Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Германски танкове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Тигър 1-
    Много странна машина, много. След големите мъки с ВК-то преди него бях изключително негативно настроен. Но си го взех на промоция....и веднага направих голямата глупост с наличният свободен експи да си взема окачването (казвам глупост защото "правилният" вариант е за пари да се купи осилено окачване и ходоват ад асе ресърчне последна)....та окачване вместо купола....и се погнусявах дълго време са тази гадост малката...и без хубаво оръдие...как да е ресърчнах кополата, сложих 88/56 и визуално се зарадвах, и играта стана по-добра...сложих 88/71 и вече дори беше приятно....но танка наистина се отпушва с последният двигател..... поне за моят стил на игра. Край на встъплението.

Наблюдения:
    Танкът е изненадващо хубав, ако се гледат само табличните данни е повече от посредствен, особенно с чудовище като Т29. Когато го срещам срещу мен (тигърът) също е по-скоро безплатен фраг. Но гокато го яхна винаги се получават хубави битки, особенно с последният двигател който го прави страшно повратлив. Скороста не е нищо особенно, но ускорява добре и се върти бързо, което позволява при контакт с противника да се изпозлват прикритията.
    Броня практически няма, всичко от Т4 нагоре го пробива и дори някой Т3 неща, ромбирането обаче помага от време на време. Приятнот е че не е много чуплив тъй че ефективноста се запазва дори към края на живота.
    Оръдието е МНОГО приятно, пробива всичко освен маската на Т29 серията, стреля достатъчно бързо за да респектира средните танкове. Малко бавно прицелва за моят вкус (аз обичаммного да се движа) но се трайва.

Повод за това писание е че преди два дни по случай промоцията се хванах и изпълзях до Тигър 2, прехвърлих екипажа и реших д апогледна статистиките...и бях крайно изненадан че с Тигър 1 съм спретнал 69% победи, като реално във времето в което съм го играл в топова конфигурация са около 72-73%
    Докато със споменатият силно ОП Т29 имам само 55%...вярно във времето в което играх с Т29 бях много болян, ама все пак.

Според мен за да се реализира потенциал ана Тигър 1 трябва да се играя много агресивно и да се движи с първата вълна. Танка няма голяма алфа, нито висока скорост. Затова трябва да се осигури максимално времемна огневи контак за да се реализира високат аскорострелност. При контакт трябва да се маневрира много активно около укрития за да се затрудни прицелването на противниците (в повечето случай Квас) и да се разчита че по-бавното им прицелване и разсейка ще доведат до пропуски, и да с еполва времето им за презарежданеза за стрелба по тях. Високата пробиваемост позволява при близки дистанции да се стреля без прецизно прицелване.
    Според мен пусийстването в храсти далеч зад фронта е много вредно, първо ако се стреля далече, трябва да се чакак много до свиване на прицела, което намалява реалната скорострелност, което пък при ниска алфа не е много добре. После при такова поведение танка не помага на отбора, и при пробив ще даде фира бързо (както споменах всичко го пробива). А ако нашият отбор пробие не е достатъчно бърз за да се включи при доубиването.
    Това не значи че трябва да се перка смело през полето (много ги обичам такива).
    Пораид високат аси енерговъоръженост тнак апозволява да се кара криволинейно около прикрития без да се губи скорост.
    Естествено танка не е за направление в които се кампи или се разчита на броня, да кажем левият път през долината на Клифт-а или алеята на Прохоровка.
    Там не може да се реализат силнит ему страни, остава снайпене от 3-ти ред, но в тази ситуация изпускаме финалната фаза пък и поради естеството на боя (кампене) нанесената щета е малко (кратко показване на целта е добро за алфа оръдията не за скорострелните).

Малко (или много) хаотично, но просто ме напъна да споделя наблюденията си за танка....и да се изхваля 69 % победи , при нормален акаунт и само рандъм битки не е никак малко.

П.П. на PlanetWOT средният процент победи за Тигър 1 е 48.49, от 1,2 М битки....явно танка не пасва на повечето играчи и/или те не могат да го ползват пълноценно...в същото време при Т29 е близък до моят (но все пак по-нисък) при почти същият брой битки.

Comment

Мдаа Тигърчето и аз си го взех сега на промоцията но за разлика от първия опит с тигъра(75% екипаж без оборудване) реших да му прехвърля един 100% екипаж и да му сложа дотиквач,вентилация и бърз прицел и за разлика от първия път когато го продадох на 50-та битка(Главно заради проблеми с боезаряда и силната склонност на някои членове на екипажа да гушкат букета) сега пробвах да играя втора линия нито много назад нито много напред това е правилната позиция за този танк друго хубаво нещо е че е много добър за стрелба от кюше благодарение на ускорението и маневреността му.

