Parabellum, това не са ли поляците и австрийците след битката при Виена 1683 ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познай битката по снимка!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Спрете се малко с даването на нови загадки, още не е решена старата. Едно по едно.
Ханс, ти ни хвърли в тъча с тая загадка Ако предположим, че предположението ми за англичани е вярно, то остава някой от страничните театри - или Америка, или по-вероятно Карибите при някое там колониално приключение. Между другото "господата" с цилиндрите и гражданските шапки от първата картинка може би говорят за "морска връзка", такива шапки са се носели от моряци и морски офицери, но не задължително само от тях. Обаче пък тъплата по време на марш от втората картинка изглежда като сериозна армия...
Вижда се също отчетливо хълмистия пейзаш и на двете картинки. Значи е малко вероятно да е някоя от големите битки.
Тръгнах да търся дори картинки от различните десанти по карибските островчета, ама нищо не намерих щото бързо ми писна . Напът съм съвсем скоро да се предамLast edited by Sir Gray; 11-05-2006, 12:41.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Така ...по загадката на Ханс...според мен на Ресавски предложението е мн смислено. НО като се има предвид че Ханс употреби "шега" и като го знам как обчиа британската военна история нищо чудно да са наистина британци. Но и аз си мисля за Америка или по-точно за Англо-Американската война 1812год. Другото ми (секретно) предположение е нещо около войните за независимост на Латинска Америка...
Хм...и все пак е секретното ми преположение
Чакабуко 1817 г. Чили извоюва независимостта си от Испания.
Comment
-
Еее, не е истина Аз бях с останало впечатление, че тия войни са към средата на века, във всеки случай не точно след Наполеоновите, та ги изключих подсъзнателно. Мислех си по-скоро за британската експедиция към Буенос Айрес, ма тя е по-рано.
А наскоро (наскоро, преди няколко месеца) четох за кампаниите на Боливар и Сан Мартин (последния е на картинките най-вероятно )... Срамота
МЕжду другото, в Чили все пак е върлувала дългата британска ръка, под формата на оня пират, как се казваше тамXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Имаме участник познал точният отговор, наистина става дума за Чакабуко.
Какви англичани ви подгониха не ми е ясно. Само вижте униформите(особено на първата картинка), а после погледнете знамето. А и тези чукари, това просто няма къде да е в Европа(освен Испания и Алпите).
А пък като казах и, че е 2 години от Ватерло то практически остана само да се проверят сраженията в този диапазон. В Испания има само Витория и тя хич не се връзва. А ако се сети някой, че може да е след 1815 то тогава практически няма други възможности.
Иначе сражението не се отличава с нищо интересно. Проведено е на 17 февруари 1817г. Патриотите имат значително числено превъзходство(4500 включително 500 кавалерия срещу малко повече от 1500 пехота) и разгромяват роялистите(благодарение на обходно движение). Последните губят около 1000 човека(половината пленници), загубите на латиноамериканците са значително по-леки малко над 100, предимно ранени.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Ханс направо изби рибата с тая загадка
Като гледам картината на Парабелум, ми се струва че е от началото на 18 век (според тия мускети). Ама тия френски облекла и татарски черти не ми се връзват..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написаКато гледам картината на Парабелум, ми се струва че е от началото на 18 век (според тия мускети). Ама тия френски облекла и татарски черти не ми се връзват...То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Парабелум, това е битката при Раклавице (Racławice), където Косцюшко побеждава руснаците, провежда се на 4-ти април 1794 г. Едан от пъривте битик на полското въстание срещу Руската империя. Полските сили са били около 1400 пехотинци и около 1000 конника. Към тези сили е имало и 2000 селско опълчение, въоръжено с пики и хладон оръжие и 11 оръдия. Косцюшко постига тактическа победа, но не успява да организира преследване на руските сили (водени от генерал Денисов). Резултатът от битката е използван от Косцюшко за да увеличи охбвата на въстанието (то в крайна сметка завършва неуспешно).
Впоследствие тази битак се митологизира от полсикя национализъм като голяма победа. Сега има панорама на битката. Прилагам още една каритна на битката (в патриотично романтично виждане) и снимка на панорамата.
ПП Като гледах картината на битката, която бе качил Парабелум се сетих за един момент от "Пан Тадеуш" на Вайда .Last edited by gollum; 12-05-2006, 17:52.
Comment
-
gollum написаПарабелум, това е битката при Раклавице (Racławice), където Косцюшко побеждава руснаците, провежда се на 4-ти април 1794 г.
Бравос!
Хайде сега още две загадкиТо исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
Comment