Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval 2: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Има и още как.

Comment

ама то не излиза ли утре? ако го има дай точен линк, моля

Comment

Днес излиза Zuma Mod III за SS6.1. Там има България и Волжка България. Вчера пробвах последната бета на този ЗУма мод, и там имаше само Волжка България, обаче е доста зле представена от към селища и развитието им, а в късната версия, която започва в 1220 година, няма такова нещо като България. Цялата ни тогавашна територия е поделена между Византия и Унгария. Не знам кога Унгарците са владеели София, ама в тоя мод е така. Дано в официалната версия да са го оправили това. :-)

Сега проверих, още не е излясъл. Иначе на ТОЗИ адрес можеш да следиш кога ще го пуснат и ако искаш да си дръпнеш бета версията. :-)

Comment

miau, отново мерси за информацията! Ще ми трябва ли SS 6 инсталирана и трябва ли да деинсталир BC от харда си?

Comment

Ще ти трябва SS6 или SS6.1, забравих кое точно от двете ти трябва. Аз имам SS6.1 и ми тръгва, въпроса е, че е малко сложна инсталацията, на края на поста на Zuma, където са линковете за сваляне има прикачен descr_start.txt файл, свали си го и го сложи в правилната папка, че иначе мода няма да ти тръгва

Ако пък не бързаш, изчакай да излезе официалната версия. Тя ще си е с инсталатор и няма да се налага да се правят разни еквилибристики с папки и файлов :-)

Comment

да, определено ще чакам официалната версия, но не ми каза за BC дали и той може да си стои, дали наново ще трябва да иснталирам целия медиевал?

Comment

BC си прави папка, която е в Medieval TW2 папката, но не съм много сигурен, докато SS6 се инсталира в Medieval TW2\mods, така че не би трябвало да има проблем да имаш и двата мода инсталирани по едно и също време, че и Zuma Mod III. АКо искаш да поиграеш SS6+Zuma, но след като ги инсталираш не ти тръгне BC, си запази сейфа от BC, и когато някой ден решиш пак да го играеш ще си продължиш от където си стигнал :-)

Comment

SS6+Zuma кога точно излиза?

Comment

За тези, които играят Broken Crescent 1.05.
                    Направих един малък мод, който позволява да си наемате всички единици във всеки град и крепост, който превземете, т.е. Премахва се AoR, благодарение на която, ако превземете крепост извън вашата AoR зона не можете да наемате собствените си единици без значение от военните сгради които строите. Сега, след като си инсталирате мода ще можете да наемате всичките си единици в зависимост от това какви военни сгради сте построили. :-)

Натиснете ТУК. за да си свалите мода. :-)

Comment

Такаа...Поразцъках Broken Crescent,като започнах с Византия и съм общо взето доволен.Има доста реализъм,но има няколко дразнещи неща:
                      -генералите са почти неубиваеми дори когато сам сами са обкръжени от 100 душиЕто пример-воювам с Еюбидите и почти във всяко сражение султанът и неговата охрана се хвърля смело срещу най-гъстите ми редици.Аз го спирам с копиеносци(поне 50 човека) и в гръб му пращам 1 до 2 отряда тежка кавалерия плюс моя генерал-това прави към 100-150 души срещу неговите 10-20.Аз лично мисля,че в реалността има няма след 2-3 минути всички ще бъдат посечени,а онзи да вземе да ми изпотрепе 70-80% от хората преди да се гътне(дори и като остане сам,заобиколен от 50-60 души генералът съсича 20-30 бойци).И това ми ангажира голяма част от най-елитните войници,а и вниманието ми,така че губя поглед върху останалото сражение.
                      -Онзи праща по 2-3 пълни армии на всеки ход и въпреки,че го разбивам всеки път дори и с непълни армии и благодарение на някакви луди тактически ходове,които предприемам за оня не е проблем да си рекрутира и ретренира нови войски пък моите високо опитни вече отряди си седят непълни и едва смогвам да си попълня войските.При положение,че с моята флота съм блокирал най-богатите пристанища на египтяните-Александрия,Дамиета,Триполи,Акра.Добре,че взех Антиохия ама там войските ми изнемогват,тъй като карам подкрепления чак от Анатолия.Ама нали съм гявол та пратих един генерал с що-годе добра армия и с изненадващ десант завзех Александрия-там имаше само един отряд,щото почти всичките войски на врага обсаждат новопревзетите от мен градове в Сирия.Добри пари си докарах и сега ще се опитам да взема Кайро и да му секна париците,че да не груха толкоз паплач срещу мене.
                      -Сградите са малко скъпички ама може би е за добро,иначе ще е много лесно.
                      Общо взето най-добрия мод за Медиевала и с изключение на горните неща е приятен за разцъкване
                      Като най-голямо подобрение считам дипломацията и съюзите-сега съюзниците с радост се притичват на помощ и това облекчава до известна степен мойте войски.

Comment

@RAPTOR, от BC не ми разрешиха да кача минимода си, така че всеки, който иска да може да го ползва, но, ако искаш да си продължиш играта като не се налага да мъкнеш войски чак от анатолия, кажи ми и ще ти пратя мода на ЛС. Инсталира се лесно, просто го копираш в ..\Medieval II Total War\broken_crescent\data\ - като презаписваш намиращя се там export_descr_buildings.txt. Преди това обаче си направи копие на този файл. След, което ще си продължиш играта т.е. мининода е напълно съместим със записаните ти игри и няма да се налага да стартираш нова кампания. Трябва обаче да имаш инсталиран пач 1.05. :-)

За да не се налага да се биеш с генералите на противника, може да направиш 2 неща: да ползваш убийци и да редактираш export_descr_units.txt като намалиш HP, защитата и атаката на генералите и стражата им :-)

Comment

Ами не мисля засега да променям нещо,защото пък от една страна така играта е по-трудна.Тези работи дето ги казах са по-скоро досадни отколкото някакви недостатъци.Пък и без генерали на противника няма да има предизвикателство.Мерси все пак

Comment

Вече излезе Bulgaria: Total War 2. Можете да си свалите мода от ТУК.

Comment

мерси! задалжително ще го пробвам.

Comment

Някой може ли да ми помогне с инсталацията на мода Sicilian Vespers 2.0? Инсталирам Медиевал после 1.2 пач, и после мода и накрая не ми тръгва...Please insert the correct CD-Rom или нещо такова. Дали има някаква тънкост, която пропускам ?

Comment

Working...
                                X