Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Престъпленията на Съюзниците и Руснаците

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Виталий, не от любов към спора или от суета, че познаваме изтънко чуждата история, сме захванали тази тема.Тази война е и наша. Тази тема е и наша. До степен, че през 44 година, и нас, братята славяни, СССР тръгва да ни освобождава, точно два дни след като сме влезли във война с Германия.

Чел ли си някъде по ваши, руски, родни източници и анализи, за патоанатом, кръстен Марко Марков, професор, член на комисията на червения кръст, разследвала гробовете в Катин. Той е декана на нашия медицински факултет. Знаеш ли, и синът му, даже днес, отказва изявления. Знаеш ли колко пъти е мъкнат до Москва и обратно. Знаеш ли какви фабрикувани изявления го принуждават да прави пред световната преса и в съдебна зала в Нюрнберг? Знаеш ли че само на неговите изявления лежи обвинението към германците.

А случайно да знаеш, че Горбачов поиска прошка за Катин? Или това е, щото той не е от вашите и ви съсипа съюза нерушим...Катин е неоспорим факт. С фактите не се спори. Светът се състои от факти! Отговорен за този факт, е Съветския съюз. Поляците знаят за този факт, и много точно го датират, без да имат нужда и от патоанатоми. 1940г. Защо ли, как ли? Ами просто съпругите, децата на убитите, престават да получават от тях , всякакви вести около тази година. И войниците на Андерс, стигнали до Иран, също не знаят нищо за хора от техните части, от техните полкове, след тази година. Приеми факта, или продължавай да словоблудстваш, щом руската ти чест го изисква!

Comment

Напълно подкрепям мнението на Даниц. Виталий, не ти отива това упорство, а и за какво е? Какво искаш да докажеш? Тук с пропаганда няма да стигнеш далеч, сам го знаеш. Не и на този форум във всеки случай
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Според Виталий има световен заговор - Хитлер,Горбачов,масоните и не знам още кой да припишат на НКВД /и на СССР в цялост/ Катинското клане.В Катин разбира се са убивали единствено и само германците а доброто старо НКВД без съд и присъда никого не е убивало/ такива неща на Лубянка дори и не си помислят да правят/.Такива неща в необятния Съветски съюз просто няма.......

Comment

След това, да се пишат баналности е почти престъпление
          е, нека не даваме Даниц, Воланд и виталий на прокуратурата, все пак... в тази тема ясно си проличава кой носи черно-белите очила.

Comment

В някои неща съм съгласен с Виталия, в други не съм - войната е била наша - нито един от нас не е бил свидетел на тогавашни събития (повечето от нас дори не са били свидетели на комунистическите репресия в по-късните години. Затова е просто глупаво и наивно да влагаме някакви силни емоции в обсъждането на този въпрос, а по-скоро да се опитаме да се доближим до причините на тези събития, което ще даде по-дълбоко разбиране и на други исторически процеси.

Аз лично изпитвам голяма любов към Полша като страна (бил съм там няколко пъти и наистина там се чуствам много добре), и нямам особенни причини да зещитавам комунистическия режим в Русия, тъй като произхождам от аристократично семейство, което първо драстично намаля по време на революцията, а след това и при втората вълна на разкулачване след НИП-а (НЭП).

Обаче ... войната има свои закони, в повечето случаи те са нехуманни като самата война, по-горе говорих за това в какво се превръщат хората по време на война, а правосъдието е просто едно от лицата на човешката душа. Естественно Виталий според мен е далеч от мисълта че поляците пленени от съветската армия са били изверги заслужаващи смърт, но е много прав в това че те не са и невинни жертва, тъй като те са отивали на тази война с ясната идея че във войната загубилата страна не чака нищо хубаво, а шанса да умреш в нея е доста висок. По един или друг начин те са били на ясно с тези рискове. което не оправдава естествено зверствата на войната от всичките страни на фронта - но както казах, да очакваш във войната да се замерят с цветя , да се гонят в цветни униформи да се тупат по-рамото с жизнерадостни викове "Пу, убит си!" е малко наивно. НКВД е бил репресивен апарат, създаден от репресивен режим, явно основната му задача в случая е било да се обезглави бъдеща военна съпротива на окупираната полша - затова мнозина офицерски чинове са заплатили с живота си. Нисшите чинове както каза Виталий са били много по-полезни като евтина (робска) работна ръка - тактика прилагана още в древен Рим. И до днес Волгоградска област е пълна със потомци на немци-военнопленици, да неговорим около обектите на монументалното грандоманостроителство от времето на Сталин-Бог, след ВСВ.

Аз съм сигурен че съдбата на руските военнопленни не би била по-различна ако Германия беше спечелила войната.
            Last edited by княз Крылов; 06-02-2008, 17:19.
            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
            [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
            きさまはしんでくださいませんか
            [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Напълно се съгласявам с Кало. Виталий, излагаш се вече. Не модерирам, защото се правя на толерантен, но си мисля, че поне би трябвало да се усетиш как ставаш смешен. На този форум повечето потребители не се връзват на такива манипулации.
              XV mile the sea brode is
              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Освен мен

Киров репортинг! Фор баба Маша! ... или беше Фор мада Раша!?
                Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                きさまはしんでくださいませんか

Comment

княз Крылов написа
                  Освен мен

Киров репортинг! Фор баба Маша! ... или беше Фор мада Раша!?
                  Предлагам нов лозунг - Fur Putin Gassland!
                  Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                  Неизвестен руски адмирал

Comment

Пактът "Дерипаска-Шрьодер"?

