Advanced Tactics

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Imperial
    Мошенник
    • Jan 2003
    • 12066

Контраатаките използват DefPow. То това е смисълът на тази стойност

Много е просто. А атакува Б. Ако А има > инициатива, то първият рунд А атакува с Pow стойността си и всичките си бонуси, а за Б се взема hit points плюс всичките бонуси и се смята на базата на тия две стойности вероятността за успешен hit. След това Б с DefPow стойността си контраатакува и се взема hit points на А и по същия начин се смятат вероятностите.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• gollum
      фрогландец на вестконинска служба
      • Jan 2003
      • 22550

М`да, ясно (аз явно сеъм се заблудил от това "контраатаки", смятайки го за нещо като вероятностно допълнение към нормалната размяна на удар - ответен удар от субформациите на атакуващата и атакуваната единици). Е, ще го измисля някак инак. Или по-точно, ще трябва да го тествам.
      Сега свалих патча и имах малко време да прочета какво поправя и променя. Добре звучи.

Comment

• Imperial
        Мошенник
        • Jan 2003
        • 12066

Мм мисля си за балансирането, понеже почти попълних един ексел със стандартните и с немските части (евентуално ще добавя и руските). Мисля си и за това как компютъра подбира какво да купува. Май той ползва някакви коефициенти за да прецени коя част е най-ценовоефективна. Мисля си че трябва да си изработя подобни коефициенти за правилно балансиране на възможностите с-у цените на частите. Ти имаш ли мисли по въпроса?
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• gollum
          • Jan 2003
          • 22550

Е, при мен е много по-лесно. Все пак не се опитвам да пресъздавам различни типове реално въоръжение (често близки едни до други), а да пресъздам различните типове въоръжения. Но още не съм завършил файла, а и не съм тествал с новия патч как е, нали ИИ-то било обновено и прочее.

Comment

• Imperial
            Мошенник
            • Jan 2003
            • 12066

Не съм сигурен защо да ти е по-лесно да балансираш цените. И в твоя и в моя случай става дума за намиране на правилното съотношение цена/качество. Въобще същия проблем би трябвало да стои пред всеки, който се опитва да въведе нови части в системата.

В момента играя две паралелни play-by-email игри с играчи от форума на АТ. В първата доста неприятно ме тупат, защото си започнах инвазията доста фриволно, дори не създадох тактически щабове. Въпреки огромните загуби пак виждам, че противникът не е поел инициативата и моят съюзник през това време му навлезе във фланг. В крайна сметка надявам се на успех. Във втората игра си построих нещата доста по-прилично - ама така и не мога да се откажа от това да настъпвам по повече от един фронт. :mhehe:
            albireo написа

Comment

• gollum
              • Jan 2003
              • 22550

Ами защото не правя много дублиращи се единици, в смисъл, че всяка си има конкретно предназначение . А цените засега ги правя с оглед на реалните, ако трябва после ще ги коригирам. Т.е. тежката артилерия става по-скъпа, бронетехниката - още по-скъпа. Малко ще оскъпя и авиацията.

Срещу хора още не съм играл. Засега пробвах веднъж с включена Peoples Republic - голям кошмар . Иначе винаги правя тактически щабове - това е първото ми действие. Обикновено правя четири тактически щаба, което означава, че първите ходове произвеждам само камиони, бронирани коли и щабен персонал. Обикновено в началото четири тактически щаба са достатъчни на средна карта.

Comment

• von Danitz
                маринист-баталист
                • Jul 2003
                • 5350

Очертава ли се някакъв вътрешен PBEM или да се обращам към американските другари?

Comment

• gollum
                  • Jan 2003
                  • 22550

О, трябва да организираме. Само да предупредя, че ако участвам, ще бъде бавно, че нямам много време .

Comment

• Imperial
                    Мошенник
                    • Jan 2003
                    • 12066

von Danitz написа
                    Очертава ли се някакъв вътрешен PBEM или да се обращам към американските другари?
                    Фани албирео и му набий канчето да си вземе играта най-сетне. Всъщнсот в момента кой я има? я да направим преброяване.

Голъм
                    Аз
                    Даниц
                    Грей?...
                    ?
                    albireo написа

Comment

• messire Woland
                      -
                      • Jan 2003
                      • 10623

И аз, но засега само съм я огледал отгоре-отгоре и съм изиграл един сценарий и толкова.
                      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• Imperial
                        Мошенник
                        • Jan 2003
                        • 12066

Значи спокойно може да завъртим една Дипломация с 4 играча.
                        albireo написа

Comment

• von Danitz
                          маринист-баталист
                          • Jul 2003
                          • 5350

Нищо не знам за дипломацията, но неква пата-кюта, на часа.

Comment

• Imperial
                            Мошенник
                            • Jan 2003
                            • 12066

Значи всеки да цъкне на Load Scenario, да отиде в FICTIONAL\HUMANONLY и там да отвори European Diplomacy v2

Като се цъкне на edit може да се разгледа целия сценарий. Разгледайте и кажете играе ли ви се това.

Друг вариант са WW2\Axis & Allies или World at War

Още един вариант - http://advancedtactics.org/scenario.php?nr=10

Все сценарии за много хора.
                            albireo написа

Comment

• von Danitz
                              маринист-баталист
                              • Jul 2003
                              • 5350

Квото ви е по сърце, ма май с хората сме кът. Тая световната война, я метнах, не е кой знае ква забава, сравнение с Августовските оръдия. Но добре, казвайте! Нещо с повече криг, и по-малко блитц.

Comment

• gollum
                                • Jan 2003
                                • 22550

Само ще трябва всички да си качим патча, че той май обновяваше и сценариите и тук-таме разни нещица от играта. Иначе и за мен е все едно коя игрица. И, между другото, Даниц, може ли едно ЛС с това откъде да си намеря тез "Августовски оръдия", ако е възможно? Инктересно ми е да ги видя какво представляват.

Comment

Working...