Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Форумна игра "Дипломация IV"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Австрийското Правителство в лицето на Автрийският ерц-херцог и номинално император повелевава следното:

От този момент Австрийската корона преминава под протектората на Прусският Император. Ръковоството на австрийските войски преминава под юристидкцията на Прусският генерален щаб. Главнокомандващият на австрийската армия - маршал Фриц фон Неразбирамкогатозаповедитеотимператораидватвделика тноненастоятелнаформаисмятамчетовасасамопожеланияк ъмкоитонетрябвадасеприслушвам-щайн се освобожава от служба с почести и благодарност за заслугите пред отечеството и короната. В знак на благодарност му се назначава пожизнена пенсия (по живота на Австрия). достатъчна за билет до Аржентина и малко джобни.

От този момент Австрия и Прусия въстановяват свещеният съюз известен като СРИ и ще действат като съюзници, оказвайки си всевъзможна взаимопомощ и съдействие в политически, дипломатически и военен план.
    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
    きさまはしんでくださいませんか
    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Фелдмаршал Шницел-Гулаш не беше намерен за коментар, но по непотвърдени слухове вече бил преполовил пътя до Аржентина, където малко по-рано било пристигнало цялото му семейство.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Сериозно - благодарен съм за Фрица, който направи всичко що бе възможно в тази тежка ситуация и не носи отговорност за падението на Австрия - тази отговорност е изцяло моя. Просто съм решил че при сегашното положение ще е по-добре да дадем шанс на Диип да създаде поне някакъв фронт, тъй като ако към нашето тежко положение се прибави и липса на достатъчна координация нямаме никакви шансове дори да забавим Шесторният Съюз. Реално аз ще изпълнявам ролята на посредник, провождащ политиката на Прусия относно остатъците от Австрийската армия и територия, оставяйки си правото ако реша че нещо е съвсем неправилно да тропам с царственото си краче. В слудваща игра не бих се поколебал отново да поверя армиите си в ръцете на Фрица , стига той да иска да служи на такъв дипломат ха ха
        Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
        きさまはしんでくださいませんか

Comment

Ако уважаемият ерц-херцог подразбира Германия под Прусия, то с обединени сили ще защитим остатъците от СРИ и ще я възвисим до нови висини.

Comment

Сорри, стари навици относно названието хи хи

请您死在地狱般的阵痛
            きさまはしんでくださいませんか

Comment

Ние Пъмъдрий и Всемилостивий по Волята на Аллах султан Явруз Кахвези Ефенди като изразяваме нашата загриженост за добруването на всички народи в империята ни и извън нея, както и на тези, дето скоро ще се присъединят към нея ви приканваме да си капитулирате тихо и кротко и да не си усложнявате живота излишно, че е пределно ясно дето скоро ще се окаже, че части от Германия(в Източна Прусия чувам вече разучавали частушки) и Швеция ще се окажат срещу целия останал свят, а от това според личния ни придворен ходжа Зулум ефенди нищо добро няма да излезе за Швеция и Германия, за Австрия пък ич, щото ако продължава да се инати и не иска баклава, водка, сельодка, кафе и кадаиф ще получи само шашка, ятаган и тук там карабинерска сабя. Все едно е пред кого ще капитулирате ако искате може и пред италианците(за по-голям срам )
              Се подписа настоящий ферман по Волята на Аллах в лето 1427 от Хиджрата в двореца Гюлхане в Стамбул!
              Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Между другото Русия може да приеме фелдмаршали в оставка като консултанти ако обещаят да забравят какво са си говорили преди това с вразите и не си говорят повече с тях (напоследък нямам много време за планиране и ми трябва някого с когото да обсъждам действията).
                „Аз, Драгомир, писах.
                Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

До великият Султан, телеграма: "Хрен Вам!"

请您死在地狱般的阵痛
                  きさまはしんでくださいませんか

Comment

Към изизскванията да не забравите да включите и че кандидата трябва да е силно суицидален. Според шведското разузнаване средната продължителност между назначаването на руски маршал и разстрела му била около месец.
                    Слуховете са, че последният Ви маршал забягнал чак в Анадола защото му замирисало на черна телеграма и скалъпено обвинение в планиране на военен преврат.
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Гледам, че до момента съм получил 3 от ходовете вече

Edit: вече 4 хода са при мен.
                      Last edited by messire Woland; 24-04-2013, 12:25.
                      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Само испанският ход не е при мен. Всички останали са пратили. Желателно е да получа и него, защото испански войски има на няколко съществени места.
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Сметнах почти всички сражения, остава довечера с малко късмет да сметна финансовата част и да нанеса коя армия накъде отива.

А междувременно не мога да се сдържа да не постна това:
                          "Иван усети, че се обърква. Той се обърна задъхан към диригента:
                          — Ей, гражданино, помогнете ми да задържа престъпника! Длъжен сте да го направите!
                          Диригентът страшно се оживи, скочи и се развика:
                          — Кой е престъпник? Къде е? Чужденец престъпник? — очетата на диригента радостно засвяткаха. — Тоя ли? Ако е престъпник, трябва веднага да викаме „Помощ!“ Иначе ще избяга. Хайде да викаме заедно! Двамата! — и диригентът зина широко.
                          Слисаният Иван послуша зевзека диригент и викна: „Помощ!“, но диригентът го прекара и нищо не извика.
                          Самотният дрезгав вик на Иван не даде добри резултати. Някакви две госпожици отскочиха бързо встрани и той чу думата „пиян“."

Има една особена връзка със събитията от хода този цитат
                          Проект 22.06.1941 г.

Comment

Мастер и Маркарита? Хъмн, тъй като едва ли аз съм прецакал Диип, остава някой от Шесторния съюз да се е направил на луд или Швеция хи хи

请您死在地狱般的阵痛
                            きさまはしんでくださいませんか

Comment

Нищо не се знае, то и аз давах едни странни заповеди за някои от армиите

Comment

Добре, втора подсказка, публикувана навремето (1914та, в нашата реалност), в списание "Пънч":
                                "Punch published “Lines designed to represent the views
                                of an average British patriot:
                                Why should I follow your fighting line
                                For a matter that’s no concern of mine?...
                                I shall be asked to a general scrap
                                All over the European map,
                                Dragged into somebody else’s war
                                For that’s what a double entente is for."
                                Цитатчето този път е от книгата на Барбара Такман "Августовските оръдия".
                                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                                X