За да анексираш държава трябва да имаш нейните core провинции и столицата и. За Гърция това са Атина и Солун. Ако имаш двете провинции даваш от дипломацията анексирай и те приемата. Нещо необичайно има ли с Гърция във вашия сценарий?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Hearts of Iron 2
Collapse
X
-
Така... Имам голям проблем. Не мога да направя десант. Стоварвам 4 групи по пет транспортни кораба с общо седемнадесет дивизии + ескортиращи унищожители и леки крайцери в Панама, бомбардирам брега с тях и все не мога да победя двете дивизии на Панама. В началото превъзходството е на моя страна, след това бавно започва да пада и накрая съм отблъснат. В нападащите дивизии има пехота 41, средни танкове Шърман, тежкотанкови бригади, артилерийски бригади и какво ли още не.
Какъв е проблемът?I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.
Comment
-
Първо, недостатъчно подкрепа откъм морето. Просто трябват линкори и авиация.
Второ, морска пехота би била добре. Тя няма толкова големи минуси при десант.
Трето, ако е възможно съчетай с въздушен десант.
Четвърто, над 12-15 юнита има наказание за прекалено голямо струпване.
Пето, виж дали имаш маршал в десанта за да командва той.
Хм, ии ако цепим космите, нали си им дал допълнителни ресурси? Онази зелената стрелкичка?
Надявам се това да помогне. Просто десантите са много гадна история в играта„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеПросто десантите са много гадна история в играта
Comment
-
Някакви идеи за операция "Барбароса"? Смисъл. Пускам се от 22.6. Ясно е, че трябва да обкръжавам, но където и да пробия фронта руснаците правят контраудар зад мен и не мога да довърша обръча.само някъде да оставя провинция с под 7 дивизии и тя бива завзета. Просто хората не стигат. на всяка моя армия те имат по 3 Направих едно обкръжение някъде около Брест Литовск, ама само дотам, просто хората ми свършихя, а фронта се разширява. Освен това руснаците правят пробив с 30 - 40 дивизии в Румъния, а аз просто не мога да отделя ресурси за тях. Много често късат обкръжението, защото в някоя провинция се налага да оставя 3-4 дивизии. Просто ми се струва невъзможно, да напредна повече.I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.
Comment
-
Няколко идеи - първо е хубаво да вкараш в твоя съюз Турция и Япония. Турция - за да може от тяхната граница бързо да напреднеш към Баку с няколко планински дивизии, а Япония, за да завладее Владивосток. От там нататък просто превземаш всички по - важни провинции - Москва, Сталинград, Ленинград, Арханглеск, Мурманкс, Киев, Минск, Баку и т.н. Те са си отбелязани. Не е нужно да завладяваш всички ключови провинции, просто трябва да Япония да ти е съюзник и да са завладели Владивосток и ти да си завладял повечето важни провинции (включително Архангелск и Мурманск - предполагам, за да им отрежеш помощите по ленд лийза). От там нататък те молят за мир - успявал съм да го постигна на 27ми Декември 1941г Трябват няколко опита, но накрая му схващаш цаката. Атакувам с около 170 - 180 дивизии. От тях имам 30тина мобилни съединения (което ще рече 1 танкова и 2 механизирани дивизии), а останалото са пехотни дивизии, разделени на групи от по 3. Всяка дивизия си има бригадно допълнение - примерно на тройките пехотни им слагам по 1 самоходна артилерия, инжинер и бронирана кола, на мобилните съединения слагам тежки танкове, самоходна артилерия и инженери. По принцип използвам мобилните съединения на юг, а пехотните в центъра и на Север. Също така като атакувам забавям атаката в центъра с няколко дена. Също така ползвам много авиация - повече от 20 CAS и повече от 20 тактически бомбардировачи и около 16 изтребителя (всичко на групи по 4). Друго - гледай навсякъде командващите да си ги повишил достатъчно, за да могат да командват ефективно. Също така ако по някое направление ти се събират 20тина дивизии трябва там да има фелдмаршал, защото при все, че няма отделно съединение с толкова дивизии общо за няколко провинции се събират много дивизии (това важи и за самолетите, ако ги групираш на 1 летище). Важно е и да използваш ефективно войските на съюзниците си - от тях можеш да вземеш много дивизии (имал съм възможността да взема около 80 та дори и 100), но рядко са силни като твоите. Хубаво е и преди да атакуваш СССР да си завладял Обединеното Кралство (само Островите, колониите на този етап нямаш нито времето нито ресурсите да ги гониш). А за това, че дивизиите на ССР били много - не мисля, ако атакуваш на историческата дата едва ли имат чак толкова много, да не говорим, че те трябва си пазят и други граници (особено при война и с Япония), а ти се съсредоточаваш на 1 фронт. Може да ти се струват повече ако използват по - малки съединения - от по 1 или 2 дивизии.
