За теб май всички войни се приравняват до "България се защитава от Турция"? ***дйнайн ,точно тука е проблема йавно нйакой все оште носйат комплекса от пет вековното робство ,да трйабва оште сто годйнй да се чака й да се обсъжда такйва въпросй със тезй думй йскам да сложа край за паметнйк йлй паметна плоча, й да продължа с осман паша й плевен всекй от вас се въздържа да каже нешто за осман паша зашто ,какво стой зад това ,йлй няма нйшто просто прйемате й уважавате успеха му въпрекй че е завършел със пленйавене всйчкй са го поздравйлй за отбраната на плевен,александър 2 ,скобелев,грандук нйкола,ганетскй ,йлй вйе не мйслйте кат тях ,*парабеллум *паметнйк няма да йма говорйме за плевен заповядай,,,,,,,,
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шипка и Плевен
Collapse
X
-
Не знам какво да кажа за тези прекрасни думи :tup: само така.Parabellum написаДо Редут!
Слушай Байно, пра-пра-дядо ми се е бил в Руско-Турската и после в Сръбско-българската войни, от него ми е останала една сабя, която се предава от поколение на поколение,пра-дядо ми се е бил в Балканската и Първата Световна войни-от него имам неговите ордени За Храброст 4 степен Втори и Първи клас и 3-та степен Втори клас.
Тези мои предци са се били за СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ и аз няма да позволя да се сложи никакъв турски паметник у нас-разбра ли ме!
Ако искаш дискусия за войната-имаш я, но забрави за всякакви плочи и надписи ущърбващи България!Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Надявах се поне една от страните да прояви здрав разум и да прекрати този спор, но очевидно без външна намеса това няма да се случи.
Мненията свързани с паметници, мемориали, гробища и погребални агенции са изтрити.
Може да продължите някаква дискусия по темата, а тя е Шипка и Плевен.
Ако пък много желаете да продължите темата за паметниците(в най-широк смисъл) то най-добре отворете нова тема. Освен това е желателно да изберете дали искате да обсъдите конкретното предложение(паметник на Сюлейман при Шипка) или по-общо отдаването на почит към загиналите.
Comment
-
редут!!
Защо по-добре не вдигнат паметник на Сюлейман в Стара Загора!!
Велик пълководец и човек!! :grrr:
И точно на мястото, на което е извоювал най-голямата си победа!!
Нещо се изразявам неточно.. Чисто и просто КЛАНЕ!!
Градът е опожарен, а жителите му са избити!!.. Деца!!.. Жени!!.. Старци!!
Ти история чел ли си!??
Нямам нищо против турците, сърбите, гърците или които и да е!! Хора като всички други.. Но има престъпници, които не ги скрива флага, униформата или вярата!!..
Толкова!..
от един БЪЛГАРСКИ БАГАТУР!!..
...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
Хайде по-спокойно де, няма нужда от такива емоции. Всеки има право на лично мнение, а пък другите имат право да не се съгласят с неговото
Аз например пък искам един гранитен паметник на бащицата Sir Gray, поне 30 метра висок, в центъра на София (и във всеки друг град и село в България, но това ще е за 5тилетката
), как добронамерено, но същевременно строго гледа над щъкащия наоколо плебс. А сега някой да ме обори, че такъв паметник не е ЖИЗНЕНО нужен на България и без него просто не, за никъде не сме!
:p
XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Какъв е смисъла на този пост, само за да издразниш Багатура ли? Нали уж нямаше да се раздухва повече тоя въпрос с паметниците, май темата се нуждае от ново прочистване.redut написаbaga tur тй чул лй сй тропота на краката на хйлйадй енйчарй според мен по са победоноснй от конете *за паметнйк на сйулейман в загора не атй какво ште кажеш за паметнйк на газй осман паша й под паметнйка да пйше велйк прославен турскй генерал провел успешно обсадата на плевен
Last edited by Warlord; 27-02-2006, 14:51.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Redut, а ти къде си ги чувал тези еничари?baga tur тй чул лй сй тропота на краката на хйлйадй енйчарй
Между другото, прехвалените еничари от елитна част в началото на създаването си към посочения период (втората половина на 19 век) вече са се били изродили в разпасана сбирщина, по-интересуваща се от грабене отколкото от изпълняване на заповеди..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
аз така като изчетох темата реших, че е крайно време да организираме една подписка за издигането на паметник в прослава на турския башибозук в Батак...мисля, уместно ще бъде и много на място един паметник там...
...също толкова уместно колкото паметник на Сюлейман паша на Шипка или в Стара Загора :x
Comment
-
Това ще да е нещо като паметник на ген.Вазов в центъра на Одрин(Eдирне) и под паметника да пише:велик прославен български генерал провел успешно обсадата на Одрин.Ама наистина успешно ,защото накрая той е приемал саби, а не е давал своята-справка Осман паша, Плевен.И въобще, човече,стига си дразнил хората.Привличаме излишно модераторско внимание.redut написаbaga tur тй чул лй сй тропота на краката на хйлйадй енйчарй според мен по са победоноснй от конете *за паметнйк на сйулейман в загора не атй какво ште кажеш за паметнйк на газй осман паша й под паметнйка да пйше велйк прославен турскй генерал провел успешно обсадата на плевен
СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !
Comment
-
Разкрихте ме, признавам си, аз пиша и като redut. Исках да видя как ще реагират хората на един "гостенин". :shrug:valo написаКой знае защо, имам чувството, че присъствам на едно голямо театро. Кой е режисьора и какво цели - не зная, но работата взе да се вмирисва.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
Comment