По-скоро аз не те разбирам, може би заради понятията. Имаме задача. Дадени са ни определени средства за решаване на тази задача. Измисляме начин, по който да решим задачата с тези средства - т. нар. стратегия. В общия случай, ако наличните средства са други, стратегията също трябва да е друга. Обратното би означавало, че не е оптимална - защо да решаваш задачата по този начин и с тези сили, като можеш да я решиш по същия начин с 20% по-малко сили (според твоите примери).
Или може би имаш предвид някакво статистическо изравняване от мащаба - имаме 20% по-малко ракети, но 20% повече самолети или нещо такова? Или 20% по-силна дипломация за сметка на 20% по-малък-обсег на ракетите? Не знам какво имаш предвид.
Или може би имаш предвид някакво статистическо изравняване от мащаба - имаме 20% по-малко ракети, но 20% повече самолети или нещо такова? Или 20% по-силна дипломация за сметка на 20% по-малък-обсег на ракетите? Не знам какво имаш предвид.
. Това е част от общите понятия (в известен смисъл). Май даже някъде прашасала се валяше такава тема, ще я изровя

Comment