If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дали няма връзка връзка между позицията на главните държави-инициаторки за намесата (Франция, Италия, Великобритания) и местонахождението на голям брой емигранти от северна Африка на тяхна територия? Не знам каква част от тези хора имат право да гласуват но едва ли хранят топли чувства към Кадафи.
Връзката е по-скоро в друга посока. Кадафи държеше в жележен юмрук емиграцията от Северна Африка към ЕС, но се появиха публикации, че на последната си визита във Франция е поискал от Съюза 5 млрд евро помощи за тази дейност. Колко е вярно, не мога да знам. Факт е, че преди няколко дена френското правителство затвори временно границата с Италия заради прилива на северноафрикански емигранти.
Освен това тройката Франция-Италия-Великобритания през последните дни претърпя някои промени. Джибрил официално заяви, че основните партньори на следвоенна Либия ще са Франция, Италия и Катар. Великобритания и САЩ ще са на втори план заради непризнаването на Преходния съвет като официално либийско правителство.
Има някакво развитие в ситуацията, но засега не мога да си изясня положението. Горе-долу едновременно се случиха три неща:
1. Китай официално разкритикува превишаването на пълномощията по резолюция 1973;
2. Щатите пуснаха БЛА с Hellfire над Либия;
3. Кадафи заповяда изтегляне от Мисурата след договорка с местните племена да си се разберат сами.
На заден план върви някакъв пазарлък, струва ми се.
През нощта НАТО е бомбардирал къщата на Саиф ал-Араб, най-малкия син на Кадафи, докато майка му и баща му са му били на гости. Убити са Саиф и трите му деца, всички други са оцелели. Колко е вярно, един Бог знае
А защо не кажеш,че заедно със сина са убили и 2 ма от внуците му съответно на 2 и на 4 години Ама така ви е удобо ясно за да бъде политкоректно
...но срещна отново очите му.Гледаха право в него,но виждаха нещо съвсем друго.Нещо в близкото бъдеще,което можеше и да е интересно,но не ставаше нито тук,нито сега.
А защо не кажеш,че заедно със сина са убили и 2 ма от внуците му съответно на 2 и на 4 години Ама така ви е удобо ясно за да бъде политкоректно
И на кого е удобно? Всеки пише каквото смята за интересно и нужно, никой няма да напише вместо теб нещата от които ти се интересуваш.
За да не обръщаме на политика - и двата поста ще бъдат изтрити утре.
Ако си беше направил труда все пак да го отвориш щеше да прочетеш "В удара умират и три от децата на Саиф ал-Араб.". Не знам за каква политкоректност говориш.
Сергей Лавров не е отхвърлил идеята всички въоръжени части - бунтовници и армия - да напуснат градовете, а НАТО да спре бомбардировките. Нещо обаче хич не ми се вярва да мине номера.
Comment