Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Официална тема за ВСВ загадки

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

И кво сега, Александър фон Хартман, така ли? И кво и него ли го произвеждат в тоя момент?
    Last edited by von Danitz; 16-12-2004, 20:08.

Comment

Мръсник такъв!!! Как можа!!! Тамън злорадствах че никой няма да се сети!!! Не е честно!!!!!!!

Айде да те видя сега със снимките. :x :wall: :1087: :cry: :cry:

Comment

Ако срещате трудност със снимките кажете че се предавате и толкова.

Comment

Една малка фактологична поправка, отнасяща се до загатката с погребението. Загадката беше формулирана некоректно:
          "...присъствал е фюрера..." , а после се оказа че е присъствал Дьониц. Та проблемът е в това че Дьониц изобщо не е бил фюрер.
          "Ама въобще не ми хрумна че Дьониц е следващия фюрер брей!!!!!" - ами как може да ти хрумне такова нещо?!? То просто не е така.
          Ето доказателствата:
          Ето какво казва Хитлер в политическото си завещание, което е основополагащ документ в политиката на Германия поне в следващите 2-3 седмици:
          " Преди смъртта си аз отстранявам бившия Райхсмаршал Херман Гьоринг от партията...На негово място назначавам адмирал Дьониц като Президент на Рахйа и върховен главнокомандващ на въоръжените сили"
          "За да усигоря на германския народ правителство от честни хора, които ще изпълнят задачата да продължат войната със средствата , с които разполагат, аз, като Фюрер на нацията следните членове на новия кабинет:
          Президент на Райха: Дьониц
          Канцлер на Райха: Др. Гьобелс

Партиен министър: Борман
          Външен министър: Зайс-Инкварт
          ....."
          "Берлин, 29-ти април, 4 часа сутринта
          Адолф Хитлер"

Още оттук се вижда че нов Фюрер няма, а властта е разделена между Дьониц и др. Гьобелс.
          Ден след написването на това завещание Райхсканцлера (др. Гьобелс) е мъртав, но Дьониц не взема поста му а си остава Райхспрезидент. Самият той се нарича така, въпреки че създава ново правителство. Въобще думата Фюрер не се чува след 30.04.1945. Така че няма никакво основание да се нарича Дьониц "новия Фюрер".

Comment

В писанията за ВСВ Дьониц е останал като наследник на Фюрера та дори и да не я упражнява активно. Властта на Фюрера е централна и еднолична макар че около него като хиени се въртят хора като Борман които никога не са държали на публичната изява а напротив - на реалната власт и стоенето в сянка. Така че властта е в Дьониц а негови помощници са Борман Гьобелс и компания. Така че въпросът е правилно формулиран - поне според мен. дори да приемем че не е фюрер - то пак може да се използва "Наследник на фюрера"

Comment

Ама толкова ли ви затрудниха трите снимки?

Много време се забавихме и ще разкрия загадката.

На първата снимка исках да познаете Федор фон Бок. Той е зад Хитлер и се вижда рицарския му Кръст. Абе тва е Бок бе! Изложихте се вие!

На другата - Хитлер Бломберг Шоберт и Фрич

и на третата - Лейтенант Хелмут Фикел в момента който ХАНС УЛРИХ РУДЕЛ го награждава с Рицарски Кръст. Идеята беше да се сетите за Рудел.
              Attached Files
              Last edited by Док Холидей; 19-12-2004, 00:58.

Comment

Срещнах една интересна фраза на президента Рузвелт: "Аз бих искал нашата страна да бъде в състояние да произвежда най-малкото 50 000 самолета за година". Според вас кога е произнесена фразата?
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Вероятно през 1938г.?

Comment

възможно е подобна фраза да бъде казана дори 18 година, но той тогава не е бил много в политиката, ще пробвам с 1933 година!

Comment

Всъщност, през 1940 г. и по-точно на 16ти май.
                      Което беше по-интересно за мен обаче, е това, че английските и френските заявки за самолети само през първите 6 месеца на 1939 г. са възлизали на 8000 самолета. И всичко през периода 1938 - 1940 г. Англия и Франция изхарчват около 84 млн долара за заявки на военно оборудване (само за авиацията) в САЩ, давайки мощен старт на военното производство в страната.
                      Общо за пеиода 1938-1940 година в САЩ постъпват около 8.6 млрд долара за поръчки за въоръжение и строеж на военни заводи. Над 3.7 млрд от тях са за Великобритания след катастрофата при Дюнкерк. Като за мен беше интересно, че продажбата на военно имущество (държавно, тъй като е на армията), става единствено през частни фирми.
                      Last edited by messire Woland; 24-12-2004, 01:38.
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Освен това вкарват много "ноу-хау" в САЩ, с което също значително подпомагат производството - особено това важи за британците.

Comment

Тази загадка е доста лесна обаче ще си позволя да я задам все пак.
                          Специално възлагам големи надежди на танкиста от Харков, Капитана (който вече е майор да му е честито) фон Даниц и Шеленберг.

Чий е екипажът и кой е човекът в гръб вляво. При други обстоятелства би било смешно да ви питам обаче в случая е напълно възможно да се сетите ако се занимавате с подобни неща.

Успех.
                          Attached Files

Comment

Току що намерих една напълно нова и непозната снимка за мен и ще ви питам кои са тия двамата. Елементарен е въпроса и именно затова много ще ми е интересно ако не познаете веднага.

Левият е ясен - десния ме интересува дали ще се сетите.
                            Attached Files

Comment

Аз не съм силен по личностите, а физиономиите на повечето просто не ги знам, само имената
                              А по една твоя предишна загадка, там където стана дума за Хюбе. Вчера случайно попаднах на текст, където се споменаваше, как става така, че той оцелява от Сталинград - той е бил в "котела" до 18ти януари. На този ден той отлита на борда на може би един от последните самолети, като взима със себе си документи, отличия и т.н. от Паулус и някои други офицери. Явно идеята е била да бъде спасен за да може да участва във формирането на ново съединение.
                              Проект 22.06.1941 г.

Comment

Ханс Хубе се спасява и живее още година и нещо когато на 21 април на връщане от среща с Хитлер където е награден с Брилянтите към Мечовете и Дъбовите Листа на Рицарския Кръст загива в самолетна катастрофа.

Съсредоточете се върху загадките.

Comment

Working...
                                X