albireo написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ген. Патън получава мечтаната си заповед да атакува Червената армия
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Kramer написа Виж мнениеЧакай, чакай, опонентите много бързо отписахте Япония, нещо видите ли, по дефолт един вид /щото е важен елемент в уравнението най-вече/. А Япония си е де-факто съюзник, не де-юре, главно по причина на своята самостоятелна политика и по причина на загубите дето сее между съюзниците, продължава си няколко месеца самостоятелно след това, в интерес на истината не е зависила от Германия въобще.
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеДали ще я заключат или не, зависи от модераторите, доколкото не нарушава добрия тон и не е свързана с актуална политика, не виждам причини.
P.S. Дишай. Няма да го направи щото:
"niama nachin da go spra i da se lisha ot zverski zabavnite postove na gogi"
Comment
-
albireo написа Виж мнениеТ.е. за теб отношенията м/у Западните съюзници и СССР могат да бъдат оприличени (не направо приравнени) на тези м/у сателитите на СССР и самият СССР от времената на Студената война...speechless
Comment
-
albireo написа Виж мнениеИли Импириъл ще заключи форума, защото в момента няма нет и го е яд, че не може да участва в този прекрасен bar-fight. Както в момента аз го подкокоросвам да направи. А това дали ти виждаш или не виждаш причини за нещо е напълно ирелевантно.
Comment
-
albireo написа Виж мнениеДа така е, напълно отписах Япония, имах предвид европейските съюзници на Германия. С Япония договорката няма да зависи пряко от това, че Германия кляка. Договорка обаче ще има. За това писаха други. Надявам се да не се налага да го пишат втори път.
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеИнтересно, аз пък си мисля, че става въпрос за сериозен военноисторически форум, макар и в частта му "Алтернативна история".
Comment
-
Джин геби написа Виж мнениеКато гледам - отписал си и това, че към оня момент СССР и Япония не са във война.
Comment
-
Джин геби написа Виж мнениеКато гледам - отписал си и това, че към оня момент СССР и Япония не са във война.
Или тук не важи това, което важи за Европа. А именно че в случая, не съюзниците ще се закачат за Япония, ами обратното - тя ще се закачи за тях.
Comment
-
Как?
Япония ли предлага примирие?
Как си представяш ситуация, в която някой ти казва: "Гле'й с'я - ти сега честичко побеждава, ама аз съм по-силният, дай да сега се помирим и да ме слушкаш"?
Това, че Германия излиза от войната като противник на САЩ и става съюзник на САЩ не значи много в такава ситуация за Япония. Щото немска армия трудно ще се набере до Далечния Изток, а и САЩ вече имат много по-силен противник от Германия. С когото пък японците са в състояние на мир.
Comment
-
Джин геби написа Виж мнениеНе ти ли прави впечатление, че в началото тази тема започна с рефрена "тази алтернатива е невъзможна", докато накрая изкласи, че не само е възможна, но е и най-правилната и в най-висока степен удовлетворяваща интересите и на Германия, и на западните съюзници.
Феновете търсят морални и политически оценки в алтернативите.
Comment
-
Джин геби написа Виж мнениеКак?
Япония ли предлага примирие?
Comment
-
Айде пак взехме да си мерим .........пушките!
Kramer написа Виж мнениеНее, всичко е премислено, просто презумпцията е, че Япония внезапно напада СССР в Далечния Изток през есента на 1944 с танкетки от началото на 30-ттеLast edited by bigbeer; 04-06-2012, 14:59.
Comment
-
albireo написа Виж мнениеТипичен пример за фенско мислене. Къде видя и прочете, че е възможна? Къде че е правилна? Къде че удовлетворява Германия и къде че удовлетворява западните съюзници?
Феновете търсят морални и политически оценки в алтернативите.
И във феновски фестивали съм участвал, и феновски клубове съм основавал. Аз мога да ти разкажа що за животно е фенът, ти на мен - не!
bigbeer написа Виж мнениеКато срещу нея застават вчерашните (от историческа гледна точка) крепостни със Т-26 и БТ конверсия от ...1931г.Знаем какво постигнаха срещу шепата финландци с нея.
А после тая шепа финландци взеха на въоръжение де що докопаха руска военна техника. В т. ч. - и споменатите Т-26.Last edited by Джин геби; 03-06-2012, 17:32.
Comment
Comment