Сериали

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Dinain
    Платен агент на злото
    • Jan 2006
    • 14111

Рей Стивънсън е много добро попадение като "Черната Брада" (Едуард Тийч). Макар че в реалността с Чарлз Вейн са били в двата враждуващи пиратски лагера (на Харниголд и Дженингс), а не ментор и протеже.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• boyankolev
      редовен
      • Jan 2008
      • 155

The Night Manager - http://www.imdb.com/title/tt1399664/?ref_=nv_sr_1
      Страхотен минисериал на ББС, Хю Лори играе толкова добре, че забравих за Д-р Хаус...

Comment

• Warlord
        бей
        • May 2005
        • 1890

Click image for larger version

Name:	321C11C200000578-3488713-_40_tickets_Alexander_Brown_and_Esparza_will_take_part_in_a_Blin-a-37_1.jpg
Views:	1
Size:	100.4 КБ
ID:	553313

Интересни разследвания на пъзел от закодирани случаи свързани помежду си. Доволно количество екшън и патаклама ФБР постоянно саботирани отвътре и отвън и атакувани от различни терористични организации, включително и в собствената си сграда
        (\_/)
        (°_°)
        (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

• Parabellum
          ветеран
          • Mar 2003
          • 5567

Warlord написа
          Да - Луни (западно от Генуа), но е бил убеден, че това е Рим, не са можели да четат табелките явно

Иначе за "Платната", наистина вече рядко се правят филми за ветроходната епоха (тоя за Де Рьойтер беше голем кеф), ама моеше да не натрапват дежурните сексуални толерантности и да не искарват точно капитан Флинт гей. Макар че сега в последния сезон се оправи
          Препоръчвам "Hornblower" . Доста добре пипнат сериал от Епохата на Платноходите. За мен този сериал се допълва някакси със Шарп, защото действието се развива по едно и също време, само че на море.

Има го в Замунда и Арена БГ.
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

• aiwara
            Hard Rocker
            • Aug 2006
            • 377

Благодаря за препоръката, ще го тествам. Изглежда многообещаващо!

Comment

• Warlord
              бей
              • May 2005
              • 1890

А, Хорнблоуър си е класика, но от старите, много подобен на Шарп наистина. Аз имах предвид, че в последно време рядко излизат такива. Имаше един руски опит г/д пак за тая епоха - "Экспедитор тайной канцелярии" или нещо подобно, но сравнително малка част от него се развива "на вода"
              (\_/)
              (°_°)
              (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Comment

• boyankolev
                редовен
                • Jan 2008
                • 155

Parabellum написа
                Препоръчвам "Hornblower" . Доста добре пипнат сериал от Епохата на Платноходите. За мен този сериал се допълва някакси със Шарп, защото действието се развива по едно и също време, само че на море.

Има го в Замунда и Арена БГ.
                Ако знаеш от колко години се чудя как да го намеря това сериалче. Спомням си, че го даваха по канал 1 късно през нощта и не успях да ги хвана всичките, а много ми хареса. Благодаря! Помнех само, че главният герой се казваше Хорейшо.

Comment

• Dinain
                  Платен агент на злото
                  • Jan 2006
                  • 14111

Благодаря и аз за препоръките, ще ги пробвам и двата.

Comment

• Parabellum
                    ветеран
                    • Mar 2003
                    • 5567

Радвам се, че съм помогнал с нещо )))))))))))
                    В интерес на истината сериалът "Хорнблоуър" не е довършен. Лично на мен много ми е реалистичен - абе бутнат е. Всяка година си правя филмови маратони със Шарп и Хорейшо ))))
                    Апропо, в Замунда са започнали да качват Сезон 3 на "Turn" ))))))
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

• Dinain
                      Платен агент на злото
                      • Jan 2006
                      • 14111

Прочетох, че има и филм от 1951 г. с Грегъри Пек - за който искал да разбере как завършва историята. Но като виждам, дори той не покрива последната книга "Admiral Hornblower in the West Indies", чието действие се развива в 1821-1823 г.

Comment

• Parabellum
                        ветеран
                        • Mar 2003
                        • 5567

Dinain написа
                        Прочетох, че има и филм от 1951 г. с Грегъри Пек - за който искал да разбере как завършва историята. Но като виждам, дори той не покрива последната книга "Admiral Hornblower in the West Indies", чието действие се развива в 1821-1823 г.
                        https://en.wikipedia.org/wiki/Horati...In_other_media
                        Този филм от 51-ва се гледа най-накрая, но както писах по-горе-сериалът остава недовършен. Дано някой ден ,някой режисьор вземе и го довърши

Comment

• Кухулин
                          ветеран
                          • Nov 2006
                          • 12515

Versailles

Някакви глупости си говорят, но иначе е красив, изпипан.

Comment

• Кухулин
                            ветеран
                            • Nov 2006
                            • 12515

Outlander

5/10

Comment

• pnp5q
                              grudge-holder
                              • Feb 2007
                              • 3566

Нощният администратор - засега 1 завършен сезон от 6 епизода - в средата на първия съм и ми харесва
                              "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

• Todor Pavlov
                                ветеран
                                • Oct 2006
                                • 702

pnp5q написа
                                Нощният администратор - засега 1 завършен сезон от 6 епизода - в средата на първия съм и ми харесва
                                Оппааа, на другаря Джон Льо Каре ... това не е излизало на български, последно си взех "Достопочтения ученик" .

Comment

Working...