Голъм, не знам кои сте "вие", но моят източник беше предимно една статия, пусната не помня вече къде (на руски). Не тази статия, която ти цитираш, а друга. Там например
обучените резервистите бяха посочени като 40,000. Също имаше и някои разлики относно редовната армия, но общо взето оценката беше близка до тази, която цитираш. Общата численост на редовната им армия срещах като 18,19, 29, 30 (доста пъти) и 32 хиляди.
Относно Осетия, аз сравних общия брой на руските войски (в Осетия и Абхазия) спрямо общия брой на грузинските войски. Какви точно са били дислокациите, не съм се интересувал.
Но така или иначе, въпреки известната неясност, ясно е че бойните сухопътни части на Грузия са грубо между 15 и 20 хил. души.
ПП Персоналът на ПВО обикновенно спада към ВВС.
около 20 батальона обучени резервисти (не е ясно колко от тях са свикани), нито точно колко е това като количество хора, но трябва да е поне 8 000 души.
Относно Осетия, аз сравних общия брой на руските войски (в Осетия и Абхазия) спрямо общия брой на грузинските войски. Какви точно са били дислокациите, не съм се интересувал.
Но така или иначе, въпреки известната неясност, ясно е че бойните сухопътни части на Грузия са грубо между 15 и 20 хил. души.
ПП Персоналът на ПВО обикновенно спада към ВВС.
Comment