If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
има... днк анализи вече се правят за няколко евро... до няколко г ще се прави пълна карта на всяко бебе...
Не става въпрос за извличане на ДНК, а за базата. Просто няма толкоз много български скелети и кости, да не говорим за влашки (каквото и да означава това през 13-ти век ).
Не става въпрос за извличане на ДНК, а за базата. Просто няма толкоз много български скелети и кости, да не говорим за влашки (каквото и да означава това през 13-ти век ).
румънците преди 2 г издадоха анализ върху 2000 изследвания... от тогава до сега един анализ от 250 стана около 25 евро... техниката се подобри, а те влагат пари в тези неща...
а че няма анализи в БГ... си е наш проблем... то толкова е точна техниката, че французи, англичани и сащианци следят днк на микрорганизми в древни остатъци през поколенията за да видат как се движат вълните на инфекциите... така проследиха HIV до 50 г...
Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Румънските воеводи са имали владетелска титла "IO".Според някой румънски историци произлиза Йоаница Калоян.А вие как мислите?Това е надгробната плоча на воеводата Николае Александру починал през 1364 г. с характерното "ЙО" пред името му:
Румънските воеводи са имали владетелска титла "IO".Според някой румънски историци произлиза Йоаница Калоян.А вие как мислите?Това е надгробната плоча на воеводата Николае Александру починал през 1364 г. с характерното "ЙО" пред името му:
Е ама това са всеизвестни неща. Румънските князе в официалните си имена са слагали Йоан от пред, както сърбите Стефан. Подобна традиция има и при от Йоан Александър нататък. Това е свързано с името на светеца покровител на династията. Румънските историци просто изхвърлят Йоан, тъй като то не се е използвало извън официалната документация. Ние пък си ги запазихме.Те това е
Е ама това са всеизвестни неща. Румънските князе в официалните си имена са слагали Йоан от пред, както сърбите Стефан. Подобна традиция има и при от Йоан Александър нататък. Това е свързано с името на светеца покровител на династията. Румънските историци просто изхвърлят Йоан, тъй като то не се е използвало извън официалната документация. Ние пък си ги запазихме.Те това е
Поправете ме ако греша,но аз не знам Йоан Предтеча да е бил покровител на династията на Басарабите.На Асеневци покровител е бил Св.Димитър!По-точно историята с това "Йо" е подобна на тази с името Цезар-от лично се е превърнало в титла "цар".Въпросът е кой е бил този Йоан?Дали Йоаница Калоян,Йоан Асен ²² или Йоан Александър?
Поправете ме ако греша,но аз не знам Йоан Предтеча да е бил покровител на династията на Басарабите.На Асеневци покровител е бил Св.Димитър!По-точно историята с това "Йо" е подобна на тази с името Цезар-от лично се е превърнало в титла "цар".Въпросът е кой е бил този Йоан?Дали Йоаница Калоян,Йоан Асен ²² или Йоан Александър?
А ти откъде си сигурен че Йоан Предтеча не е покровител на династията на Басарбите и на Шишмановци.
А ти откъде си сигурен че Йоан Предтеча не е покровител на династията на Басарбите и на Шишмановци.
Нищо не знам!Знам само,че църквата във В.Търново се казва "СВ.Димитър",а тази в Куртеа де Арджеш-"Св.Никола".Ако това,което твърдиш е истина църквата в Куртеа де Арджеш трябваше да се казва "Св.Йоан Предтеча"!
Имам питане, понеже не знам, относно това "Йд" да не би да е произлязло то румънското Йдн, а то да е съкратен вариант на Йоан?
Имам питане, понеже не знам, относно това "Йо" да не би да е произлязло то румънското Йон, а то да е съкратен вариант на Йоан? Извинявам се за повторението, стана заради грешно натиснат бутон
Имам питане, понеже не знам, относно това "Йо" да не би да е произлязло то румънското Йон, а то да е съкратен вариант на Йоан? Извинявам се за повторението, стана заради грешно натиснат бутон
Румънското "IO" произлиза от личното име Йоан.В румънския език съществуват равностойно имената Йоан и Йон.Йон е хипокористично име на Йоан.Други хиопокористични имена на Йоан в румънския са Йонел,Йонуц,Йоника,Йоница.Напъвам си мозъка да се сетя за други,но не мога!
Ето още едно "IO" в изображение на Мирчеа чел Бътрън/Мирчо Стари/ от манастира Козия:
Много задълбахме в тези йо-та и румънски воеводи и се отклонихме от темата, а тя бе за произхода на Асеневци. От всичкото до тук ми се срува, че в края на краищата ще се съглася с thorn за самосъзнанието и езика, а тогава споровете са излишни защото Асеневци със самите си действия и писания се определят, като българи.
Comment