнася до Борис III. - преди години ми попадна "Корона от тръни", не помня за жалост името на автора... Та тази книга представя нещата в по-друга светлина от идеологизираната история след 09.09..
Comment
-
Хм...малко странно, но аз харесвам Петър 1... Въпреки вътрешнополитическите проблеми, с които трудно успява да се справи, ми харесва политиката, която води. И смятам, че до голяма степен вина за разпада на Първото българско царство има не той, а баща му- Симеон...Не ми е много положителен на мен, смятам, че и за тогавашното население също не е бил идеалният владетел. Неслучайно десетки хиляди българи по негово време са потърсили спасение от постоянните войни във Византия
Харесвам също и Самуил заради амбициите му да запази българското царство и заради това, че не се самопровъзгласява за владетел преди смъртта на последния законен наследник, въпреки че е имал възможността за това Намирам го за изключително достойна постъпка...
Иван Асен 2 също ми е любимец- няма нужда да обяснявам защо май
Comment
Comment