Тренировъчна програма....

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Stoyanov
    редовен
    • May 2003
    • 111

Значи....
    Дойде ми следната идея.... да разработим нещо като тренировъчна програма за обучение на новите пилоти или дори на по опитните на самолети на които ще летим в бъдеще,но по една или друга причина някои неща не са ни ясни... За всеки от избраните самолети ,ще имаме примерно по един инструктор който ще разясняава тънкостите при водене на бой с конкретния самолет.....
    Примерно аз искам да се науча да летия и да се бия на Як-3 и П-39......
    Техните инструктори са примерно Стеф и Багатур..... говря с тях и те ми отделят един час в който ме обучаат и ми казват тънкостите...
    Какво ще кажете по въпроса?
    su27 AKA =VNVV=Stoyanov

• ZWQRA
    TEUTONIC
    • Nov 2003
    • 743

Това е добра идея, аз пък съм добър на виражите с МЕ 109 Г10. НО големият ми проблем е излитането :cry:
    За виражите които правя с Г10 Шило ми е свидетел нека той ме хвали, това пусто излитане. :evil:

Comment

• Imperial
      Мошенник
      • Jan 2003
      • 12066

излитането е елементарно, пълна газ и през тревата, при 200км//ч дигаш и тва е

кацанията обаче все ги прецаквам и все по един и същ начин...
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• ZWQRA
        TEUTONIC
        • Nov 2003
        • 743

ХММ с кацането се справям, задкрилки за кацане, гася двигателя още във въздуха и леко придърпвам РуС-а колкото да държа ъгъла на атака постоянен около 10* , но при излитане този жиро-ефект все ме залепя на замята по гръб :evil: :cry: !

Comment

• Imperial
          Мошенник
          • Jan 2003
          • 12066

ее, дърпаш лекичко мнооого лекичко и там задкрилки на take-off и форсиран на макс. двигател. Особено месера е най-лесен за излитане. Особено К серията с тоя брутален двигател
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

• Stoyanov
            редовен
            • May 2003
            • 111

Двигателя не трябва да го гасиш защото ако ти се наложи повторен запуск ще е прекалено късно.......
            su27 AKA =VNVV=Stoyanov

Comment

• Imperial
              Мошенник
              • Jan 2003
              • 12066

аааа, кой спомена гасене на двигателя??? Че той трябва да е на макс. през цялото време
              albireo написа

Comment

• Shilo
                редовен
                • Jan 2004
                • 157

Няколко съвета от мен за Ме-109.
                Излитане:
                1. Насочвате самолета по пистата
                2. Натискате спирачката и я държите. Подавате газ. При 85% пускате спирачката.
                3. Натискате лоста за управление на самолета напред.
                4. С кормилото за посока компенсирате реактивния момент на витлото.
                5. Засилвате до скорост над 200км/ч. Аз понякога излитам чак като дойде края на пистата с малко под 300км/ч. Дърпате лоста нагоре и веднага прибирате колесника. Видях го от Стоянов. Много ефектно, особено ако сте пуснали и димни следи.
                6. Изчаквате останалите от групата да излетят.
                7. В това време кръжите над летището и набирате така важната височина.
                8. Поемате по курса и изпълнявате задачата, прочетена от брифинга.

Кацане
                1. Хващате направлението на летището - примерно 90-270*. Това го правите като преминавате над или успоредно на него. Набелязвате ориентири, чрез които опредлеляте къде да правите завои.
                2. Въртите полет по кръга. Става като описвате един кръг ( по-точно това е правоъгълник)
                3. Следите непрекъснато курса, височината и скоростта.
                4. Скоростта не трябва да надвишава 300км/ч
                5. Когато сте вече точно срещу началото на пистата, пускате клапи на Combat . При достигане на скорост 250км/ч, пускате клапи на "Landing"
                6. Пускате колесника.
                7. Следите скоростта. Тя трябва да е около 220км/ч.
                8. При доближаване на пистата, скоростта ви трябва вече да е под 200км/ч.
                9. Изравнявате.
                10. Допирате пистата. Натискате спирачките много малко, на импулси.
                11. Дърпате лоста назад, докато опре опашната стойка на колесника.
                12. Намалявате скоростта до около 30-40км/ч и освобождавате веднага пистата.

