Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Medieval 2: Total War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Изтърпи туториала там ще ти се обяснят тези неща.

Иначе огнените са просто неща правещи повече поражения но с мноого по малка точност.Търговците се закарват над някой ресурс из земята и започват да правят пари, колкото повече време стоят толкова повече правят.Могат да бъдат изгонени или направо унищожени от чужд търговец(твойте могат същото с чуждите).

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

1)нормалните стрели са по точни от огнените, но пък огнените нанасят два пъти повете щети върху вражеските единици от нормалните стрели
      2)същото, но се отнася за вражеските сгради, стени, кули ...
      3)търговците не са много полезни, защото ти донасят в хазната някакъв минимален доход от флорини, освен ако не са на ресурс за роби (оковите, попринцип се намират по пустините) или злато (по пустините най-вече), но може и без тях. Слагай ги по тези малки ресурсчета по картата и то ти изписва колко доход ти носи съответния търговец

Comment

Здравейте
        Играя TW още от първия M:TW, сега съм си дръпнал и Шогун-а. Общо взето много време съм потрошил със серията. Понеже почнаха да ми поумръзват се поразтърсих из разни форуми в търсене на нещо което да ме заинтригува и за първи път открих подробно и пълно описания на trait-те и retinue-та.

Знам че има пълен списък в някакъв файл в играта, но аз не успявам да го открия и бях много доволен след като попаднах на този сайт
        В момента правя три кампании - в първата се опитвам да събера възможно най - много от историческите личности като retinue, във втората да събера HQ на всички гилдии и в третата безсрамно ползвам чийтове, но държа да отбележа - не само в моя полза(въпреки че колкото и да го субсидираш AI си е тъпо и това е)
        Също така имам един въпрос - мисля да направя Papal states игрова фракция и да се пусна с нея, но мога ли да давам мисии ... и понеже съм почти сигурен че няма да може, ако някой знае как това може да се реши с ровичкане из файловете на играта или в краен случай някой мод ???

Comment

!!!

Някой играе ли в "Америка", толкова упорити противници не бях срещал.Спасението е picemans отпред поне в 2 реда малко пехота с мечове и поне 6 отряда мускетари.Задължително слагам кавалерия по фланговете но пак е бая зор......чакам оръдията че с едно само :nut:

Comment

превартях я отдавна ... много е лесна !

Comment

!!!

DMX написа
              превартях я отдавна ... много е лесна !
              По принцип не изглежда сложна но аз се старая да играя с минимум войска.

Comment

хехе ... каква е тогава тази игра ?! Какво ще рече с минимум войска ? Разчиташ на стратегия или какво поясни, че не разбрах добре. На каква трудност играеш? Ако е на по трудна трудно ще успяваш с малко войска!

Comment

!!!

DMX написа
                  хехе ... каква е тогава тази игра ?! Какво ще рече с минимум войска ? Разчиташ на стратегия или какво поясни, че не разбрах добре. На каква трудност играеш? Ако е на по трудна трудно ще успяваш с малко войска!
                  Играя на най-високо ниво сложност, създавам "експедиционен корпус" по горе описаната схема и го изпращам в територията на противника където веднага ме налитат няколко противникови армии. Старая се да заема изгодна за отбрана позиция и се отбранявам колкото мога. В зависимост от резултата се изтеглям за да попълня загубите. По този начин се сдобих с 3 елитни армии с висок морал и опит. Вече ми имат страха и с по малко от 2 армии никой не ме напада :mhehe:

Comment

Значи разчиташ на качеството, но пък и имаш стратегически план. Да наистина на най-сложното ниво е малко по трудно, защото има по голям отпор, а и противника понякога копира стратегията ти, приложена срешу него в по-ранни битки.

Comment

пак питам, как се справяте със слониците на Тимур и неговата команда? Не ги ловят стрелите, ни запалени, ни изгасени... пушките не дават кой знае какъв резултат... на открито място едва ли може човек да им се противопостави, но и като ти зависнат под стените на обсадения град, положението е мамата си трака. Пушнат ти крепоста и влизат, а полудяват отвратително бавно в сравнение с тези в Рим Тотъл Уор... там им бяха достатъчни два залпа запалени стрели или прасета...
                      Трол по списък.

Comment

!!!