Comment

По темата за тигър. Определено една от любимите ми машини. Не е лесна за игра - определено, но като и свикнеш прави прекрасни неща. Аз съм си среден, дори под средното играч, но подобни "криви" за повечето играчи машини много ми пасват. Ето какво прави Тигър дори в криви като моите ръце когато му навикнеш и понаправиш поне едно умение на екипажа:

Click image for larger version

Name:	shot_013.jpg
Views:	1
Size:	422.9 КБ
ID:	531840Click image for larger version

Name:	shot_012.jpg
Size:	450.7 КБ
ID:	531841Click image for larger version

Name:	shot_011.jpg
Size:	476.3 КБ
ID:	531842

Битката отиваше на изгубена. Ние пазехме базата на Карелия. Поне 10 от нашите кампеха и си мряха кротко. На мен ми кипна и реших сам самичък да ръшна към атакуващите ни от дясно - трепнах едно ИС, което подходи много лекомислено към мен като гъм готов фраг, някакъв Хелкат реши да ме трепе в нещо като "Догфайт" - лекомислено решение - да беше стоял да ме изтърбуши от далеко, а той решил да се опитва да ме обикаля и гърми - Отидох към хълма и след това оправих двете артита и едно ВК 3001P - е той ми се опъна най -много. Нагънах второто ИС, но не ми достигна времето да го оправя.

Със сигурност машината остава за винаги в гаража ми. Ще видим до къде мога да докарам екипажа и. С Кралския тигър засега не ми се отдава да играя прилично, но явно ми е нужно още време.

Comment

Denetor написа Виж мнение
          По темата за тигър. Определено една от любимите ми машини. Не е лесна за игра - определено, но като и свикнеш прави прекрасни неща....Ето какво прави Тигър ........

[ATTACH=CONFIG]19322[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19323[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19324[/ATTACH]

Битката отиваше на изгубена. Ние пазехме базата на Карелия. Поне 10 от нашите кампеха и си мряха кротко. На мен ми кипна и реших сам самичък да ръшна към атакуващите ни от дясно - трепнах едно ИС, което подходи много лекомислено към мен като гъм готов фраг, някакъв Хелкат реши да ме трепе в нещо като "Догфайт" - лекомислено решение - да беше стоял да ме изтърбуши от далеко, а той решил да се опитва да ме обикаля и гърми - Отидох към хълма и след това оправих двете артита и едно ВК 3001P - е той ми се опъна най -много. Нагънах второто ИС, но не ми достигна времето да го оправя.........
          Tokу що направих сходна битка със Тигър П. На Арктика отнесох 9.И лекинко избеснях,защото останах сам срещу последните 5-тима.Да бяха 6,щях да гушна и любимия ми "Колобанов".Даде малко,но от сърце.Не са лоши Тигрите,ама хич.

Победа
          Арктика 22 март 2013 г. 14:27:29 ч.
          PzKpfw VI Tiger (P) Опит: 2*512 кредита 47*835
          Постижения в битки: Медал Радли-Уолтърс, Войн

Comment

Навремето пантера 2 ме спря в развитието на немските средни. Танка има тигрово оръдие, което обаче на 8 тиър идва малко. Демиджа който прави не възпира никого, танка е муден и за маневриране не става, няма нито броня нито кръв за челни сблъсъци. Пантерата поне беше адски точна, а п2 не е вече чак толкова. Пантерата се играеше трудно, а пантера 2 ме отказа. Въобще, за мен това е типичен преходен танк с който се мъчиш докато го разкараш.

Comment

Mitko написа Виж мнение
              Навремето пантера 2 ме спря в развитието на немските средни. Танка има тигрово оръдие, което обаче на 8 тиър идва малко. Демиджа който прави не възпира никого,.
              Че какво му е на 88/71? съвсем нормално оръдие, а за Т8 среден си е даже хубаво...да не кажа почти най-хубавото...само Центуриона има по-хубаво оръдие, но там снарядите са златни и целият танк е рязан яко заради оръдието.
              Аз с 88/71 дори Тигър 2 си го играя спокойно.

