Ханс написа
Виж мнение
Къде е модела в кой пост? Ако става въпрос за касовия бон на Ханс повтарям (мое мнение) напълно некоректен. Ако става въпрос за съотношението 1:2 армия население тоже (пак мое мнение). От всичко това което прочетох, както и вметката, че е възможно да създадеш модел без да вярваш в него (вяра не сигурност) си правя извода, че според теб истината е не само недоказуемема и непостижима, а и няма никакъв смисъл да се търси (поради предишните две). За първите две твърдения съм съгласен, но според мен има смисъл да се търси. Като прибавим именно в някакви вероятни граници. А именно: каква е вероятността населението на ПБЦ (примерно) по времето на Крум да е 100 000? Барбар с пеленачетата и старците. Минимална. Каква е да са 5 000 000? Почти никаква. И така нататък докато стигнем до някакъв приемлив процент вероятност. Струва ми се, че Satavaxan се опитва това да направи предлагайки някаква методика, както мисля, че и gollum го прави (доколкото разбрах и ще продължи да го прави). Даже и аз въпреки изключително тъпата грешка със старците. Общото между нас е, че се опитваме и предполагам вярваме, че дори да не е напълно достоверно се приближаваме до истината (доколкото ни позволяват оскъдните сведения). Но не ми е ясно ти защо участваш? Ако не е така извини ме. Затова бяха въпросите, за да изясня, има ли смисъл за теб да се правят каквито и да е предположения, след като нямаме данъчните регистри на предхристиянска България (и надали някога ще ги имаме).
Ханс написа
Виж мнение
Comment