Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фантастика

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Angelmr
    replied
    не знам дали е коментиран преди, но ако някой го е пропуснал сериозно препоръчвам да обърне внимание на Чарлз Строс. До този момент съм видял преведени само четири негови книги. Една техно фентъзи поредица за британската администрация (във втората книга от поредицата пародира Бонд франчайза), от която на български са излезли само две книги "досиетата на Боб" и "зло от дълбините". До колкото знам, частта свързана с администрацията е сравнително автентично написана.
    Другата негова поредица (поредицата за есхатона) разглежда въпросите за развитието на човечеството след технологичната сингулярност. Хареса ми описанието на анархичната земя, както и на това как се е завъртяло развитието на други човешки общности избрали друг път на развитие.
    И двете поредици си струват да бъдат прочетени.

Leave a comment:

• pnp5q
    replied
    "Черновик" ми хареса.

Leave a comment:

• pnp5q
    replied
    Гледах Annihilation - добър. Препоръчвам ревюто на книжната трилогия в Shadow Dance - особено речника на втората страница - представя добър обзор на мисловните посоки в областта на философия и екология - но (няма как) има доста спойлери. (Замъглените участъци с цитати се четат, като кликнете с мишката върху текста - и после оставите курсора й там.)

Leave a comment:

• messire Woland
    replied
    Изглежда интересно, благодаря, ще се гледа

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Extra Credits почна серия за научната фантастика:

Leave a comment:

• Guy de Mont Ferrand
    replied
    Трилогията за Артур на Корнуел е просто най-добрата книга на всички времена, в който и жанр да я сложиш. Иначе препоръчвам двете книги на Паоло Бачигалупи (тоя дали е с албански произход?), издадени на български, свежа, макар и малко неодялана смес между екологична фантастика и киберпънк или поне аз за себе си така я определям. Има хляб в този автор, макар и, може би странно, да продължавам да харесвам повече Гибсън и Небесните господари. Нещо новите фантастики, па и фентъзита повечето съкс

Leave a comment:

• pnp5q
    replied
    Питър Уотс ще идва в България

Leave a comment:

• камера обскура 12
    replied
    От мен Хиперион на Дан Сиймънс, Фондациите, роботските разкази, книгите за Трантор на Азимов; Станислав Лем и братята Стругацки - колосално впечатление ми направиха.
    Има една книжка - Планетата на ветровете на Мартин - много ми хареса.
    Лицето над водата - Силвърбърг;
    И разбира се - Рей Бредбъри. Няма такава тъга, каквато има в неговите книги. - Марсиански хроники, Гробище за лунатици, От прахта родени и т.н., особено "Смъртта е занимание самотно", но тя не е фантастика.

Leave a comment:

• Angelmr
    replied
    Кухулин написа Виж мнение
    Напънах, обаче се гмурнахме дълбоко в астрала, почнахме да четем чужди спомени през четвъртото измерение иии... абе не мога

Прехвърлям се на Бакстър, "Нашественици във времето", но да видим...

После и Терминалния експеримент
    Останах някакси с лош вкус в устата (метафорично казано) след изчитането на споменатите две книги. Но не можах да определя какво точно не е наред.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Нищо чудно да съм я пропуснал. Може да е за хубаво

Leave a comment:

• pnp5q
    replied
    Напънах, обаче се гмурнахме дълбоко в астрала, почнахме да четем чужди спомени през четвъртото измерение иии... абе не мога
    Твоя воля. Но това изречение ме зачуди може ли пък някакси, макар и невероятно, да си пропуснал из-от последните Галактики "Кухият човек" на Самия Дан Симънс?

P.S. Като изключим сай-файната идея, предупреждавам, че книжката е ужаси.

Leave a comment:

• Imperial
    replied
    Тази не съм я чел...

От тези, които съм му чел, освен споменатите по-рано препоръчвам (силно!) Еволюция.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Силно се изкушавам да я зарежа, ама ще напъна още малко.

Човечеството построява портал за мигновено пренасяне в пространство-времето и изпраща в далечното бъдеще субсветлинен кораб. Междувременно Земята е окупирана от свръхтехнологични молекулярни създания — Какси, които унищожават всички човешки постижения. Група бунтовници избягва през червеевата дупка 15 века назад във времето, за да осъществи своя Проект — Юпитер трябва да бъде превърнат в черна дупка чрез насочени сингуларности, което ще промени вероятностния хоризонт на пространство-времето. Но не само хората се стремят да променят историята — гигантският портал изхвърля огромни кораби — Сплайни от бъдещето…

После и Терминалния експеримент

Leave a comment:

• pnp5q
    replied
    Ех, а "Терминален експеримент" е толкова кратичка.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    pnp5q написа Виж мнение
    Юруш на Робърт Сойер!
    Подхванах Четвъртото измертение. Дватрийсе страници тежка семейна драма с инцест, след това някакви глупости за алгоритъма на Шор (на ниво десети клас в кварталното СОУ). Силно се изкушавам да я зарежа, ама ще напъна още малко.

Leave a comment:

Working...
X