If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Затрил съм го или поне не мога да го намеря Мислех си, че съм си го запазил в едно файлче, ама се оказа, че там е за Кампаниите на Наполеон.
Ще мрънкам на Матрикс.
XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Да вземем да си направим една игра 4 души, някой няма да играе и толкоз :p иначе няма да измислим нищо.
А иначе поиграх малко по-дълго с-у AI на мъничка карта, окопах се в половината карта и просто го следих какво прави, все пак започна да прави и по-разнообразни единици (ПТРД, картечници, ъпгрейдна си И-16 в ЛаГГ-3 и тн). Само още не съм видял един нормален танк, въпреки че си купува ъпгрейди за танкове. Така че май се оправя засега. Трябва да пробвам дали ако не направя танковете примерно наполовина по-евтини от бронираните коли, няма да купува тях вместо колите. Не ми е още много ясно как точно си избира какво да купува.
Бел. Голъм - смяташ ли да добавяш "елитни" войски? Събрал съм толкова много яки снимки на руска и немска пехота че просто ми се ще да ги ползвам ако ще и без причина. :mhehe: Може би ще въведа гвардейци и сс-овци.
Да, това със самолетите беше проблем, но след пача е малко по-добре, засега не съм го засичал да прави това.
За бронираните коли - според мен, Вик е сгрешил концепцията в оригиналния мастърфайл (затова съм я коригирал, не знам как е при теб, Империал) и те са направени твърде силни. Аз съм ги коригирал, така че да са по-скоро удобни за бързо разузнаване, но за нищо друго. Пипнах и стойностите за видимост, така че разузнаването да е по-трудно и да изисква ползване на специализирани единици.
Обаче още съм далеч от завършване на файла, та не съм го пробвал на практика.
Бел. Голъм - смяташ ли да добавяш "елитни" войски?
Не. Поиграх си с идеята за ъпргрейд според опита, обаче... няма смисъл, излишна шарения.
Обаче като завърша този файл ще започна един друг - нещо като носталгия по Fantasy General. Оня ден търсех картинки и попаднах на фентъзи сетинга на Gamers Workshop - Warhammer и мисля оттам да взема графиката. Може би ще се получи забавно, макар че не съм сигурен доколко компа ще се оправя с новите единици.
ПП Между другото, на едно място Вик споменаваше, че при следващ пач щял да включи специален тип (поне така го разбрах) въздушни единици за симулация на вертолети (заради едни хора, които искаха да правят версия със съвременно въоръжение). Дали имаш идея това кога и как ще стане? Че би могло да ми свърши добра работа за фентъзи набора от единици.
Last edited by gollum; 01-02-2008, 11:06.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Относно бронираните коли, не е просто. БА-10 има 45мм оръдие и 10мм брониране. Не много далеч от БТ примерно. SdKfz 222 / 231 / 234 всичките имат същото въоръжение като Pz.II Така че при мен нещата са по-трудни.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Да, но реално това им въоръжение е ефективно срещу пехота само на полето. А при това повечето борнирани коли имат монго лоша проходимост. Т.е. това се коригира с модификаторите за терен.
Ти си скромен. Аз ще си замълча за конкретните стойности само ще изтъкна, че съм привърженик на виждането, че ако са ти дали възможност за всякакви стойности, не върви да натряскаш едни скучни и арвни единици навсякъде. Е, поне някъде съм ги оставил... може би.
Не ми е много ясно какво искаш да кажеш със "скучни и равни единици". Аз се опитвам да спазвам духа на първоначалните единици за сега, като ориентир, защото те са били балансирани с много експерименти, а аз не съм имал възможност да правя много свои тестове. Мисля, че ако се натряскат навсякъде разни кардинално различни стойности, резултатът ще бъде доста непредсказуем.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment