Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Освободителите?
Collapse
X
-
Съветския "освободителен" поход представляваше мкражби,изнасилвания,пиянства,издевателства....
Те не ни освободиха,а ни поробиха.
Знам много случки със съветески воинци.
Ощв в Свищов, двама руснака видели един човек/познат на мой познат/ с две кончета-много хубави коне.Вземат му ги и му оставят една кранта.Човека обаче иска да си ги вземе,казват му да иде в София,там ще познае конете.Отива вижда ги,руснаците му ги дават и му казват да посочи тези двама,които са му ги взели.Посочва ги и ги разстрелват с автоматите пред очите му.
Това показва,че тези руснаци са едни животни,които са пожбеждавали само с числеността си.Човешкия живот не е струвал нищо помежду им.
Все пак много от руските зверства над българското население остават ненаказани.Не ми се мисли колко девойки са били изнасилени от тази азиатска сган.
Comment
-
Шовинистъ написаТова показва,че тези руснаци са едни животни, които са пожбеждавали само с числеността си.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Imperial Friedrich нека бъдем обективни.Вермахта е на светлинни години пред Червената Армия,откъдето и да го погледнеш.След като взема властта Хитлер изцяло милитаризирва страната си,едва ли не населението живее заради оръжията и военната подготовка.Виж какво става в Русия,дори и да са имали талантливи военни,Сталин прави чистките.А за населението на СССР,то няма как да бъде единно,та там живеят една камара народи.За потвърждение на тезата,че печелят изцяло с численост и живота на руския войник не е значел нищо,ще ти припомня историята на войника Альоша.Муза на изцвъканото каменно образувание в Пд.Него го вземат направо от трактора 1941
Comment
-
Германия въобще не е била толкова милитаризирана. Даже това е една от причините да загуби войната, пълното военизиране на производството настъпва едва когато е твърди късно и нещата са се запекли. Това за живеенето на германците само заради оръжието и военната подготовка става истина фатално /за нацистите/ късно.
Докато в СССР военизирането на производството /то това е решаващия фактор според мен, а не колко организации са избрали да носят военна или полувоенна униформа/ става много преди войната, именно в СССР в прекия смисъл на думата живеят - а и престават да живеят - заради оръжията, именно военизирането на икономиката и насочването на всички усилия и ресурси в тази насока води до големите периоди на глад, отнесли в гроба стотици хиляди /да не използвам по-големи числа/ и през 30-те, и след войната.На нож!
Comment
-
"тезите" не се доказват като даваш пропагадни историйки за меродавен пример. Тезите се доказват с данни, цифри, дати и тн. Съвременната война е едно изключително сложно явление и никоя армия не би имала абсолютно никакъв шанс, ако разчита единствено на числено превъзходство и организацията й е слаба. Червената Армия има много недостатъци в началото на войната и фактът, че успява да обърне хода й при толкова много фактори срещу нея, е достатъчно показателен за качествата й.
А в развитието на оперативното изкуство например именно Червената Армия е на светлинни години от Вермахта, макар че след чистките това общо взето се унищожава и трябва да се развива от нищото по време на ВСВ. Но през '44та вече е доказала, че може да води много успешни и често майсторски големи операции.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
При цялото ми уважение към руските и хм...съветските военни традиции и възможности, както им към жертвите им дадени за освобождаването на собствената им страна, както и на Югославия и Гърция, защото другите не са ги канили, все пак защо си изсекоха медали за овобождаването на София, Варна и Бургас, мисля, че около 60 хил. подобни атрибута без никаква историческа и художествена стойност са раздадени "на калпак" в руските подразделения. Обидно е и не им прави чест да се опитват по този начин да направят от лъжата истина.
Комунистическия поход в Европа беше скрит под формата на завуалирани освободителни мисии и спря развитието на 10-тина народа за около 45 години, това не са ли факти!
А, че руснаците са "свине", това мисля никой не мисли и Шовинитсът дължи извинение все пак на хората които четат подобни нелепости! Не мисля, че хората паднали за собственото си огнище, колкото скромно и неуредено да е то, не заслужават уважението ми, каквито и да са, папуаси, италианци или швейцарци...
Comment
-
--
von Danitz написаПри цялото ми уважение към руските и хм...съветските военни традиции и възможности, както им към жертвите им дадени за освобождаването на собствената им страна, както и на Югославия и Гърция, защото другите не са ги канили, все пак защо си изсекоха медали за овобождаването на София, Варна и Бургас, мисля, че около 60 хил. подобни атрибута без никаква историческа и художествена стойност са раздадени "на калпак" в руските подразделения. Обидно е и не им прави чест да се опитват по този начин да направят от лъжата истина.
Комунистическия поход в Европа беше скрит под формата на завуалирани освободителни мисии и спря развитието на 10-тина народа за около 45 години, това не са ли факти!
von Danitz написаА, че руснаците са "свине", това мисля никой не мисли и Шовинитсът дължи извинение все пак на хората които четат подобни нелепости! Не мисля, че хората паднали за собственото си огнище, колкото скромно и неуредено да е то, не заслужават уважението ми, каквито и да са, папуаси, италианци или швейцарци...albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Imperial Friedrich за да обърнат русанците воината им помага развитието по другите фронтове.
Я си представи,че нямаше нито италиянски фронт,нито десант в Нормандия.
Интересно какво би станало ако двете супер сили се изправят една срещу друга,без никакви други странични фактори.
Нацистка Германия срещу Съветска Русия!
Вижда се какво е ставало до 1943.
За г-н руснака,извинявам се,че не разбрах по рано.Мислех,че някой се бъзика
Comment
-
Направи си труда да разучиш войната по-подробно, не си подготвен. Другите фронтове определено помагат за съюзническата победа, но в никакъв случай не са решаващи. Нито италианският, нито вторият фронт във франция са открити преди стратегическата инициатива да премине изцяло в съветски ръце, да не говорим че на тях немците държат многократно по-малки сили от тези на източния. "Страничните фактори" са именно странични и маловажни.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment