Eguo написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Северна Корея
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Кухулин.
Подрыв военного корабля - не фантастическое явление.
раз в несколько лет происходят различные неприятности с кораблями.
Возможно "Чхонан" подорвался на старой мине, возможно у него сдетонировал баезапас.
Возможно ещ¸ десятки версий.
Нашли остатки торпеды КНДР - но на ней многолетняя ржавчина.
Все успокоились - потому, что нет очевидных и безспорных фактов.
П.С.
Ты сам себе противоречишь, "Може да са нервни типове, но и на тях не им се яде бой", и вместе с тем утверждаешь, что КНДР взорвали "Чхонан".
Comment
-
Кухулин написаИмат причина да го крият - вероятно не им се ядат ядрени гъби, пък и изобщо - нямат нужда от ескалация. Имат причина и да ги думнат - реципрочен отговор на Чхонан. Изобщо, ситуацията е такава, че на никого не може да се вярва.
От друга страна, по време на учения (особено пък когато въоръжението не е първа младост), се случват инциденти. Така че трудно може да се твърди нещо категорично. Но липсата на информация от ЮК страна говори по-скоро наистина за учение, а не за сблъсък.
Comment
-
Eguo написа Виж мнениеТы сам себе противоречишь, "Може да са нервни типове, но и на тях не им се яде бой", и вместе с тем утверждаешь, что КНДР взорвали "Чхонан".
gollum написа Виж мнениеТ.е. тезата, че "трябва да крият щото страх от ответен удар" (за южняците говорим) е несъстоятелна.
Comment
-
Тезата не е абстрактна, а визира конкретна ситуация. Щом мислиш, че в момента Южна Корея може открито да топи катерите на Ким и при това да го върши безнаказано, то логическите упражнения остават за твоя сметка
Но по-вероятното (след като няма никакви данни за престрелка) е да става въпрос за инцидент при учение.
Сега, възможен е някакъв друг конспиративен сценарий (ти мисля за това намекваш), при който РК-военни решават да си отмъстят за "Чхонан" и замислят подобна "тайна" операция (естествено, със санкция от президентката). Не мога да кажа, че подобен сценарий е невъзможен и, да в такъв случай ще пробват да скрият участието си. Но доколко е възможно това да се случи на практика, т.е. нищо да не изтече... малко вероятно, според мен.
ПП Иначе всичко си остава за моя сметка - аз го пиша.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеСега, възможен е някакъв друг конспиративен сценарий (ти мисля за това намекваш), при който РК-военни решават да си отмъстят за "Чхонан" и замислят подобна "тайна" операция (естествено, със санкция от президентката). Не мога да кажа, че подобен сценарий е невъзможен и, да в такъв случай ще пробват да скрият участието си. Но доколко е възможно това да се случи на практика, т.е. нищо да не изтече... малко вероятно, според мен.
Разбира се, вероятността за банален инцидент е най-голяма, по това няма как да има спор.
Comment
-
Да, нещо не сме се разбрали. По повод на тази вероятност коментара ми ще е, че трябва да са доста неадекватни, за да го направят, а още по-малко вероятно ми се струва да получат одобрение от политическата власт за подобно нещо. Знаеш, колкото повече хора са замесени, толкова по-вероятно е да се разбере. А като чисто военна (т.е. тайна и от политиците) операция ми се струва още по-малко вероятно. Да не говорим, че доколкото може да има някаква "практическа полза", то трябва да стане ясно за обществеността, че става въпрос за "решителен отговор". А без оповестяване няма как да се случи. Може да се приеме като таен намек към КНДР-ейското ръководство, но, хъм, а на него какво му е от цялата работа? Слаб аргумент се получава.
Между другото, и според РК военни става въпрос за инцидент при учение (два кораба потънали).
Comment
-
gollum написа Виж мнениеДа не говорим, че доколкото може да има някаква "практическа полза", то трябва да стане ясно за обществеността, че става въпрос за "решителен отговор".
Comment
-
Мисля че отговара се крие в това дали случката е по време на учение. Ако РК е решила/планирала наказателна акция, биха си избрали самотен патрулиращ кораб, който да думнат. Не биха се бутали по средата на военноморско учение на СК.
Ако е станало по време на учение, по-вероятно е инцидент. САЩ и Русия са губили цели атомни подводници по време на учение(Кухулин скоро пусна и случаят със съветският разрушител), колко му е СК да загубят един катер щото на борда му гръмнала дълбочинна мина, или торпедо.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Таблетката от КНДР.
Хм...На достатъчно високо ниво.
Вероятно, произведени в Китай?
Comment
-
Ланков по въпроса за стандарта на живот в Пхенян (въртят се едни пари, не се знае откъде идват):
Что сказать про этот уровень жизни Растёт он, однако. Тут вот два свежих сообщения. Во-первых повышена плата за лицензию на владение киоском в Пхеньяне. Около 2000 года, когда эту плату вообще впервые ввели (и когда частные киоски, появившиеся явочным порядком, были нехотя как-бы…
Увеличаване на корупцията в севернокорейската армия.
За $40 граничарите си затварят очите за нелегално преминаване в Китай, а за $60 лично пренасят възрастни през граничната река.
За 15 дни отпуск се иска 100 кг царевица, а срещу $1000-$2000 войници от богати семейства може да бъдат уволнени сле едногодишна служба.
Comment
-
jordani_vt написа Виж мнениеУвеличаване на корупцията в севернокорейската армия.
За $40 граничарите си затварят очите за нелегално преминаване в Китай, а за $60 лично пренасят възрастни през граничната река.
За 15 дни отпуск се иска 100 кг царевица, а срещу $1000-$2000 войници от богати семейства може да бъдат уволнени сле едногодишна служба.
http://www.koreatimes.co.kr/www/news...16_145757.html
Северна Корея - обикновено излъга за Южна.
Южна Корея - обикновено излъга за Северна
П.С.
...а за $60 лично пренасят възрастни през граничната река...
Така че дори и румънски граничари няма да правя.
Бих искал да разгледаме всеки потребител на форума, кой така ще се опитам. Аз дори готов да дарят $ 100 за експериментиране.
Comment
-
Сайт от Южна Корея вероятно 99,9% пропаганда.
Наистина ли не забелязваш, че цялото ти участие в този форум е подчинено на една единствена схема - някой пуска линк към някаква нелицеприятна информация за Русия/КНДР/Китай, ти изскачаш като човече на пружинка и пишеш неаргументирани с нищо възражения, базиращи се на лични пристрастия, усещания, подозрения и впечатления? С други думи - празни приказки?
Нека погледнем този пост от 20:16 - каква е ползата от него? Какво очакваш да се случи, след като си го написал - jordani_vt да си изтрие поста, понеже на теб ти се струва невероятно ли?"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
Comment