Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Китай и съседите му: съотношение ВМС и перспективите за развитието им.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Радарът не е ясно дали е AESA или PESA, от тези огромни платна по-скоро второто според мен.

С какво ще стрелят от УВП-тата?
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Пилот написа Виж мнение
      Радарът не е ясно дали е AESA или PESA, от тези огромни платна по-скоро второто според мен.
      Няма логика да заменят AESA на 052C с PESA на 052D. Новия радар дълго време седеше на експерименталния им кораб, може би към година, трябва да са го ошлайфали на макс.

Пилот написа Виж мнение
      С какво ще стрелят от УВП-тата?
      Ами засега със стандартните неща, предполагам - YJ-83 по кораби, CY-3 по подводници, YJ-85 по земя, HHQ-9A по самолети, евентуално HHQ-16A и FL-3000N по ракети. Очаква се новите боеприпаси да са CJ-10 по земя и морски PL-12 по ракети. Със сигурност ще се появи още нещо, но по-натам...

Comment

Може ли надежден източник, че 052С е с AESA?

Иначе FL-3000N доколкото разбирам е ала РАМ, не става, HQ-16 e Бук, тоест трябва му подсветка, която е различна от тази за HQ-9 от това което чета.
        „Аз, Драгомир, писах.
        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Пилот написа Виж мнение
          Може ли надежден източник, че 052С е с AESA?
          Ако ми кажеш какво визираш под "надежден източник" в китайския случай, бих потърсил. Според мен няма такова животно, обаче все пак се въртят слухове. Ето например източника от Уикипедия:

A Ukrainian source provided background on a new naval active phased array radar, which may be installed on the new PLA Navy No. 170-class "Aegis" class destroyers.

Номер 170 е 052C.

Пилот написа Виж мнение
          Иначе FL-3000N доколкото разбирам е ала РАМ, не става, HQ-16 e Бук, тоест трябва му подсветка, която е различна от тази за HQ-9 от това което чета.
          Летящия леопард е отзад на хангара (евентуално), прав си. Може би някаква усилена версия ще влезе в късите УВП, но това ще е на други кораби. Така се спекулира, защото сегашната PL-12 не се събира в тях (3.3 метра са)

HHQ-16 си е Щил и съответно се осветява с ония радари, дето им пуснахме снимки в другата тема. HHQ-16A обаче е китайска доработка, която дявол знае с какво и как се осветява. Говори се за 70 км обсег, което изключва ОРЕХ-оподобни осветители. По същия начин HHQ-9A e доработка, виж например статията в Уикипедия.

Comment

Чистак-бърсак, май тъкмо зарежда Щила:

Плюс няколко щастливи осмици и деветки:

Comment

NHK - Taiwan fishing boats enter Japanese waters

Някой има ли представа какви са отношенията между Тайван, Китай, Япония и Корея конкретно по тоя проблем с островите? По-точно, има ли вероятност островите да отидат в Тайван с всеобщо одобрение, включително и на САЩ. А после Китай да се обедини с Тайван и опалааа...

Comment

Някой има ли представа какви са отношенията между Тайван, Китай, Япония и Корея конкретно по тоя проблем с островите?
                Всички срещу Япония, а после един срещу друг . Обединението на Китай с Тайван е сложна работа, не вярвам да е възможно "скоро". От друга страна, колкото по-силен става Китай (е, и него го чакат много сериозни проблеми в не толкова далечно бъдеще), толкова повече ще се сближават Япония, ЮК и Тайван (ако още не е станал китайски), току-виж на високо политическо ниво преодолеят евтината националистична реторика. Т.е. интересите на всичките са в конфликт за околните морета, обаче има и по-сериозни неща от това.

Ланков пише нещо по повода и пренасочва към по-дълга бележка на друг блогър.

Comment

Що се отнася до териториални претенции, Тайван по-скоро го играе маша на Китай. Интересите и на двете страни съвпадат и това е удобен повод на Синята коалиция в Тайван, да затвърди про-китайската си политика, като едновременно се показва и защитник на Тайванските интереси.
                  Т.е. мисля си, че Тайван едва ли би могъл да се обедини по тези въпроси с Корея и Япония или с който и да било друг.
                  Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Добре, а какво става с американския фактор, ако Тайван и Китай се коалират срещу Япония? Или срещу ЮК.

Comment

САЩ "работят" в посока всички съседи на Китай срещу него (съвсем грубо казано, де и не чак "всички", но идеята е ясна). Т.е. обединяват (или поне се опитват) нещата. Китай работи в обратна посока - двустранни преговори, всеки за себе си.

ПП Албирео, под "обединение" разбрах "политическо". Иначе за разни териториални спорове всички са срещу Япония, както написах (пък т общо взето няма смислени опции). Интересите на Тайван и Китай съвпадат докато не изникне основният проблем .

Comment

http://www.stratfor.com/weekly/under...842d73d8cac783
                        Както винаги Стафор обясняват нещата ясно и като за dummies.
                        Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Малко старичко, но много добро

Comment

South Korea: Asia’s Other Rising Naval Power

Интересна е не толкова самата статия, а коментарите.

Comment

Китай печет корветы проекта 056

Седма корвета за пет месеца:

Comment

Не се учудвам. Бях чел в informationdissemination че тип 022 ги произвеждали в много различни корабостроителници едновременно. Май приказките че обявенният военнен бюджет е далече от реалният ще се окажат верни, или пък го използват много ефективно, но не ми се вярва, при тяхната политическа система.
                                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Working...
                                X