Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За МДФто то трябва Алкохол120%, тва е негов имидж файл
    Иначе играта за сега доволно, това с фракциите определено ми хареса -- поне в моята кампания за сега експанзията протича почти като на истинско А за в бъдеще просто ми става драго като си помисля какви граждански войни ще стават
    XV mile the sea brode is
    From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Абе поне на мен за сега ми се струва че расите не са особено балансирани.Варварите нямат ефективни единици срещу конница по специално конни стрелци.Няколко пъти оставях компютара на костъм батъл да си избира армия каквато му душа иска и то на средна трудност...пускам се аз с 1 скити или арменци и просто им ебавам майката с конните стрелци.В предишните серии конните стрелци бяха неоправдано слаби ама сега са изверги.Това на арменците катафрактарии конни стрелци пък е прекалено.Не за друго ми баланса се измества в ползва на тези раси и определено в мулти не бих се пуснал с германци гали траки даки или бритонци...Личните ми фаворити са арменци(дива конница и сравнително добра пехота) скити и парти(абе конница с главно "К").Римлянчетата също са доста по силни от варварските раси ама легионерчетата се запъхтяват когато трябва да се бият с фаланга.Продължавам с тестването
      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Аз засега цъкам кампанията на вери хард и си е бая тупаник, та още съвсем не съм видял и половината от фракциите. От боевете срещу гали, германци, картагенци и испанци мога да кажа, че галите са пълна боза (с маааалко ветерански легиони ги помиташ директно), картагенците са малко по-така, ма пак не са особено силни, испанците и те са боза, обаче пък германците ми скриха шапката - извадиха фаланга!! Ква беше тая щуротия, кво е това чудо не знам, но е факт - германците имат организирана и ефективна фаланга, хехе. Изгъзица на дизайнерите - от мерак да сложат все пак копиеносци при германците, каквито е имало, са се получили фалангити. А то германското копие е било като зулуското асъгай - доста по-късо и предвидено както за мятане, така и за ръкопашен бой (при счупване на дръжката са го ползвали като меч), тия с тези сариси избиха рибата с лопата :lol: :lol:
        XV mile the sea brode is

Comment

ооо, още един фен на Грейвс и "Аз, Клавдий". Представяш ли си германците с асагай, страшни зулуси!

Comment

Аз играя с Брутиай и първите битки са с гърците и макетата абе уж фаланга ама са много некадърни.За съжаление не разцъквам сериозно защото ми вадиха сливичките на скоро и боли та мамата си трака и не искам да си развалям кефа.Играя костъм батъли много обаче не мога да се сетя германците да имат фалангити за кампанията не знам.Не знам при вас как върви но на световната карта някак си ми забава мишката а пък съм с такава зверска машина която не би трябвало да има проблеми с нищо излязло до момента.
            ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

@Даниц - айде, айде, всеки случай не са със сариси
              [/quote]
              XV mile the sea brode is

Comment

kakwi sа и изискванията на играта.

Comment

На едно приятелче на 256рам с 64мб видео и гигахерц процесор му върви с някои от екстрите на 1024х960.

Comment

Total War-а наистина са го направили добре тоя път, вчера си викам "дай да я инсталирам да я погледна за малко" и откарах 3-4 часа :roll: Пуснах се със Брутий и се забавлявах с гърците и македонците отначало ама после като понаизвадих армията стана доста весело, сега съм на територията на Франция, Балканския полуостров, Турция, както и там околните острови. Малко стана кофти с тая реформа на армията защото всичките ми армии които бяха на по 6-7 experience станаха неизползваеми защото не могат да се retrain-ват... ама пък легионите са си непобедими а и новите стрелци са в пъти по-полезни от старите. Иначе много радващи са и тея сектантите на Арес, дето приличат на Батман, голямо мазало настъпва като докопат врагот Единствения гаден момент беше като ми чумяса царъ - изкарах го от града и съм го чакал сигурно 10 хода да му мине, а то трябвало да е в град за да му се махне, ама като го вкарам в град го заразяваше целия и населението почваше да мре много скоростно, да не говориме за армията. Иначе тоя същия беше някакъв непобедим супермен, беше син на този с който почваш и в самото начало си беше доста силен, ама като направи 30-ина годинки и стана нечовек - 10 command, 10 influence, 5-6 management, около десетина от онези умения с картинките и поне два пъти повече от другите, като почти нямаше негативни... е тоя доживя до 70 години и благодарение на него съм печелил такива невъзможни битки че направо ме беше яд че тук не става номера от Medieval с безсмъртието след второто поколение. А битките са си направо кеф, много радващо е Onager-ите като почнат да хвърлят онея огнени кълбенца как се разлетяват на всички страни обгорени трупове или как легионерите се строяват в "костенурка" съвсем като истинско си изглежда Тея дни ако ми остане повече време мисля да се пусна с гърците, имат някои много готинки единички, а тея спартанските хоплити са просто изроди, с тва двойно здраве и високи атака и защита отнасят всичко което не стреля без проблем 8)
                    <<..........>>

Comment

мен от всичко най-много ми хареса как слончетата подхвърлят нагоре римски легионери

Dark Galaxy ---> GoodKnight

Comment

Деймос, пусни се на вери хард, че да стане интересно - иначе е много лесна играта, с яко производство на части просто изнасяш всичко по картата. А аз прочетох в едно списание, че един от малкото минуси бил много силния ИИ :lol: :lol:
                        XV mile the sea brode is

