За теб май всички войни се приравняват до "България се защитава от Турция"? ***дйнайн ,точно тука е проблема йавно нйакой все оште носйат комплекса от пет вековното робство ,да трйабва оште сто годйнй да се чака й да се обсъжда такйва въпросй със тезй думй йскам да сложа край за паметнйк йлй паметна плоча, й да продължа с осман паша й плевен всекй от вас се въздържа да каже нешто за осман паша зашто ,какво стой зад това ,йлй няма нйшто просто прйемате й уважавате успеха му въпрекй че е завършел със пленйавене всйчкй са го поздравйлй за отбраната на плевен,александър 2 ,скобелев,грандук нйкола,ганетскй ,йлй вйе не мйслйте кат тях ,*парабеллум *паметнйк няма да йма говорйме за плевен заповядай,,,,,,,,
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шипка и Плевен
Collapse
X
-
Parabellum написаДо Редут!
Слушай Байно, пра-пра-дядо ми се е бил в Руско-Турската и после в Сръбско-българската войни, от него ми е останала една сабя, която се предава от поколение на поколение,пра-дядо ми се е бил в Балканската и Първата Световна войни-от него имам неговите ордени За Храброст 4 степен Втори и Първи клас и 3-та степен Втори клас.
Тези мои предци са се били за СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ и аз няма да позволя да се сложи никакъв турски паметник у нас-разбра ли ме!
Ако искаш дискусия за войната-имаш я, но забрави за всякакви плочи и надписи ущърбващи България!Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.
Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.
Comment
-
Надявах се поне една от страните да прояви здрав разум и да прекрати този спор, но очевидно без външна намеса това няма да се случи.
Мненията свързани с паметници, мемориали, гробища и погребални агенции са изтрити.
Може да продължите някаква дискусия по темата, а тя е Шипка и Плевен.
Ако пък много желаете да продължите темата за паметниците(в най-широк смисъл) то най-добре отворете нова тема. Освен това е желателно да изберете дали искате да обсъдите конкретното предложение(паметник на Сюлейман при Шипка) или по-общо отдаването на почит към загиналите.
Comment
-
редут!!
Защо по-добре не вдигнат паметник на Сюлейман в Стара Загора!!
Велик пълководец и човек!! :grrr:
И точно на мястото, на което е извоювал най-голямата си победа!!
Нещо се изразявам неточно.. Чисто и просто КЛАНЕ!!
Градът е опожарен, а жителите му са избити!!.. Деца!!.. Жени!!.. Старци!!
Ти история чел ли си!??
Нямам нищо против турците, сърбите, гърците или които и да е!! Хора като всички други.. Но има престъпници, които не ги скрива флага, униформата или вярата!!..
Толкова!..
от един БЪЛГАРСКИ БАГАТУР!!..
...И кажи ми ти страннико,
чувал ли си звук,
по- велик от тропота на хиляди коне!!?...
Comment
-
Хайде по-спокойно де, няма нужда от такива емоции. Всеки има право на лично мнение, а пък другите имат право да не се съгласят с неговото
Аз например пък искам един гранитен паметник на бащицата Sir Gray, поне 30 метра висок, в центъра на София (и във всеки друг град и село в България, но това ще е за 5тилетката ), как добронамерено, но същевременно строго гледа над щъкащия наоколо плебс. А сега някой да ме обори, че такъв паметник не е ЖИЗНЕНО нужен на България и без него просто не, за никъде не сме! :pXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
redut написаbaga tur тй чул лй сй тропота на краката на хйлйадй енйчарй според мен по са победоноснй от конете *за паметнйк на сйулейман в загора не атй какво ште кажеш за паметнйк на газй осман паша й под паметнйка да пйше велйк прославен турскй генерал провел успешно обсадата на плевенLast edited by Warlord; 27-02-2006, 15:51.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
baga tur тй чул лй сй тропота на краката на хйлйадй енйчарй
Между другото, прехвалените еничари от елитна част в началото на създаването си към посочения период (втората половина на 19 век) вече са се били изродили в разпасана сбирщина, по-интересуваща се от грабене отколкото от изпълняване на заповеди..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
аз така като изчетох темата реших, че е крайно време да организираме една подписка за издигането на паметник в прослава на турския башибозук в Батак...мисля, уместно ще бъде и много на място един паметник там...
...също толкова уместно колкото паметник на Сюлейман паша на Шипка или в Стара Загора :x
Comment
-
Гост
-
redut написаbaga tur тй чул лй сй тропота на краката на хйлйадй енйчарй според мен по са победоноснй от конете *за паметнйк на сйулейман в загора не атй какво ште кажеш за паметнйк на газй осман паша й под паметнйка да пйше велйк прославен турскй генерал провел успешно обсадата на плевенСМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !
Comment
-
Гост
-
valo написаКой знае защо, имам чувството, че присъствам на едно голямо театро. Кой е режисьора и какво цели - не зная, но работата взе да се вмирисва.Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.
Comment
-
Гост
Comment