Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Сводка от Штаба ополчения МО ДНР 06.08.2014 15:00 мск:
    Утром 6 августа противник возобновил наступления в направлении между городом Снежное и населенным пунктом Дмитровка осуществив прорыв массой танков к населенному пункту Латышево и далее на Рассыпное. Наши подразделения ведут тяжелые бои в полуокружении. Одновременно противник предпринял атаки на Дмитровку со стороны Дьяково с целью соединения окруженной там группировки с основными силами.

В течении ночи и первой половины дня украинские войска вели обстрелы городов Шахтерск, Торез и Снежное из тяжелой артиллерии, в том числе с использованием РСЗО «Смерч». Есть большие разрушения, пожары и жертвы среди мирного населения.

Южнее Донецка противник окончательно выбил наши подразделения из поселка Марьинка. Отряды ополчения отступили в Петровский район города Донецка.

В районе населенного пункта Придорожное ударом артиллерии разгромлен блок-пост противника, ему нанесены большие потери в живой силе.

Бои на всех направления продолжаются. Обстановка остается критической для ополчения ДНР.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

gollum написа Виж мнение
      Под случайно разбирам "по грешка", т.е. в резултат на грешно идентифициране. За възможно - мисля че е възможно и в доказателство ще посоча предходен опит на украинските зенитчици в това отношение (сваляне на пътнически самолет). и двете страни разполагат с ПВО ("Бук"-ове), способно да свърши тази работа или поне така се твърди (аз не разбирам достатъчно, за да имам мнение).

Съгласен съм, но все пак - колкото могат за щурмовик, толкова и за изтребител. Все пак, украинците вече са използвали няколко пъти изтребители за "работа" по наземни цели в хода на АТО. Съгласен съм, че е рисковано (ако приемем заговора), защото е ясно, че Русия може и наблюдава въздушния трафик в района.
      Точно по тази причина ми се вижда логично да става въпрос за ПВО-ракета, а не за атака от самолет.

Съгласен съм, че това е уязвим момент в плана на евентуален заговор, защото има вероятност някой поне да стане свидетел, а при липса на късмет и да е записал нещо. От друга страна, логично погледнато със самолет е още по-опасно, защото е ясно, че подобни действия ще бъдат наблюдавани и записани чрез радарите за наблюдение (най-малкото). Т.е. опасността да излязат наяве е още по-голяма.
      Проблемът със самолет е, че няма как да се обвинят сепаратистите, докато при използване на ракета това не само че е възможно, но и бе направено. В този смисъл, дори да се намери свидетел/наблюдател на следата от ракетата, това не е някакъв проблем, защото сценарият би бил точно сепаратистите да са го свалили с такъв тип ракета. Достатъчно е пускът да е от зоната на бойни действия (което е осъществимо), нали?
      Бих казал дори, че е още по-лесно да се организира, отколкото теорията с подвеждането на самолета и предварително чакащия на позиция Су-25. Доколкото разбирам, по нея основното възражение (оставяме настрана самия заговор) на 1951 (споменавам го, защото той, за разлика от мен, разбира от тези неща) е, че руснаците го "дават" на около 5 000 м, т.е. не звучи като чакащ на позиция в засада.

Хъм, но траекторията на такава ракета със сигурност ще бъде засечена от руснаците. Достатъчно е да пуснат записа и отпада всякаква версия за участието на сепаратистите, защото те с такова оръжие не разполагат.

