Кино - филми на историческа тематика

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • Кухулин
    ветеран
    • Nov 2006
    • 12515

Hyena Road (2015)

5/10, може да се гледа.

Comment

• Todor Pavlov
      ветеран
      • Oct 2006
      • 702

Thorn написа
      Ами хайде да изчакаме Крамер да се изкаже.
      Чакаме го , досежно "реалността" на пресъздадените събития ... Що се касае до кинематографичните достойнства, не съм очарован особено .

Comment

• Обикновен лаик
        нормално прост
        • Nov 2005
        • 698

Кухулин написа
        Hyena Road (2015)

5/10, може да се гледа.
        Съвсем гледаем филм, и понеже всеки си е башка, за мен лично между основните му достойнства е предадената пестеливо и с мярка любовна история. Т.е. не е нещо тип "Титаник", където декларираната в заглавието тема на филма е сведена до декор на разказана с обилни подробности любовна драма. Все едно в "Ромео и Жулиета" да ни занимават детайлно с Пуническите войни, докато Жулиета и оная шушумига Ромео се гушат някъде в миманса. В Hyena Road няма такова нещо, пропорциите, може би с едно-две изключения, са спазени, филма е направен добре като визия и съвсем достойно като актьорско изпълнение, макар че няма гръмки имена, така че, що се отнася до мен, го препоръчвам.
        Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!

Comment

• Кухулин
          ветеран
          • Nov 2006
          • 12515

Солиден филм, съгласен съм, но според мен го проваля крайно некадърния финал.

Comment

• Guy de Mont Ferrand
            chevalier
            • Nov 2006
            • 4570

Кухулин написа
            Солиден филм, съгласен съм, но според мен го проваля крайно некадърния финал.
            Мда - и аз очаквах повече.
            A strong toun Rodez hit is,
            The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

• Tom_Calm
              редовен
              • Jun 2006
              • 240

Longitude
              Много свеж, вдъхновяващ и същевременно отчайващ филм! Случайно го изгледах втори път без колебание

ALTERNATIVE DOMAIN: ZAMUNDA.CH | Замунда - най-голямата българска peer 2 peer общност. Социална мрежа за споделяне на информация и забавление.
              http://mamkamu.blog.bg/
              http://gledam.blogspot.bg/

Comment

• Лейн
                ветеран
                • Feb 2006
                • 7116

Честит празник

Comment

• pnp5q
                  grudge-holder
                  • Feb 2007
                  • 3566

Нещо съвсем прясно - да го отбележа за протокола, ревюто в The Atlantic е не-възхитено някак - Whiskey Tango Foxtrot - по мемоарите на военна журналистка от Кабул, Афганистан
                  "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

• dragon x
                    редовен
                    • Dec 2012
                    • 73

С Тина Фей в главната роля...малко трудно ще ми е да го възприема сериозно.

Comment

• Tom_Calm
                      редовен
                      • Jun 2006
                      • 240

Някой гледал ли е това?
                      Versailles
                      ALTERNATIVE DOMAIN: ZAMUNDA.CH | Замунда - най-голямата българска peer 2 peer общност. Социална мрежа за споделяне на информация и забавление.

Щото се чудя, дали въобще да го почвам! Да не излезе някоя протяжна френска драма...
                      http://mamkamu.blog.bg/
                      http://gledam.blogspot.bg/

Comment

• Kramer
                        ветеран
                        • Mar 2009
                        • 2898

Todor Pavlov написа
                        Чакаме го , досежно "реалността" на пресъздадените събития ... Що се касае до кинематографичните достойнства, не съм очарован особено .
                        Филмът "Кербала" не е идеално лош, правен е от полски кинематографисти, с полски пари. Само с двама български актьори. Та от тая гледна точка какви претенции да имаме към него.

От гледна точка на историята, описан е само един епизод от боевете. Не е показана първата нощ от въстанието на Муктада Садр, когато неговите хора атакуваха Сити-хола и положението висеше на косъм, та беше необходимо български взвод да го деблокира, в следващите дни подразделенията започнаха да се сменят на 24 часа, та тогава са и тия епизоди, когато идват "40 българи и 40 поляци" или "40 поляци и 40 българи". Не са показани и нашите БМП-23, дето бяха около сградата, само полските БРДМ-чета дават.

Comment

• Евристей
                          редовен
                          • Sep 2014
                          • 83

Някой гледал ли е това?
                          Versailles

Щото се чудя, дали въобще да го почвам! Да не излезе някоя протяжна френска драма...
                          Трагичен. Акцентът : Филип , брат на Луи Велики е заклет гей, това е дадено с пълни подробности. Самият артист изпълняващ ролята на Слънцето , според мен е крайно неподходящ. Всяка негова заповед се приемаше доста тромаво, все имаше някой който да не е доволен от решенията му и "невзрачния" сир трябва да го убеждава. С две думи : слаба работа. За феновете на тази епоха, (Кралство Франция XVII век) препоръчвам Кралицата и Кардинала http://www.imdb.com/title/tt1369836/ Не е екшън, действието е малко театрално, но перфектно подбрани актьори, реализъм и много добре пипнат технически.

Comment

• tconiotconev
                            майор
                            • May 2007
                            • 412

Kramer написа
                            Филмът "Кербала" не е идеално лош, правен е от полски кинематографисти, с полски пари. Само с двама български актьори. Та от тая гледна точка какви претенции да имаме към него.

От гледна точка на историята, описан е само един епизод от боевете. Не е показана първата нощ от въстанието на Муктада Садр, когато неговите хора атакуваха Сити-хола и положението висеше на косъм, та беше необходимо български взвод да го деблокира, в следващите дни подразделенията започнаха да се сменят на 24 часа, та тогава са и тия епизоди, когато идват "40 българи и 40 поляци" или "40 поляци и 40 българи". Не са показани и нашите БМП-23, дето бяха около сградата, само полските БРДМ-чета дават.
                            В български торенти нещо не излезе, че попаднах на него в руски. Ми ... да ви кажа мислех ... или да кажем очаквах повече.
                            Отделно имам познат който е бил точно там по време на атаката и каза, че поляците са били ГВ и всичко са изнесли нашите, а във филма е точно обратното.
                            Накратко мъчат се да докарат BLACK HOWK DOWN но нещо не се получава.
                            П.П. Взех да прегледам темата за случая от форума ама цък нещо не се получава

Comment

• aiwara
                              Hard Rocker
                              • Aug 2006
                              • 377

Нещо интересно се задава.

Comment

• aiwara
                                Hard Rocker
                                • Aug 2006
                                • 377

Някой ако има идея къде може да се намери...

Comment

Working...