Comment
-
Ти явно имаш предвид игра от 1936. Аз днес започнах такава, но срещнах някои затруднения. Например кога да анексирам Австрия, така че да не ми обявят война Аанглия и Франция. Мюхенското споразумение като събитие ли се появява или изобщо не се появява или аз трябва да им искам пакт за ненападение. Същото се отнася и за пакта Рибентроп-Молотов.
Оглеждайки войската стигнах до извода, че много добро съединение е моторизираната кавалерия. С една артирелийска бригада има тежка атака 16, лека 12 (или май беше 14). Та си мислех, че това е един добър ариергард на танковите клинове, понеже са яки, а пък и се движат сравнително по-бързо от обикновената пехота. (Не знам как е с мотопехотата, не съм стигал дотам).
20 КАС и Тактически имаш предвид на целия фронт, нали? Аз мислех да развия стратегическита, ама стигнах до извода, че няма смисъл, защото ми трябва бърза война и няма закога да бомбардирам заводи.
Турците лесно ли се навиват да влязат в оста? Освен това историческите събития на точната дата ли трябва да ги правя. Имам предвид, че сигурно трябва да поканя Италия и Япония на 27 септември 1940. А нещата с България как стават. На 1 март 1941? А другите държави.
Освен това. При войната с Франция да използвам същата стратегия както е било наистина, нали? През Ардените и нагоре към Дюнкерк?
А за Морския лъв ще ми трябва ли много силен флот? Защото често ми се случва по време на десант да довтаса някой самолетоносач например и да започне да трепе корабите ми.
А и още нещо! Как се слага фелдмаршал и как се повишават генералите?I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.
Comment
-
Освен това историческите събития на точната дата ли трябва да ги правя.
За Франция са възможни и други варианти - например веднъж махнах всякаква армия от границата ми с Франция, те ме атакуваха и взеха няколко провинции, но аз ги отрязах от север, обкръжих и унищожих 40 дивизии и след това си минах спокойно през линията Мажино. Но по принцип следвам нормалния ход на войната - мисля, че е най - ефективен.
За Морски лъв просто си докарвам цялата авиация по летищата във Франция (до това време вече трябва да съм я изградил) и давам на половината CAS и TAC да правят naval strike мисии в канала, а на останалите да правят ground attack и interdiction мисии в провинцията, в която ще правя десант, а изтребителите пускам на air superiority. Това би трябвало да задържи кралския флот настрана. След около месец бомбандировки провинцията е готова за атака. Флота, с който правя десанта е флотът, който имам в началото на играта + 30 транспортни кораби и 30 разрушителя. Прехвърлям около 60 дивизии на два пъти и това ми стига за Островите. Добра идея е да около месец преди десанта да пуснеш да се строят 30тина конвоя, защото иначе точно като стигнеш преди Скапа Флоу може дивизиите ти да останат без гориво, а трябва да превземеш целите острови, защото иначе американците ще почнат да стоварват доста войски там.
Генералите се повишават като кликнеш върху иконката им (ако си спомням правилно), тогава се появява опцията да ги повишиш или да ги смениш.
Comment
-
Така... Да се похваля. Играя на лесно, но все пак. Германия 1936. Започнах да строя армия и събрах около 80 - 90 до средата на 1939. Обаче се получи един инцидент. Реших да следвам историческия ход на събитията, но като предложих съюз на Япония и те приеха, Франция и Полша ми обявиха война. Бях си вдигнал фортовете в Страсбург и Фрайбург но 3 ниво и имах по 4 дивизии в тези провинции, съответно франчолята нищо не направиха и си чакаха зад линията Мажино. аз си опуках Полша и като сключих пакта Рибентроп-Молотов, изтеглих войската от руската граница и разнищих Франция по класическия начин. Барбароса започна по-рано - средата на 1940. Имах около 110 дивизии. Започнах с пробиви на север като забавих ужното направление. Обаче мисля, че методите ми на обкръжаване не са добри. Вклинявам се доста тънко. Превземам по едно провинция и лесно могат да ме спрат. Понякога се налага да оставя 3 дивизии да пазят някоя провинция, което значи, че лесно могат да ме отрежат. Но все пак играя на лесна трудност. Сега е лятото на 1941 и доста съм напреднал. Превхвърлих вече първите дивизии на изток от Керч и ще вървя към Сталинград.
Имам някой въпроси, обаче. Не мога да разбера кога врага е отрязан откъм доставки. На supply map mode ми показва само ако аз съм отрязан, но на тях винаги провинциите са им зелени. Освен това - войските в обкръжение могат ли да умрат сами ако ги оставя дълго в обкръжение?
И нещо за секретните оръжия - не разбирам какво е необходимо за да се отключат. като задържа мишката изписва някои технологии с червени минуси или зелени звездички в скоби. Предполагам, че трябва да имат зелена звездичка, за да мога да ги проучвам и да им е дошла годината, нали?I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.
Comment
Comment