Comment

Аха. Би могло. Новото супер-секретно касопълначно оръжие на елитните спецчасти "Олигарх" се нарича "Суперпотокваффе". :kill_myse
                      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                      Неизвестен руски адмирал

Comment

княз Крылов написа
                        Естественно Виталий според мен е далеч от мисълта че поляците пленени от съветската армия са били изверги заслужаващи смърт, но е много прав в това че те не са и невинни жертва, тъй като те са отивали на тази война с ясната идея че във войната загубилата страна не чака нищо хубаво, а шанса да умреш в нея е доста висок.
                        Може да е далеч от тази мисъл (конкретно, че за изверги), но според мен е близко до мисълта ( направо си го е написал), че са си заслужавали смъртта С това няма начин да се съглася, дори само поради факта, че не им е дадена възможност да се защитят срещу евентуалните обвинения.
                        Считам, че е лицемерно да обезценяваш смъртта на хората заради имиджа било то и на родината ти... Наскоро попаднах на извадки от дневника на н-резервен полицейски батальон. Описват как еди коя си рота отишла и разстреляла 140 военнопленици в еди-кой си лагер. Твърде вероятно са направили това заради прословутата заповед за комунистите и евреите. Ако следваме същата логика би трябвало да оправдаем и немските военнопрестъпници. Все пак нека се използва еднакъв критерий... И той да не е кои са наши и ваши.
                        По повод на Горбачов - мисля, че тогава и руската Дума(или както тогава се казваше техния парламент) излезе с декларация.

Comment

е аз не оправдавам никого, просто по време на война цената на човешкия живот значително пада в очите на хората участващи в тази война. на преден план идват други (не съвсем хуманни) стойности.

请您死在地狱般的阵痛
                          きさまはしんでくださいませんか

Comment

Крылов, това си е банална истина, обаче поради тази причина са сключени различен вид споразумения за избягване на определен тип случки. Кой знае защо не всички държави, участващи в тази война престъпват тези споразумения, та едва ли само оправданието "война е" върши работа. Впрочем, в този конкретен случай вече не е било война, т.е. за полските военнопленници войната е била приключила. То вярно че общо взето всички държави задържат военнопленниците известно време след като войната свършва, но СССР си е рекордьор в това отношение (и ако за немските военнопленници може да се даде морално оправдание, то за японските очевидно не е така).
                            Освен това дайте да правим разлика между лични престъпления и институционални такива. Ако въпросното банално обяснение важи за първите, то съвсем не е така за втората категория.

Comment

За разстрел на полски офицери съм посочил обяснение по-горе - не за първи път се практикува обезглавяване в зародиш на бъдещи национал-освободителни движения в наскоро окупирана територия. Сега това че след ВСВ СССР задържа военноплениците - нищо чудно, след като войната за СССР не беше приключила. Както знаем с Япония и досега Русия е само в премирие (или поне аз така знам - може и да греша). А тогава СССР е възприемал като враг целия "капиталистически" свят. така че лично аз не се учудвам че популистката машина на Сталинския режим се е възползвала от вонноплениците или за да навакса с евтина работна ръка или да задоволи жадния за отмъщение след войната "народ" (най-вече хора надъхвани от същата тази популистка машина и нямаши пряк досег до войната, но намиращи се в сърцето на "новото социалистическо общество"). Но аз бих бил доста внимателен преди да ги съдя и соча с пръст, защото не вярвам че тези хора са по-големи зверове от нас, просто живота ги е поставил в ситуация в която звяра в тях се е отприщил на воля. Тъпо е да снесем това на бум в раждаемост на кръвожадни изверзи.

请您死在地狱般的阵痛
                              きさまはしんでくださいませんか

Comment

Наскоро прочетох един антиполски пасквил "Катин" от някой си Мухин...втресе ме от цялата помия която този "специалист" и псевдоучен излива върху Полша и поляците! Сред всички глупости се откроява една, цитирам по памет за което моля дя ме извините но смисълът е следния: Те поляците(емигрантското правителство в Лондон) станали съюзници на Гьобелс и неговта пропаганда срещу СССР, защото видите ли не си замълчали когато през 1943г. се разтръбява за находката в Катин. Дори трябвало в името на общата борба срещу Германия да си траят и дори да подкрепят съветската теза -че това е германско, а не съветско дело! А след войната да си говорят каквото искат, така поляците предали своите съюзници щом запели в един глас с Гьобелс! Факта , че и днес в Русия се хаби мастило за такива безумия е симптоматичен, Виталий не е единствения подкрепящ подобни тези.

Comment

Working...
                                X