Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фантастика

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Imperial
    replied
    Stand on Zanzibar is set in the year 2010, and this allows us to make a point-by-point comparison and marvel at novelist John Brunner’s uncanny ability to anticipate the shape of the world to come. Indeed, his vision of the year 2010 even includes a popular leader named President Obomi.

Всъщност веднага си я взех и още в самото начало

A point of view can be a dangerous luxury when substituted for insight and understanding.
    Last edited by Imperial; 19-04-2015, 00:02.

Leave a comment:

• Imperial
    replied
    Интересна обзорна статия за "научното фентъзи" (Star Wars и прочее).

The A.V. Club digs deep into film, TV, music, games, books and more.

Leave a comment:

• Blackwolf
    replied
    По приницип не съм люботел на фантастиката. Преди години четях чат-пат фентъзита, но и те вече не са ми интересни.

Но съм фен на бараярската серия на Лоис Макмастър Бюджолд и харесвам някои от серията за Язон дин Алт (чел съм ги тях на руски).

Leave a comment:

• 1951
    replied
    Сам по себе си Прометей е добър филм, но издиша в опитите си да се намести в легендарната вселена на Пришелеца. Аз бях и все още съм адски разочарован от този филм.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Да сме живи и здрави, ще видим. Дано да успее да се реваншира. А и аз не споделям критиките към Прометей. На мен филма ми хареса. Особено след второто гледане.

Leave a comment:

• 1951
    replied
    Amazon написа Виж мнение
    Супер. Ако някой може да го режисира това е точно Ридли Скот. Според мен и избора на Мат Деймън да играе Марк е добър.
    За съжаление, не споделям този ентусиазъм. Последните му добри филми са Царството небесно и Блeк Хоук Даун, а това си беше преди 10+ години. От тогава насетне ги редува боза, комерс и тук там нещо средна ръка.
    Last edited by 1951; 26-02-2015, 15:17.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    1951 написа Виж мнение
    Романтичният ми мозъчен ганглии ме кара да репресирам един - двама по-горепишещи, но ще се въздържа
    Не се газирай де! За всяка боза си има публика

1951 написа Виж мнение
    Иначе, филмът по "The Martian" е с премиера 27 ноември 2015 г., режисьорът е Ридли Скот.
    Супер. Ако някой може да го режисира това е точно Ридли Скот. Според мен и избора на Мат Деймън да играе Марк е добър.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    1951 написа Виж мнение
    Романтичният ми мозъчен ганглии ме кара да репресирам един - двама по-горепишещи, но ще се въздържа
    И слава Богу, не ми се ще да попадам в масивите на ДАНС

Leave a comment:

• 1951
    replied

Иначе, филмът по "The Martian" е с премиера 27 ноември 2015 г., режисьорът е Ридли Скот.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    За чисто художествените достойнства не се наемам да съдя, понеже това е област, в която определено се чувствам безпомощен. На мен обаче ми хареса стремежът да се вкара максимум реализъм, при което се получава едно доста ясно усещане за това колко невъобразимо трудна, извънредно опасна и адски скъпа е всяка small step в космоса.
    В моето издание имаше интервю с автора. Книгата е следствие от търсенето на реализъм. Автора планира истинска мисия до Марс(това му е хобито) с всички технически подробности. Дори си пише програма за изчисляване на треактории. Чак в последствие докато разлежда възможните провали му хрумва да напише книга. Слага я на страницата си в инернет, за да я прочетат приятелите му. И така

Leave a comment:

• Обикновен лаик
    replied
    Amazon написа Виж мнение
    Благодаря ти!
    Моля, радвам се, че ти е харесала.

Amazon написа Виж мнение
    Като лекота на четене, реалистичност, интелектуален гъдел
    За чисто художествените достойнства не се наемам да съдя, понеже това е област, в която определено се чувствам безпомощен. На мен обаче ми хареса стремежът да се вкара максимум реализъм, при което се получава едно доста ясно усещане за това колко невъобразимо трудна, извънредно опасна и адски скъпа е всяка small step в космоса.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Amazon написа Виж мнение
    "Интестелар" е скучна и измъчена мозъчна пръдня, дето може да възбуди само възпалените ганглии на възтъповат псевдо-интелектуалец.
    Или на някоя зажадняла романтична натура. Все пак основния акцент беше върху любовта

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Обикновен лаик написа Виж мнение
    "The Martian" (Марсианецът или Марсианинът) от Andy Weir. Изненадващо добра като за първа книга на писател. Малък спойлер - класическа робинзониада. Учен-астронавт е сметнат за мъртъв по време на екстрена евакуация от научна база на Марс и изоставен на планетата. Сюжетът се свежда до това как с помощта на инженерни познания, съобразителност и 20 тона оборудване на НАСА да оцелее до идването на следващата мисия, която да го спаси.

Става дума за добрата стара научна фантастика, при това с акцент именно на научна, включително в смисъл, че почти отсъства романтична линия.

Тук я има в превод на руски.
    Благодаря ти! Купих си я от амазона заради твоето ревю и е най-добрата книга която съм чел от поне половин година. В послеслова се споменава че създателят на "Мистър и Мисис Смит" е купил правата за филмиране. А дано! Като лекота на четене, реалистичност, интелектуален гъдел и чувство за хумор това е нещо наистина свежо. Човека си бил пуснал книгата на сайта за приятели, пък взело че избухнал бестселър
    В сравнение с това книжле "Гравитация" е леко досаден, а "Интестелар" е скучна и измъчена мозъчна пръдня, дето може да възбуди само възпалените ганглии на възтъповат псевдо-интелектуалец. Да, знам че и аз похвалих "Интестелър", но човек си мени мнението

Leave a comment:

• gollum
    replied
    Миналата седмица ми попадна "Марсианецът" (на английски) - доста добра НФ - отдавна не бях чел такава. Вярно си е класическа робинзониада, но е приятно написана. Интересно как точно ще я направят на филм.

Leave a comment:

• 1951
    replied
    Минисериалът по "Човекът във високия замък" ще го бъде:

Philip K. Dick's imagination has been juicing TV series and movies since the early '60s, most famously inspiring Blade Runner, Total Recall and Minority Report. It should come as little surprise, therefore, to see that Amazon's pilot for Dick's The Man in the High Castle was the company's most watched pilot ever. As a consequence, the company will now commission a full series for its Netflix-esque Prime Instant Video. Of course, we just have to hope that the show is a little better than the last time someone adapted the author's work for TV -- 1999's deeply forgettable Total Recall 2070.

Leave a comment:

Working...
X