Това е. Успешни кацания.
                =VNVV=Shilo
                Въздушните на Негово Величество Войски

Comment

• Imperial
                  Мошенник
                  • Jan 2003
                  • 12066

хм, играта ти позволява да изнасилиш самолета - пускаш макс. форсаж с нагнетателите веднага като се развърти, и караш направо през тревата, излиташ за броени секунди.
                  albireo написа

Comment

• Shilo
                    редовен
                    • Jan 2004
                    • 157

Аз си жаля машината. Оставям го да позагрее, докато уточняваме детайли по мисията.
                    Изменението на мощността на двигателя помага при пилотирането. Не винаги двигателя ми е на 103%. Когато изчаквам ведения, летя и на 60-70%.
                    =VNVV=Shilo

Comment

• =VNVV=Stef
                      новак
                      • Jan 2004
                      • 29

Няколко уточнения:
                      Излитането и кацането са въпрос на личен опит, ние можем да споделим нашия, както и общите правила. От там нататък всеки сам трябва да отработи уменията си, с някои различия в подхода.
                      Разбира се, че може да се излита и през тревата, но понякога не е редно, защото в мисия сте наредени на пистата, и да тръгнеш през орането не е за препоръчване.
                      Може да се излита и по начина който Шило е описал, даже е препоръчително, но за начинаещите е доста трудно да удържат машината при 80 % мощност. Препоръчвам ви най-лесното - рулирате на пистата с 20-30% мощност, насочвате машината по остта и и газ до дупка! При набирането на скорост компенсирате с рудера за да останете на пистата. Отлепянето от полосата става при скорост от 150 км/ч нагоре. Нормалната скорост е 160-180. Може и повече, но не е задължително. Колесника прибирате още в момента на отлепяне от пистата. Мощността след излитането зависи от конкретната ситуация. Ако се налага да климбите (да набирате височина) мощността е около 98-100%. Ако изчаквате прегрупиране - 70-80%.
                      Така можете да излитате без всякакви задкрилки.
                      Ако сте в дълбока котловина (има такива карти) може да се наложи да излетите със задкрилки - всичко останало е същото, само дето при излитане със задкрилки можете да наберете няколкостотин метра височина почти вертикално, после гасите задкрилките и изравнявате машината за да стабилизирате скоростта.
                      Ако се сетя още нещо ще пиша...

Comment

• ZWQRA
                        TEUTONIC
                        • Nov 2003
                        • 743

Излитане при газ до дупка!!!!!
                        Не мога да повярвам нали говорим за МЕ 109? :?
                        Интересно, случайно да не става за друг самолет, защото ако е друг ще се съглася но за месера не дейте приказва така.

Comment

• Imperial
                          Мошенник
                          • Jan 2003
                          • 12066

Originally posted by "ZWQRA"

Излитане при газ до дупка!!!!!
                          Не мога да повярвам нали говорим за МЕ 109? :?
                          Интересно, случайно да не става за друг самолет, защото ако е друг ще се съглася но за месера не дейте приказва така.
                          особено вариант К набира скорост феноменално! Не съм сигурен дали реално това е възможно, но в играта е. Всички, с които съм летял, излитат така
                          albireo написа

Comment

• Shilo
                            редовен
                            • Jan 2004
                            • 157

Така си е. Ме-109К е с много мощен двигател.
                            ZWQRA, прочети какво съм написал за излитането и кацането и пак ще говорим. Трябва да нативкаш лоста за управление напред, докато набираш скорост. Останалото го знаеш. Пробвай.
                            =VNVV=Shilo

Comment

• =VVNV=Khan
                              редовен
                              • Jan 2004
                              • 54

Всички самолети отлепят без задкрилки при 170 км/ч IAS. Закрилки само ако мъкнете повече от 200 кг бомби

Comment

Working...