Затова ми се струва по-логична версията за пуск на "Бук" от една от двете страни по нещо, което е мислено като легитимна военна цел, т.е. това, което по-горе нарекох "грешка". Не твърдя, че теорията за "заговор" няма вероятност (според мен) или основания, просто изисква повече неща да се въведат, така да се каже.
      Сега се сетих още нещо.Според всичко, което съм чел досега, опълченците са пленили преди време пускова установка на Бук-М1, без команден център и станция за откриване и проследяване на въздушни цели.Самата ПУ има монтиран радар с фазирана антенна решетка, която макар и в ограничен до 120 градуса сектор, може да открива и проследява въздушни цели.Та се питам само с този радар може ли да се прехване цел на 10 000 м и да се насочи ракета към нея.Не намерих ТТ данните на този радар, сигурно защото не е предвидено да работи така системата, все си мисля, че е по-скоро за ниско летящи цели, нещо като застраховка за краен случай.
      Знам ли дали руснаците биха засекли ракета от С-300 или С-200, май са тънички цели-към 500 мм диаметър, кой знае каква им е ЕОП.Изобщо не твърдя, че не си прав, нямам представа, разсъждавам си.Не са и балистични цели, дали радарите им и онези станции Воронеж са програмирани да засичат ПВО-ракети.
      Въпросите са в пъти повече от отговорите, така и ще остане.Както казва невролога на баща ми : "Кой го интересува истината днес?"

Comment

centara написа Виж мнение
        Мне, в прав текст казва "Сбить этот самолет мог высотный перехватчик Су-27 или МИГ-29, но не Су-25". Не му вкарвай думи в устата. Не мисля, че си даваш сметка, колко е трудно със самолет, който е по-бавен от целта, да извършиш успешен пуск с ракета Р-60 на височина 10 000 метра. Освен това, мислиш ли, че ракетата Р-60 с малката си бойна глава е в състояние да разцепи Боинга по този начин?
        Колкото до насочването от диспечера, остават следи, къде са те?
        Ами записите от диспечерската кула са иззети от СБУ (ЦРУ) и потънаха.Тези от черните кутии на самолета още ги разчитат в Лондон( т.е. също потънаха засега).Твърде дълго време ги обработват.
        Остават само данните от ГЩ на русия с промяната на курса на полета, и то само за този полет, за този ден, за разлика от предните дни.Може да е било и по метеорологични причини например, но когато се крие истината-тръгват слуховете.

Comment

1951 написа Виж мнение
          Физиката показва, че прехвата на нещо, което лети високо и бързо от нещо което започва да го гони от ниска височина и с лоши енергийни характеристики е научна фантастика. Тоест сценарият Су-25 подскача от 5000 m, сваля самолета и си ходи е абсурден.

Желание от чия страна Още повече, че Р-60 ще се насочи към топлинния източник,

Коментирах просто да не пращаш хората за зелен хайвер. Нито библиотеката е там, нито вътре има РЛЕ за Су-25.

Да кажем, че руснак и украинец с огромен опит на типа казаха, че е абсолютно невъзможно, не просто трудно.
          Не твърдя, че съм експерт по въпроса, така че бих бил благодарен за поправки, ако някъде бъркам, но след като пилотите на МиГ23 рутинно са тренирали прехвати по височинни и скоростни цели летящи 3-4 километра над техния таван и със скорости 5-700 kph над тяхната максимална, значи упражнението не е невъзможно. Работната височина на МиГ25 е над 20 километра, а тавана на 23-ката е 18. Интересно би ми било с колко се различават скоростите на двата самолета на височини над 20 километра. Още повече че при известни курсове, такъв прехват може и да е станал при насрещни траектории с използване на оръдие. Да и на мен ума ми не го побира какви точно причина биха наложили използването на такъв фантасмагоричен сценарий, но следите от слаба експлозия по кабината говорят именно за нещо такова, а не за голяма ракета.

Comment

Добре де, не може ли да са (си мислили, че са) обстреляли Су-25, а да са уцелили Боинга?
            War, war never changes..

Comment

Батарея залпом 300-30-3! Украинские артиллеристы выжигают вату. Видео |Донецк,Луганск

С уважение контрол_alt.

Comment

Вестник Марица :" Лидерът на Десен сектор смъртно ранен!"

Обаче "новината" е само и единствено във вестник Марица.

