Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Официална тема за ВСВ загадки

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Трябва ми нещо на тема Битката за Британия

Comment

Това е тема за загадки, а не за искания. Мнението ще бъде изтрито така, че ако желаеш направи отделна тема.
      Last edited by Док Холидей; 07-01-2005, 00:11.

Comment

Тотално се провалихте на загадката даже не опитахте. Игнорирате ли ме? :sm186:

Вляво съм аз тоест Манщайн вдясно е Хот.

А на другата загадка с тигъра и екипажа пред него - това е екихажът на Михаел Витман а човекът в гръб е Йозеф Зеп Дитрих. Мисля че за тези които се интересуват тези снимки ще са ценно допълнение в колекцията.
        Last edited by Док Холидей; 12-01-2005, 21:50.

Comment

Две снимки.

Х - можете ли да се сетите къде се намира тази сграда. Както виждате снимката е правена скоро, но са останки от ВСВ

х1 - това си го знаете къде е ама за всеки случай. Тамън ще е повод да си го сложите сред снимките ако не сте го имали досега.
          Attached Files

Comment

Първото не съм сигурен, но май е центъра на Хирошима, но имаше един купол, който не го виждам, а второто е площада пред универмага в Сталинград, на Петровка, щаба на 6-та армия през декември и януари!

Comment

Второто е площада до универмага в Сталинград, а това трябва да е фонтанчето с тазнцуващите дечица (мисля). На корицата na Enemy at the Gates съм го виждал...

Comment

Добре. Второто е познато.

Даниц, за първото грешиш.
                Давай пак.

Comment

Не съм много сигурен, но мисля че снимката е от Европа, но повече информация не мога да дам.
                  Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Първата снимка също е от Сталинград - руините на някоя от фабриките, но не помня на коя точно.

Comment

gollum написа
                      Първата снимка също е от Сталинград - руините на някоя от фабриките, но не помня на коя точно.
                      голъм, тази снимка изглежда като да е от наши дни...
                      За какъв им е на Русите да пазят подобна руина досега...
                      Аз пробвах да търся по име и размер, ма манщайн е затрил де що има следи по картинката

Comment

Правилно gollum
                        Тъкмо щях да разкрия отговора.

Снимката е правена в наше време. Последните години.

Comment

Сега се сещам че наистина снимката е от Сталинград бях е гледал в някои от сайтовете за битката.
                          Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

1) Кой е най-младият генерал от сухопътните сили на Вермахта?
                            2) Избройте трима от най-младите генерали от СС, командвали една и съща дивизия
                            3) Кой е последният жив генерал от СС, който почина миналата година. Носител на мечовете към Рицарския Кръст и командвал елитна дивизия.

Comment

Erich Von Manstein написа
                              1) Кой е най-младият генерал от сухопътните сили на Вермахта?
                              2) Избройте трима от най-младите генерали от СС, командвали една и съща дивизия
                              3) Кой е последният жив генерал от СС, който почина миналата година. Носител на мечовете към Рицарския Кръст и командвал елитна дивизия.
                              По първи въпрос не е ли Heinz Harmel?
                              ЗА 2) и 3) идея си нямам... :sm186:
                              Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Хайнц Хармел ако не ме лъже паметат е SS-Obergruppenfuhrer или минимум Gruppenfuhrer.

Comment

Working...
                                X