Comment

Mitko написа Виж мнение
                Навремето пантера 2 ме спря в развитието на немските средни. Танка има тигрово оръдие, което обаче на 8 тиър идва малко. Демиджа който прави не възпира никого, танка е муден и за маневриране не става, няма нито броня нито кръв за челни сблъсъци. Пантерата поне беше адски точна, а п2 не е вече чак толкова. Пантерата се играеше трудно, а пантера 2 ме отказа. Въобще, за мен това е типичен преходен танк с който се мъчиш докато го разкараш.
                По високите тиъри (разбирай от 6 и нагоре) средните танкове носят въоръжение, идентично или подобно на тежките танкове от по-долния тиър. Пантерата не е изключение.
                П2 не е за близък маневрен бой - това си го установил
                И 8.8см/L71 е може би най-доброто оръдие от ранга си. Но е снайперско. В близък бой няма да те спаси. Същото важи и за Пантера 1 с което и да е от наличните оръдия.

Както вече казах - тоя танк е за стрелба отдалеч и тормозене на враговете. Дупчиш слаби зони, късаш вериги, изобщо - досаждаш.
                "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Относно тигровото оръдие 88/71, аз с неговия вариант за танкови разрушители - онзи от Ягдпантерата изгриндих до топовото оръдие на Ферди без никакви проблеми и то с нормален акаунт. Не съм играл други линии освен немската и то съм стигнал само до Кралския Тигър, но това оръдие ми е много приятно за употреба. На Хеншеловия Тигър с него стават чудеса, на Ягдпантерата да не говорим. Като ви слушам за Пантера 2 обаче леко се разколебавам дали да я купувам. Ресърчната ми е - готвя и екипаж на премиумния Панцер 4, но с тези лоши отзиви се замислям дали да не чакам индийския германец.

Comment

Значи, пробвайте да поиграете ягпантера 2 с тигровото оръдие. Ще правите толкова смешен демидж, че никой няма да се страхува от вас и ще ви излизат на открито. Имало е случаи с обект 704, когато 2-3 вражестки танка идват плътно до мен и аз се скривам зад ъгъла. Ясно е, че имам само 1 изстрел, и ако не убия (има повечко кръв) след него съм безсилен. Но 3 тежки танка стоят и умуват, като никой не смее да дойде да поеме този изстрел. В огромната част от случаите чакат нещо бързо да ме изненада. С такова слабо оръдие като тигровото никой не те счита за заплаха и ти излизат отвсякъде.
                    По принцип всички средни са със слаби оръдия. Това се компенсира с подвижност, да избягаш, да маневрираш. А пантера 2 това не го може. Единственото което можеш е да стоиш зад гърба на тежките и да пострелваш като ти се отдаде възможност, другото е снайпване, иначе казано висиш някъде и чакаш някой отнякъде да се покаже и да направи грешка.

Comment

Снайперирането няма нищо общо с висенето и чакане някой да се покаже - това е кемпене.
                      А Ягодовата пантера съм я играл и с 88мм, и със 105 - и двете оръдия имат предимства.
                      "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Говоря за яг пантер2, който е 8 тиър.

Comment

Mitko написа Виж мнение
                          Значи, пробвайте да поиграете ягпантера 2 с тигровото оръдие. Ще правите толкова смешен демидж, че никой няма да се страхува от вас и ще ви излизат на открито. Имало е случаи с обект 704, когато 2-3 вражестки танка идват плътно до мен и аз се скривам зад ъгъла. Ясно е, че имам само 1 изстрел, и ако не убия (има повечко кръв) след него съм безсилен. Но 3 тежки танка стоят и умуват, като никой не смее да дойде да поеме този изстрел. В огромната част от случаите чакат нещо бързо да ме изненада. С такова слабо оръдие като тигровото никой не те счита за заплаха и ти излизат отвсякъде.
                          По принцип всички средни са със слаби оръдия. Това се компенсира с подвижност, да избягаш, да маневрираш. А пантера 2 това не го може. Единственото което можеш е да стоиш зад гърба на тежките и да пострелваш като ти се отдаде възможност, другото е снайпване, иначе казано висиш някъде и чакаш някой отнякъде да се покаже и да направи грешка.
                          Не е чак толкова лоша Panther II. Днес например 1:1 изнесох ИС-3 и на Езерото гръмнах движещ се по пътеката в средата Т-34-1 от 550 метра.
                          Не е и толкова добра, де.