Днес пробвах нещо за което бях чел из приключенските книжки за стратегията на конкистадорите а именно: Строявам каре от 4 отряда picemans а в него 6 отряда пеши конкистадори. На заден план разполагам 6 отряда мускетари със зададена опция да спазват дистанция от противника. На мускетарите не разрешавам първоначално автоматична стрелба а търся къде е вожда и насочвам огъня към него, веднъж оставени без "главно командване" диваците действат некоординирано. В зависимост колко място за войска ми остава допълвам с кавалерия за отбиване атаки към стрелците или контраатакувам противниковите стрелци с лък. В такава конфигурация мелето е пълно но пайкмъните задължително трябва да са ъпнати и с висок морал иначе се разбягват и оголват карето. При наличие на генерал поставям и него за да окуражава войската. Получава се голям филм

Desperado написа
                        пак питам, как се справяте със слониците на Тимур и неговата команда? Не ги ловят стрелите, ни запалени, ни изгасени... пушките не дават кой знае какъв резултат... на открито място едва ли може човек да им се противопостави, но и като ти зависнат под стените на обсадения град, положението е мамата си трака. Пушнат ти крепоста и влизат, а полудяват отвратително бавно в сравнение с тези в Рим Тотъл Уор... там им бяха достатъчни два залпа запалени стрели или прасета...
                        Не ги допускай да те атакуват в крепоста, изпревари ги на открито заемайки някоя височина като най отпред нареждаш 6 до 8 органови оръдия (играя с Испания) на заден план 4-5 мускетари и 2-3 Василиска да държат противника на разстояние. Малко кавалерия за отбиване на атаки и това е. Влязат ли в обсега на органовите оръдия слоновете мрат доста прилично а мускетарите държат конните стрелци на противника на разстояние.
                        Last edited by NATAN; 25-04-2008, 15:14. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

NATAN, а пробва ли да играеш с ацтеките или с индианците на север? Много е весело, особено градчетата на индианците. Нямат крепостни стени! Нямат въобще стени! И отназало нямат въобще конница (за мене това е голям проблем, защото повечето от стратегиите ми искат здрава конница), но пък аз обичам трудната игра, затова се пуснах с тях. В момента в хазната с тях имам над 550 000 флорина и цялата северна и средна част на картата е под мой контрол.

Comment

Добър ден като за начало . Интересно ми е някой (тъй като явно има разбиращи наоколо) можели да ми обясни от просто по-просто как мога на някой мод да вземем
                            Sicilian Vespers ( защото съм с него) да "дам" фактически на България други еденици примерно нормански рицари или нещо такова искам малко повече разнообразие но когато се помъча да сменя ownershipa просто не тръгва после мода.Някакви предложения ???

Comment

Здравей.
                              Ами от просто по-просто няма как да е, понеже са забъркани 3-4 текстови файла, които трябва да бъдат редактирани много внимателно, тъй като всяка грешка би довела до нестартиране на играта + евентуално още няколко доп. папки в които се намират иконките и инфо картите на единиците.
                              Ето ти подробен туториал как се прави.

Comment

DMX написа
                                3)търговците не са много полезни, защото ти донасят в хазната някакъв минимален доход от флорини, освен ако не са на ресурс за роби (оковите, попринцип се намират по пустините) или злато (по пустините най-вече), но може и без тях. Слагай ги по тези малки ресурсчета по картата и то ти изписва колко доход ти носи съответния търговец
                                Не съм съгласен, че търговците не са много полезни. В момента играя BC и всичките ми търговци ми носят над 12 000 денарии всеки turn а това никак не е малко. Всеки един търговец по отделно ми носи повече денарий отколкото която и да е моя крепост или цитадела, а даже и от някой от още недоразвитите градове. Просто след всеки turn си наглеждам търговците и ако около тях се намира чужд търговец и има шанс да го "купя" го правя и така нивото на собствените ми търговци се вдига а от там и приходите, които ми носят. Тези, които съм ги сложил да търгуват със злато ми носят по 1540 денарии на turn, тези търгуващи с подправки по над 900.
                                Друго, което правя е да държа убиици(assassin's) около търговците и да премахвам чуждите търговци, които са с повече опит от моите или пък са заели някой по-доходоносен ресурс. Въобще правилно използвани търговците могат да носят доста добър доход.

Comment

Working...
                                X