Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Форумна игра "Дипломация IV"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Русия и Турция в съюз, реалистично, да...
    Това е следствие от системата на играта. Постави се на мое място и веднага ще видиш, че да се воюва с Русия е съвсем безперспективно. То аз затова посочих, че само мястото на Турция е далеч от достоверно, ама имаше си обективни причини.

Крылов, единственото загубено поне при мен, е "Гадино" от Империализъм. Беше на хоста на форума, обаче замина при някое от местенията, а се оказа, че не съм го съхранил на моя комп. Останалото го има някъде.

Comment

Някъде ;(
      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
      [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
      きさまはしんでくださいませんか
      [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Поне 2 от игрите не бяха свързани с теми във форума, затова ги няма. Има това-онова от първия Империализъм, а агенцията, за която говори Голъм, е мисля или от следващия, или от втората Дипломация. Но цялостни данни няма.
        Има малко или много пълни неща от игра 1.
        Някъде имам копие на сайта, в което бяха голяма част от вестниците от някои от игрите, например онази от 2005та, към която имаше май най-много игрова преса. Точно там мисля Даниц беше с Османската империя, Голъм - с Англия, а Мелиса - с Италия.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Тука възникнаха въпроси около продължаването, предвид ситуацията със съюзите и т.н. Затова да питам: колко играчи са за продължаването - примерно отиграване на войната, или нещо от сорта. Аз не знам и дали някой няма други планове, извън очевидните съюзи. Та, продължаваме ли? Ако да - следващия ход ще е от понеделник до сряда. Но първо искам да чуя мнения, така и така сме стигнали "критичния пети ход". Е, минали сме го, но то е пак същото. Първата форумна игра, след около месец война приключи също някъде на това място, макар и със съвсем друга разстановка на силите и цели три съществуващи съюза (с членове, преминаващи между тях чат-пат, като парламентаристи при криза на доверие).
          Проект 22.06.1941 г.
          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Австро-Унгария е свършена, но смятам е добре да се продължи играта максимално дълго, най-малкото за да съберем колкото се може повече опит от цялата дандания.
            Освен ако не смяташ, че това е важно, при положение, че вече си решил как ще промениш военната система.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Нищо не пречи войната да продължи, има какво да се види още
              А че военната система ще е различна - да, просто ще трябва. Сегашната е кръстоска между тази на първата дипломация и на някои от следващите, но си има доста ограничения, заради бързия старт.
              Между другото, преглеждам си историята на първата форумна игра, с правилата и т.н. И си припомням нещата Леле, какви проблеми имаше при засичането на сблъсъците на авиация и флот Понеже там всичко имаше по много движения, а действията се развиваха бързо.

Тъкмо стигнах до 11та страница, където твоите западни територии бяха атакувани от "неидентифицирани самолети", единствения случай, когато малка Белгия напада голяма Германия

P.S. Като се гледат материалите от форумната игра 1 трябва да се има предвид, че освен историята (в 21 страници, числата отгоре), има и списък с картинки на личностите - без да се гледа той е малко трудно да се оценят нещата. Част от хората, които участваха тогава, са все още тук, други - не.
              Last edited by messire Woland; 14-04-2013, 19:04.
              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Аз в чест на онази игра сега пак съм с Турция . Беше забавно да си спомня за креатурата Побед Баязидов .

Comment

gollum написа Виж мнение
                  Аз в чест на онази игра сега пак съм с Турция . Беше забавно да си спомня за креатурата Побед Баязидов .
                  Незабравимо.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Аз не съм много за продължаването на играта. Общо взето съм във фаза (след ход втори), в която не правя нищо, и не смея да направя нещо. Не съм сигурен дали от конфигурацията на алиансите или картата, но чувствам положението си лошо. И това, че Швеция е едиствената страна само с един арсенал не помага
                    "Далеч съм от мисълта си"

Comment

Spellbreaker написа Виж мнение
                      Аз не съм много за продължаването на играта. Общо взето съм във фаза (след ход втори), в която не правя нищо, и не смея да направя нещо. Не съм сигурен дали от конфигурацията на алиансите или картата, но чувствам положението си лошо. И това, че Швеция е едиствената страна само с един арсенал не помага
                      Е, да, но всеки сам си избира държавата
                      Всъщност, в твоето положение ти или трябва да си в съюз с Франция, или с Германия, или и с двете. Има някакви опции за съюзи с Англия и Русия, но те са по-скоро отбранителни.
                      Проблемът тук беше, че имаше само 2 съюза. Затова и изрових нещата около първата форумна игра, в която тези съюзи поначало бяха три. И в течение на играта вече се промениха, като накрая практически остана само един. Но там Англия и Германия бяха съюзници поначало, с Италия в добавка (временно, тя после смени лагера). Загубилият съюз включваше Франция, Испания, СССР, Полша и Югославия, в последствие - и Италия. От Балканския пакт единствената голяма държава беше Турция. Но пък имаше един куп малки държави, всяка с нейната си армия и там ставаше най-големият купон
                      Проект 22.06.1941 г.

Comment

Spellbreaker написа Виж мнение
                        То ти ако не беше в тая фаза играта от втори ход можеше да е леко различна. Иначе ако кажете да се продължава, може да се разбутат още малко нещата, но ако ще е само бой, може би да са по-бързи ходовете?

И ако може при следващата бойна система придвижването на конницата за 2 хода да не струва колкото цената на корпуса.

Comment

Да, цените търпят балансиране. При сегашните правила превоза по вода е неефективен, а защитата е за предпочитане не поради друго, а защото е безплатна.
                          Ако не беше тъй... едни планове, едни чудеса!
                          "Далеч съм от мисълта си"

Comment

А придвижването на армия по жп да не струва колкото половината държавен доход.
                            albireo написа

Comment

Съжалявам че се намесвам (Воланд ще го забърше мнението ако разводнява), но като някой който следи играта от самото начало бих казал че ЖП-то би трябвало да е свойство на конкретната провинция. Придвижването по него да е безплатно, но или го има, или го няма. Така без да се натоварва водещият, играчите ще имат повече тактически възможности и отделните провинции ще имат различна тежест, не само като доход. Така и ще се доближите до реалността, а не примерно Германия да има същите възможности за предислоциране на корпуси, каквато и Русия и Османската Империя(особено последната). Въобще добавянето на свойства към провинция(не само доход и транспорт, а примерно и коефициент за производство на войски), не натоварва водещият а прави играта по-реална и интересна.
                              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Не, водещият се натоварва при всички положения, защото той трябва да проверява къде какво и как ( в смисъл, да се проверява откъде какъв капацитет може да има и колко може да се прекара). Но да, разбира се, цените ще са други, както и бойната система. Обаче това - в следваща игра.
                                Има много варианти, но преди следваща игра със сигурност ще има повече тестове. Преди тази мислех, че ще има много време, докато се съберат играчите.
                                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                                X