Comment

StrEagle написа Виж мнение
                  Добре де, не може ли да са (си мислили, че са) обстреляли Су-25, а да са уцелили Боинга?
                  Може. Може и да са си мислели, че обстрелват поредния украински самолет (опълченците), например Ан-26, а да са уцелили Боинга. Което от самото начало е най-логичната версия, без да са нужни фантастични алтернативни сценарии. По теория на конспирацията можем да си измислим и някой амеркански стелт, пуснал ракета от 150 км, или сателит с лазерно оръдие, но какъв е смисълът?
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа Виж мнение
                    Може. Може и да са си мислели, че обстрелват поредния украински самолет (опълченците), например Ан-26, а да са уцелили Боинга. Което от самото начало е най-логичната версия, без да са нужни фантастични алтернативни сценарии. По теория на конспирацията можем да си измислим и някой амеркански стелт, пуснал ракета от 150 км, или сателит с лазерно оръдие, но какъв е смисълът?
                    Може, ама как са го стигнали?! С радара на пусковата установка на "Бук"-а не става да се стреля по-високо от 4 км! Тъй че най-логичната версия, май е друга?

Comment

Точно това е най-вероятната версия.

Хъм, но траекторията на такава ракета със сигурност ще бъде засечена от руснаците. Достатъчно е да пуснат записа и отпада всякаква версия за участието на сепаратистите, защото те с такова оръжие не разполагат.
                      Засечена, малко възможно, запис не. Пускът на ракетата земя-въздух е регистриран от американската Space Based Infrared System (SBIRS). Системата е създадена за балистични ракети, но хваща и тактически, включително земя-въздух. Запис в популярния смисъл на думата няма(като видео). Поне аз не знам Русия да има подобни спътници на геосинхронна орбита.
                      С уважение контрол_alt.

Comment

Версията, че сепаратистите са свалили Боинга по погрешка среща сериозна конкуренция от версията, че украиснките ПВО са свалили самолета по време на учение!

Comment

Карта АТО украински официални данни 06.08.2014г. 12:00

Неофициални карти - украински данни 06.08:

Официални данни украински загуби за 05.08.2014г. - 18 убити и 54 ранени (този път за всички силови структури, не само за армията).
                          We don't see things as they are, we see them as we are
                          ---Anais Nin----

Comment

DDD написа Виж мнение
                            Може, ама как са го стигнали?! С радара на пусковата установка на "Бук"-а не става да се стреля по-високо от 4 км! Тъй че най-логичната версия, май е друга?
                            Къде го пише това? Ако имаш данни за въпросния радар, сподели ги? Или още по-добре, обясни как сепаратистите свалиха Ан-26 на 6500 метра виспчина 3 дни преди това?
                            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

При стара система и некомпетентен персонал всичко е възможно. Особено ако по някаква причина са загубили захват на Су-то и после са захванали боинга.
                              This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

от Wikipedia:

9K37 Buk
                                Basic missile system specifications
                                Target acquisition range (by TAR 9S18M1, 9S18M1-1)
                                Range: 140
                                Altitude: 60 meters – 25 kilometers (197 feet – 15.5 miles)
                                Firing groups in one division: up to 6 (with one command post)
                                Firing groups operating in a sector
                                90° in azimuth, 0–7° and 7–14° in elevation
                                45° in azimuth, 14–52° in elevation
                                Radar mast lifting height (for TAR 9S36): 21 meters
                                Reloading of 4 missiles by TEL from itself: around 15 minutes
                                Combat readiness time: no more than 5 minutes
                                Kill probability (by one missile): 90–95%
                                Target engagement zone
                                Aircraft
                                Altitude: 15 meters – 25 kilometers (50 feet – 15.5 miles)
                                Range: 3–42 kilometres (2–26 miles)
                                Tactical ballistic missiles
                                Altitude: 2.0–16 kilometres (1.2–9.9 miles)
                                Range: 3–20 kilometres (1.9–12.4 miles)
                                Sea targets: up to 25 kilometres (16 miles)
                                Land targets: up to 15 kilometres (9.3 miles)
                                War, war never changes..

Comment

Working...
                                X