Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ако някоя чужда дивизия/армия няма връзка с останалата част на държавата си (със съседна провинция или пристанище ) то те са откъснати и немогат да се снабдяват,В резултат стават значително по слаби.Могат и сами да изчезнат но мисля че става доста бавно.

Ако искаш да затваряш чужди армии и да ги унищожаваш напълно, концентрирай много танкови,мотострелкови и механизирани дивизии и направи една права линия с тях през фронта дълга 3-4 провинции и после затвори от север или юг(с друга армия примерно направи пак такава линия и се присъедини). Лошото е че този подход изисква доста армия.Оставяй бавните (пехотни) дивизии да пазят по задните провинции ако използваш такава тактика.

Аз също играя с германия и малко преди да превзема напълно франция ме нападна СССР, спрях ги малко преди берлин и сега , година по късно приближавам москва .

БТВ когато комбинираш различни дивизии в една армия, гледай да са с близка скорост (примерно танкове с мотострелкови или мех и така нататък.Същото се отнася за бригадите. При по бързите дивизии използвай самоходната артилерия).

Незабравяй да оставяш пехотни или доброволчески (милиции) дивизии назад за да подтискат партизанската дейност която намаля ефективността на доставките към фронта.
    Още нещо особено важно в твоя случай.Ако войната с СССР върви добре някъде след москва ще започнеш да усещаш трудности с предвижването и особено в най северните райони.Там може да използваш планински дивизии които имат бонус при студ и мраз.
    Също така обмисли от рано създаването на механизирани дивизии защото по нататък в СССР няма пътища и мотострелковите дивизии не се справят добре.

ето тука може да видиш как да използваш най ефектно авиация флот и доста други съвети.

За технологиите: Тези секретните се отключват в произволен момент след като разучиш някоя определена технология.

Това не е дефинирано.Различните "юнити" имат различни бройки. В смисъл че повечето хора които играят играта смятат че един "юнит" подводници всъщност представляват около 2-3 подводници.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

доколкото знам 1 destroyers flotilla и 1 submarines flotilla са равни съответно на 5 дестройера и 5 подводници

Comment

И аз да попитам -HQ kога ефективността му е по-голяма-когато е включен в армия или е само без други дивизии ,а се движи заедно с тях.И на колко дивизии трябва да се слага по едно?

Comment

Denis написа Виж мнение
          И аз да попитам -HQ kога ефективността му е по-голяма-когато е включен в армия или е само без други дивизии ,а се движи заедно с тях.И на колко дивизии трябва да се слага по едно?
          HQ-то дава бонус за атаката на дивизиите ти. Ако имаш HQ в Oppeln то ще дава бонус на всички дивизии намиращи се в провинциите около него:

Ето примерно кои полски територии ще атакуваш с бонус ако имаш HQ във Oppeln и Elbing:

Цъкни тук ако искаш повече информация

Comment

Има ли начин още от самото начало на скенариото 1936 Road to War, да стане глобална война, като почти всяка (може и всяка) да е война с друга? Пробвах по-начина великите сили да си обявят война една на друга (СССР->Англия->САЩ->СССР), но се получават ъпсурди-България и Полша обявяват война на Австралия, Чехословакия на Полша, Югославия на Италия и тн, а Нова Зеландия е във война с 80 процента от планетата?! Искам да бъде малко по-нормална, че въобще не виждам как българската флота ще стовари пешеходци на австралийска земя или обратното.

Comment

Ехееее! То имало голяма полза от HQ-то. Аз превзех Москва, Ленинград, Мурманск и Архангелск, остана Сталинград от по-важните. Дано руснаците предложат мир, защото не искам да се забатачвам по-нататък. Проблема и далекоизточния фронт където японците търпят загуба, след загуба. СССР почти превзе цял Националистически Китай и голяма част от Японските територии.

За обкръжението - Не ми стана много ясно, понеже не знам коя армия от къде се снабдява. Ясно е, че като е в обкръжение не са допуснати доставки до нея, но тия доставки от къде идват? Има ли шанс акот обкръжението и твърде голямо доставките да си идват отвъртре, от самото обкръжение?

И още един въпрос - Как действа Support defense? Трябва да дам съпорт дефенс на провинцията, от която ме атакуват или на провинцията, която е атакувана?
              I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

Мисля че доставките тръгват от столицата и от там по най краткия път но не съм сигурен.За съпорт дефенса незнам, никога не съм го ползвал.

Аз лично имам 4 щаба с армията, за източния фронт са полезни за доставките доста а и евентовете които дават са от голяма полза в някои случай.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

ssbg написа Виж мнение
                  Има ли начин още от самото начало на скенариото 1936 Road to War, да стане глобална война, като почти всяка (може и всяка) да е война с друга? Пробвах по-начина великите сили да си обявят война една на друга (СССР->Англия->САЩ->СССР), но се получават ъпсурди-България и Полша обявяват война на Австралия, Чехословакия на Полша, Югославия на Италия и тн, а Нова Зеландия е във война с 80 процента от планетата?! Искам да бъде малко по-нормална, че въобще не виждам как българската флота ще стовари пешеходци на австралийска земя или обратното.
                  Обяви война на балканска държава с друга балканска държава (най-голям е ефекта ако обявиш с Румъния на Югославия) и се получава Balkan Clusterfuck

EDIT: Сега ще пусна една игра със Румъния и ще нападна Югославия (използвам мода SMEP 6.0) и ще видите резултата. Очаквайте ъпдейт то 1 час

Comment

Обяви война на Швейцария.

Comment

Тук релогнах с Бразилия, включих се към съюзниците и обявих война на Германия, Чехословакия и Япония:

Comment

Крисчо на какъв монитор и с каква резолюция играеш? И как си променил цветовете на някои държави?
                        I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

Както съм написал по-горе играя мод наречен SMEP 6.0

Монитор: Samsung SyncMaster 2253BW/2253LW/MagicSyncMaster CX2253BW (Digital) [22" LCD] (H9XQ508358)

Comment

Мазало..... . Ще пробвам, тия дни, да видя какво ще стане. А някакъв шанс AI-то на СССР да обяви война на съюзниците? Тогава вече войната ще е пълна . Мерси, @kris4o1993

Comment

Изтегли си мода с него ще е още по-яко

Comment

Самолетите как е по добре да се комбинират по 4 , 2, 3 или 1? И ако се комбинират в една група щурмови самолети и бомбардировачи / изтребители и прехващачи какви са минусовете и плюсовете при такива комбинации?
                                Last edited by messire Woland; 25-12-2009, 19:43.

Comment

Working...
                                X