Знам какво да очаквам от съвременните руски военни филми, но все пак...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Мисля, че е по-скоро за тази тема за добри филми, отколкото за другата. Подобен на "Body of Lies" и "Green Zone", евентуално - малко по-реалистичен - Кралството (18+ - доста насилие)."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
А защо, какво представлява филма?aiwara написаhttps://www.youtube.com/watch?v=NE-39Mguh1k
Знам какво да очаквам от съвременните руски военни филми, но все пак...
Филмчето на мен ми хареса. Кърваво ... знам ли, нормално кърваво като за този тип истории. Затова пък опит за гледане отвъд завесатаpnp5q написаКралството (18+ - доста насилие)
В известен смисъл приличаше на един друг: Green Zone. Но "Зелената зона" е в пъти по-добър.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
The Kingdom за мен лично е изненадващо добър филм, роден от некадърен режисьор и посредствени (но известни) актьори. Както каза messire Woland опит да се гледа цялостната картинка и човек, като го гледа от днешната гледна точка се вижда, че са уцелили в много неща.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Благодаря. И аз днес или утре ще го изгледамHerr Bubikopf написа Виж мнениеЗаповядай - днеска са го пуснали - http://rutor.org/torrent/428781/bitv...abey-licenzija
И Аз сядам да го гледам -

Има го вече и в Замунда:
Comment
-
Здравейте, опитвам се да си спомня един филм-сериал от края на 80-те. Историята се развива по време на 30 год. война в Германия. Това което си спомням е името на главният герой Георг Кресе и че се подвизаваше с високо-технологичен арбалет стрелящ с топчета от английски мрамор. Ще бъда благодарен за всякаква информация.
Comment
-
Естонския ''1944'' http://www.imdb.com/title/tt3213684/?ref_=fn_al_tt_1 (има го в алтернативната замунда). Оттдавна не бях гледал толкова смислово силен филм за ВСВ. Показва войната през погледа на обикновения естонец, избрал страна в конфликта: едните който воюват в естонската ss дивизия, а другите - красноармейци. Една малка Естония може да направи такъв стойностен исторически филм, а нашето съвременно кино продължава да бълва бълва кретении...
Comment
-
AlatristeSpellbreaker написа Виж мнениеНе успях да открия, а някъде от този форум намерих за филм относно XVII-ти век, с типичните формации от пиконосци. Май беше за испанец с Холандия или нещо от този род. Някой да ли се сеща за заглавието?
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
В момента гледам "Битва за Севастополь" или Несломима / "Незламна" / страхотен филм, главната героиня е руски топ-снайпер с 309 попадения, наричана в западнта преса "Лейди Смърт". Актрисата е много красива, във филма има любов, мнооого кръв,сълзи, типично по руски. Бойните сцени са адски добри,има кораби самолети, ръкопашен бой, вобще...гледайте страхотен е. Вече има и бг-субтитри. Можете да го намерите по тракерите.
Last edited by Henry Sinclair; 17-05-2015, 11:03.Войната е лека за зрителите...
Comment
Comment