... някой да ми каже някакви съюзнически щурмови оръдия?....
Това с добавянето на нови единици е малко опасна работа в тази игра. Аз малко по инерция тръгнах както си знам немците, но като помислих малко се усетих че всъщност в АТ нещата са абстрактни и ако това се спазва, трябва да се съчинява. Щурмовите оръдия са идеален пример - съюзниците въобще нямат еквивалент на класическия StuG, руснаците имат ама не - първата част на войната се ползват леки танкове за поддръжка на пехотата, втората част вече има истински самоходки. StuG пък с развитието на войната практически преминава в танкоунищожител. То немските бронирани машини въобще не са образец за някаква стройна система - немците просто слагат всички оръдия, които имат, на всички верижни шасита, които имат. Така че или трябва наистина да се съчинява, в случая да се пише някакъв абстрактен тип щурмово оръдие, на което да му се слагат картинки на най-близкото съществувало нещо от всяка страна, или да се преработи всичко и да се ползват само реални части (което е много работа и безкрайно балансиране
)
А основния ми проблем с тази абстрактна система са ъпгрейдите. Например, картечница 4 прави 100% повече поражение от стандартната картечница. Същото важи за артилерията и въобще повечето единици. За такъв огромен скок в поражението аз се сещам само при танковете при преминаването към по-големи оръдия, но картечниците за цялата война са си едни и същи, артилерията общо взето също. Та по този параграф не съм много сигурен какво да мисля. Колкото и да е абстрактна системата все пак тези неща са си странни.
Това с добавянето на нови единици е малко опасна работа в тази игра. Аз малко по инерция тръгнах както си знам немците, но като помислих малко се усетих че всъщност в АТ нещата са абстрактни и ако това се спазва, трябва да се съчинява. Щурмовите оръдия са идеален пример - съюзниците въобще нямат еквивалент на класическия StuG, руснаците имат ама не - първата част на войната се ползват леки танкове за поддръжка на пехотата, втората част вече има истински самоходки. StuG пък с развитието на войната практически преминава в танкоунищожител. То немските бронирани машини въобще не са образец за някаква стройна система - немците просто слагат всички оръдия, които имат, на всички верижни шасита, които имат. Така че или трябва наистина да се съчинява, в случая да се пише някакъв абстрактен тип щурмово оръдие, на което да му се слагат картинки на най-близкото съществувало нещо от всяка страна, или да се преработи всичко и да се ползват само реални части (което е много работа и безкрайно балансиране
)А основния ми проблем с тази абстрактна система са ъпгрейдите. Например, картечница 4 прави 100% повече поражение от стандартната картечница. Същото важи за артилерията и въобще повечето единици. За такъв огромен скок в поражението аз се сещам само при танковете при преминаването към по-големи оръдия, но картечниците за цялата война са си едни и същи, артилерията общо взето също. Та по този параграф не съм много сигурен какво да мисля. Колкото и да е абстрактна системата все пак тези неща са си странни.
. Съюзниците точно щурмови оръдия нямат, но имат танкове, които се използват за сходни цели. Мисля че може те да се сложат. Другият вариант (ако не предвиждаш да включваш самоходна артилерия, т.е. гаубици) е да включиш британските самоходки. Има и трети вариант - в ролята на щурмова артилерия при съюзниците да се включи бронетранспортьор с пехотно оръдие или гаубица (сащианците имат такива). Но така или иначе картинките не са най-важното
Comment