Виждам, че не се обърна внимание на двете статии, които сложих като линкове, за съжаление

. Ще се поправя по отношение на методологическата страна на разговора и ще отговарям по същество. Ще запазя само разделението на "точки", макар че те вече започнаха да се сливат, коте е знак, че се приближаваме към развръзката.
.
. Но не съм съгласен, че "личният избор" има някакво място в дискусията ни. Обсъждаме обективни реалии, а не някакви лични предпочитания - какъв личен избор има тук?
.
.
заставам зад това мнение, въпреки, че е малко отдалечено от политката.
. За мен също са важни ценностната система и ценностите като основа на различните политически учения.
. Точната формулировка е в основата на успешността на една тема. Например, ако така и бе написал и бе кръстил темата "История на християндемокрацията" или пък "Влияние на разбиранията за история на политиката върху съвременната политика", то щеше да си спестиш моето участие в нея, което несъмнено само би допринесло за развитие на дискусията в избраната от теб посока. Моят интерес към историята е много по-фриволен и не е свързан с постигането на цели в настоящето, става въпрос най-вече за чистото любопитство. Имам собствени донякъде оформени възгледи и ценностна система, но не ги смятам за предмет за обсъждане във форума, нито пък за част от историческото ми любопитство.
как си я пазим, как си я донатъманяваме, как си я обичаме, как я развиваме...Историята като огледало на съвременноста, явно счупено, щото води до нещастна любов към миналото, ти е пред очите. И като попрочетеш за великите управленски системи, довели до резултати поне за някакъв смислен период от време, поне до някоя технологична революцийка или империйка от по-глобален мащаб, почваш да ... или бира, или кебапчета, съобразно с чертите на личния ти характер, или отгоре или сврян отдолу. Вярно, някои викат, то по-готино отдолу - бира, ама пък то едно такова мрачничко и влажно. Но пък отгоре, кебапчето, ай мийн, още по мрачничко и влажно, особено отзад. Не, всъщност, интересувай се от историята, като довела до съвременността филмова мегапрожекция без субтитри, ама не я закачай за ценности. Ценностите - велико нещо, ама потънали като картагенски флот при Егатските острови, вършат работа докато някой гребе.
Comment