Джин геби написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ген. Патън получава мечтаната си заповед да атакува Червената армия
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
albireo написа Виж мнениеХич не се учудвам, даже съвсем правилно съм те насочил към друго място в нета.
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеМи типичният ограничен фил, в случаят автор на ненаучна фантастика. Каквото му изнася, е добре, което е в разрез болната му фантазия...
Личните определения не са признак за култура на общуване.
Comment
-
Ех, Гоги, Гоги...
Фантазията ми досега ми е донесла 11 литературни награди в български и международни конкурси, за най-добра публикувана творба, за принос в културния живот и пр. Така, че хич, ама хич не се оплаквам от нея!
И дано не те обиждам (много) с високомерното си мнение, че ще остане написаното не от такива като теб - които го правят по форуми, а от такива като мен - които го правят главно на хартия.
Лъжеш се, ако си мислиш, че си нещо кой знае колко различно от кучетата, дето лаят по кервана.
Comment
-
T.e. всичко написано дотук (или по-точно всичко, което допада на ДжинГеби) ще бъде използвано от него в някакъв разказ/роман/лит. творба. И тъй като той притежава военно-историческото разбиране на кротко теле (кой знае като човек и писател-фантаст може и да е свестен, но със сигурност написаното от него няма да остане в графата военна история), то с голяма вероятност може да се каже, че това което ще излезе ще е една популярна боза от пост-съветски тип. След време някой докоснат от разплискването на въпросната боза ще влезе във военно-исторически форум и ще подеме въпросните втръснали до безумие глупости. И на въпроса за аргументите ще каже "прочетох го в /на ДжинГеби писанието/".
Пиша всичко това, с цел да вменя чувство на вина към хората отговорни за мултиплицирането на бозата и не-затворили цялата тази тема навреме .
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеДжин геби, мисля, че стана добра тема - за два дни 9 страници.
И други илюзии имаш виждам.
Comment
-
albireo написа Виж мнениеT.e. всичко написано дотук (или по-точно всичко, което допада на ДжинГеби) ще бъде използвано от него в някакъв разказ/роман/лит. творба.
Във всеки случай твоите писаници, както и тези на Гоги и Сун Дзъ са безполезни. Защото не са резултат на подход, а на фобия. Нямаш си на идея колко са много такива като вас - запознати в подробности с 1-2-3 теми и тотално пренебрегващи всичко извън тях. Не само в нета - навсякъде.
Бтв: доколкото разбирам - драпаш последната дума по тази тема да е твоя. 'ми хайде - допиши я. Думите ти и без това пукната пара не струват (а моите ги купуват).
Comment
-
Джин геби написа Виж мнениезапознати в подробности с 1-2-3 теми и тотално пренебрегващи всичко извън тях.
Лека ти вечер и леко писане.
Comment
-
Ох, поредният палячо дето се мисли за голяма работа. бил спечелил 11 награди. Хубаво, само днеска няколко медала са взети с неща конструирани и произведени от мен. вярно в Булгаристан което аз поне не го броя много.
виж на миналогодишното (тази година още не се е състояло) национално на щатите с мое сътворение човек грабна златен медал ( просто за протокола етнически руснак) е те това вече се брои.
винаги е много забавно когато някой такъв като тебе тръгне да се изтъква пред хора за които хал хабер си няма какви са и защо са.
а това кое било плява и кое не- от височината на своите мизерни познания по темата не си ти човекът който да го определя.
По отношение на филията- точно твоето... каква филия, ти прости не си в час с нещата за които се опитваш да драскаш, и като всеки добър щраус си зариваш тиквата в пръста за нещата които не се връзват с болната ти измишлютина.
Comment
-
Уф, добре. Решавам следните неща (вече сериозно - утре пак ще погледна и нарушителите ще си получат цензура или санкции - по моя преценка)
1) прекратявате обидите и разговорите за това кой от участниците какъв е. Както се казваше на едно място - "добре, позабавлявахме се, стига толкова".
2) темата се "трансформира" във въпроси по същество. След като титулярът иска да пише литературен фантастичен текст и иска известна "експертна" (във военно-исторически план) помощ, то най-добре да задава конкретни въпроси - това е което може да получи като помощ от военно-исторически форум (нали така си постъпвал в други подобни случаи?) Бих казал, че кой "фоб", "фил" или какъвто и да е друг няма значение, когато става въпрос за отговори на конкретни технически, технологични или военно-исторически въпроси - важна е не личността на отговарящия, а дали информация е коректна.
Дет се вика - това е. Прекратяваме общите приказки. Титулярът пита - който реши му отговаря.
Като предложения към Джин Геби за в бъдеще - ако имаш нужда от помощ или някакъв съвет в такава област, най-добре попитай директно и уточни, че те интересуват само отговори подкрепящи еди какъв си "сценарий", "теза" или нещо друго. Не всички сме писатели, но на всички времето ни е ценно и не обичаме да го губим просто така. Форумът е военно-исторически и тук преценяваме по тези, а не други качества (на знанията и разбирането на материята). Всеки си има професия извън хобито си, но тя като цяло си остава там - отвън.
С това приключвам - съобразявайте се.
ПП Един съвет и от мен, Дежин Геби - след като става въпрос за фантастична литература, няма смисъл да се притесняваш за "реалистичност" или нещо подобно. Хората които търсят нещо такова много рядко четат такава литература (да речем, това е причината, поради която не посягам към "алтернативно-исторически романи"). За останалите е все тая, защото или търсят литературните качества на преживяването, или ще я вземат заради филствата и фобиите си. В първият случай подобни неща са фон без значение, а във втория реалистичността по определение не присъства в разбиранията на четящия.
ППП Албирео, не се чувствам отговорен ни на йота. Ако съответните хора искат да научат нещо за историята - не трябва да четат фантастика или исторически романи, а научна литература. Ако бъркат кое за какво е, за тяхна сметка си е. Тези които бъркат наука с публицистика и литература са легион - няма да ги пребориш. Не е и нужно - светът е голям, Интернет - също. Има място за всички.
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеХубаво, само днеска няколко медала са взети с неща конструирани и произведени от мен. вярно в Булгаристан което аз поне не го броя много.
Comment
-
Много го ударихте на лични квалификации.
Джин геби написа Виж мнениеЕх, Гоги, Гоги...
Фантазията ми досега ми е донесла 11 литературни награди в български и международни конкурси, за най-добра публикувана творба, за принос в културния живот и пр. Така, че хич, ама хич не се оплаквам от нея!
И дано не те обиждам (много) с високомерното си мнение, че ще остане написаното не от такива като теб - които го правят по форуми, а от такива като мен - които го правят главно на хартия.
Лъжеш се, ако си мислиш, че си нещо кой знае колко различно от кучетата, дето лаят по кервана.
И нещата се поподредиха.
Comment
Comment