F-15E е паднал. Пилотите са катапултирали и спасени. Предполага се че е било техническа неизправност.

.
.
. Русия и Китай винаги са мощни, САЩ иска винаги чуждият петрол, Западна Европа слугуват на Америка, нас всички ни мразят и т.н
. Всяко външнополитическо действие според мен може да се разглежда от много точки. Ако защитата на гражданската позиция освен, че помага за събиране на популярност сред народа дава и възможности за преструктуриране на търговията ок. Но не мисля, че тази война специално е на този принцип, особенно за САЩ. Те като воюваха за петрола на Ирак и Афганистан кво стана? Похарчиха 300 млрд. и отгоре. И да са цъфнали икономически? Не са.

, САЩ похарчиха 500 млрд. за 4 войни, сега ако ми кажеш, че икономически са спечелили с обувки и не знам си какво друго не можеш да ме убедиш. Всичките тези теории за войни за петрол ми се струват говорене на изуст. Пазарната икономика и капиталистическото развитие работят най-добре в мир, тъйкато тогава търговията се развива и по не агресивен начин може да се превземат икономическите капацитети на една страна. Примери колкото искате. По въпроса прегледайте линковете от Импириъл.
.
. Дори в пика на силата на СССР, световната икономика и търговия не са зависили и на малка част от това, което е днес зависимостта от САЩ. Осъзнайте, че в 21 век нито Китай нито Русия имат интерес от крах на Запада.
, причините са много и може да са самоизключващи се от идеологично самоизключващи се - тоест може от причините да е изграждане на по-демократично общество, което в дългосрочен план дава по-добри условия за търговия от една диктатура, но в същият момент причина да е и спирането на потока от бежанци. Нещата не са черно и бяло. Просто има причини да се намесят и такива да не се наместват, за и против Кадафи. В случая тези да се намесят и против Кадафи са повече и водещи. 
Comment