Comment

Аа на вери хард изобщо не е лесна играта моля моля.Трябва да си като пианист в ръцете да се оправяш.Комютарът винаги задава по няколко едновременни заповеди на своите единици докато човек без пауза едва ли би се справил а паузата развала целия кеф.Мен най-много ме издразниче много бързо се изтребват армиите и като се разтичат и става ебаси матрицата докъто погледна какво прави левия фланг десния пребродил картата(въпреки заповедта ХОЛД ДИС ПОЗИШЪН!) центарът се изместил по напред а вражата конница мете стрелците.В Медиивъл битките бяха по мудни но човек по можеше да измисли нещо а тук сбият ли се трябва или да налучкаш с кои срещу кои да си пратил или единиците да са ти по яки.Ееее ама аз точно за това на харесах Приториънс щото правиш плана преди битката а почне ли мелето Господ да е с теб.Още не съм пробвал Мулти ама там как няма и пауза...не ми се мисли сигурно виртуозите на пиано и роял ще обират все първите места...Иначе битките се водят много мазно.По леките пехотинци като се врязват във врагот рипат адски мазно,битката между две фаланги пък е върха отстъпват надясно стремейки се да издебнат противника от незащитената му страна.Абе има и някои досадни бъгчета като мен лично най-много ме издразни това със заповедите аз дам едно те си правят каквото си знаят.Един път се генерала пазя десния си фланг от галска конница която смелих за секунди(ебаси самураите...)и веднага им цъкнах да си седят на гъзовете и спокоен отивам да видя какво стана със засадата на :lol: батманите и докъто се върна нашият капитан решил че е бате ви Бойко и се врязал ама насред циганите и останали 5 войничета...секунди след това половината ми армия бягаше без да е усетила вражеско острие....Друго което ме дразни максимално е как свършва дадена битка бият се бият се и изведнъж хоп надпис край наистина има опция да продължиш да ги гониш ама този надпис направо ми бърка в не знам къде.И наистина обкръжена воиска има по ниска боеспособност ама още преди конницата ми да се е врязала в 160 тежки фалангити на 5експ. 2броня и 3армор те дават бяло знаме...Хайде хайде знаем че Рим е бил велик ама чак пък толкова...

Comment

Арканите - има ли ги?

Аз си имам едно много сладко замъче,където построих абсолютно всички сгради.Отбраната му се състои от 9 отделения от второто поколение стрелци и 6 отделения от последната кавалерия.Когато ме обсадят веднага ги атакувам,за да не могат да построят разни обсадни кули и т.н.Стрелците ми почти всичките ми са със златен статус и когато вразите тръгнат в атака просто са засипани от стрели.Направо ги размазват стрелците.Като тръгнат да бяга - вадя кавалерията и ги гоня.Този замък съм го оставил между 2-3 вражески провинции - за да могат да правят армии и да ги пращат към моя град.Така губят яко пари,а аз печеля само експириънс :twisted:
                            С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

М да се обсажда град без катапулти е безмислено просто.Мен и не много развити замъци не могат да ми превземат.И като слушам 9 групи стрелци и ми става лошо Аз слаган най-много по 4.2 групи силна конница за излази и някаква здрава пехота(в момента ранни легионери) да вардят ако случайно разбият вратата.Ама да ви кажа до вратата до сега не са се докопвали.Стрелците избиват всички които бутата костенурките а даже и да не убият всичко конниците ми не се свенят да изколят останалите 10 20 човека.Иначе катапултите са друга бира...Срутваш половината дувар(после бая струват поправките ама...) рутиш кулите стрелци или кашик не може да се качи да брани стената щото и той ще изяде снарядите.А пък ми направи впечатление че катапултите(а и стрелящите единици) за разлика от Медиивъл имат адски много амуниции и просто с 3 групи(от по 2) катапулти можеш да изтрепеш по голямата част от защитниците.Да не говорим че и воиските им се деморализират от обстрела.Палят се сгради вярно е но да паднат 2 3 не е фатално още повече че по често падат обикновени къщурки а обществените сгради си стоят само трябва да се ремонтират.

Comment

М да се обсажда град без катапулти е безмислено просто.Мен и не много развити замъци не могат да ми превземат.И като слушам 9 групи стрелци и ми става лошо Аз слаган най-много по 4.2 групи силна конница за излази и някаква здрава пехота(в момента ранни легионери) да вардят ако случайно разбият вратата.Ама да ви кажа до вратата до сега не са се докопвали.Стрелците избиват всички които бутата костенурките а даже и да не убият всичко конниците ми не се свенят да изколят останалите 10 20 човека.Иначе катапултите са друга бира...Срутваш половината дувар(после бая струват поправките ама...) рутиш кулите стрелци или кашик не може да се качи да брани стената щото и той ще изяде снарядите.А пък ми направи впечатление че катапултите(а и стрелящите единици) за разлика от Медиивъл имат адски много амуниции и просто с 3 групи(от по 2) катапулти можеш да изтрепеш по голямата част от защитниците.Да не говорим че и воиските им се деморализират от обстрела.Палят се сгради вярно е но да паднат 2 3 не е фатално още повече че по често падат обикновени къщурки а обществените сгради си стоят само трябва да се ремонтират.

Comment

Working...
                                X