Значи за оръдието. Един от огромните му плюсове е, че снарядите са без пари (252 сребро). DPM-то му е най-високото сред всички тиър 8 средни. Като пробивност отстъпва само на Centurion. Като точност отстъпва пак само на него и то с не много (0,01).
                          Не му е оръдието проблема, поне до колкото не гледаме бавното прицелване, което вярно си е проблем. Даже не бих казал и че е толкова бавен и тромав. Бързичък е (захапе ли 52 - 53 км/ч и не пуска), а маневреността пак е по-добра от стандартната Panther и май е по-добре от Centurion и в двете точки.
                          Много е голям и много картонен. Ей това му е основната грижа. Бордовете му попиват сплаша от всякъде, а артитата имат навика да ви уаншотват от време на време.

А снайпването не е само висене в храстите. В идеалния случай се провираш и удряш фланга или гърба на противника. И то от голяма дистанция.

Лошото е, че трудно можеш да обърнеш игра с него. Освен ако не фланкнеш врага, не му изколиш артилериите и прочие "меки" начини. Но челно и от близо с други средни и тежки... Не става.
                          Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Картонената броня вече почти не е проблем. Откак въведоха златни снаряди за сребро всички возят няколко за тежко бронирани цели. Ударите във фланг или гръб... Веднага уточнявам, че съм посредствен играч. Картите са така направени, че има няколко (3-4) коридора през които се минава. Ако не си бърз светляк всяко излизане извън тях означава бърза смърт от кръстосан огън. Средните танкове теоретично са маневрени и бързи, но ... само докато се сблъскат с тежките в тези коридори. В началото на битката танковете се движат на групи, и ако няма някой откъснал се напред просто няма откъде да обходиш групата тежки. Ок, отишъл си първи някъде, и какво? Да минеш в фланг на няколко вражески танка няма как, защото са заели целия коридор, да излезеш извън коридора е все едно сам да си подпишеш смъртната присъда. Остава ти единствено гръмнеш 1-2 пъти, да се дръпнеш и да чакаш бройката на танковете да понамалее, че да се отворят празни пространства. С пантера 2 можеш само да се биеш от втора линия (това което наричате снайпериране), демек стоиш зад гърбовете на своите тежки танкове и чакаш нещо някъде да светне.
                            И върви значи боя приблизително така. Средните се изстрелват напред, стигат до някъде, гръмват няколко пъти било по вражески средни, било по идващата група тежки и се дърпате на втора линия. Там чакате групите тежки да се поразредят. Това е по главното направление, където ходят тежките. Тук пантера 2 изпълнява ролята на поддръжка, тоест мъчи да налива демидж в гръб и да се надява нашите да бият.
                            На практически всяка карта има и втори коридор който е по далечен и по труден за достигане. Там се сблъскват по бързите танкове. Или има непосредствен сблъсък или кайтване. Тук тя има добро оръдие, но пък е мудна. Ни рак ни риба.

Comment

Базово VK 3002 (DB) е пълно го......, абе голяма мъка.

Comment

uzi71 написа Виж мнение
                                Базово VK 3002 (DB) е пълно го......, абе голяма мъка.

Първата ми битка със този танк като стоков бях топ тиер. Със средното 75мм оръдие избих собственоръчно 4 или 5 танка, основно тиери 5 и 6. Така, че танка е играем, но при настоящото въоръжение може да върши работа единствено с гаубицата и кумулативни снаряди.

Ред:

Заради леопарда отново си взех ДБ-то. Интересно ми е според другите които го карат, как е най-удачно да се играе този танк. Аз първоначално го играх преди въвеждането на премиум снаряди за кредити и го изгриндих с късото 88мм оръдие. Сега като си го взех първо му сложих гаубицата и го играх известно време така. А днес си направих експеримент и го играх със 75л70. От първия вариант не бях удовлетворен. Играл съм преди КВ13 и на същия тиер с него 144мм бронебойност ми стигаше. Но 132 вече не беше достатъчна. Със гаубицата правех поражения сравними с тези на тежък танк от този тиер. Но на големи дистанции и в движение гаубицата е неефективна. Днес със 75мм оръдие и първия купол ДБ-то се играе учудващо приятно. Теглото му намалява със 7 тона, а първия купол се върти много по-бързо от втория при незначителна разлика в бронята. Но много малко мога да допринеса със собственото си оръдие, към отборната игра. А постоянно ми излизат челно ис-ове, които макар и на теория да мога да дупча с това оръдие, на практика не успявам. Така че с малкото оръдие основно трябва да светя и да играя като дразнител. Явно има ефект, имам 57% победи с този танк при средни 52%. Така че явно не е пълен боклук. Но коя конфигурация е най-удачната все още не съм сигурен. За сега най-приятна ми е играта със първия купол и 75мм оръдие.
                                Last edited by Angelmr; 07-04-2013, 22:21.

Comment

Working...
                                X