Без да обиждам Динайн - мисля, че е имал досег с твърде западна армия където всичко е подредено, ефективно и ново. Реалностите на изток между НАТО и Русия са застинали в огромната си част някъде 1985-та откъм въоръжение и доктрина (това до известна степен важи и за нашата армия). В общи линии каквото е имало там 1989-та, не се е променяло до наши дни освен козметично. ИМХО 1-2 верни батальона спецчасти оборудвани с модерна екипировка и последна мода уреди за нощно виждане + поддръжка от 5-6 хеликоптера оборудвани с нещо модерно НАТО/руско спокойно можеха да превземат Славянск месеци наред, но явно това липсва. Самият факт, че тепърва ще се подготвят ракети и ще се обучава персонал 2 месеца след началото на бойните действия (поста на Торн) мисля че подкрепя доста сериозно тезата ми. Както казах - Сирия номер 2 откъм авиация до сега.
Гоги - не се прави на обиден, не аз съм ти трил постовете, ако са информативни за ситуацията и без твърде много политика в тях без да се заяждат с околните ще се постарая да оживеят. И без това повечето информация последните дни е от блогъри близки до събитията, които едва ли се отличават от някой в скайп откъм достоверност.
Гоги - не се прави на обиден, не аз съм ти трил постовете, ако са информативни за ситуацията и без твърде много политика в тях без да се заяждат с околните ще се постарая да оживеят. И без това повечето информация последните дни е от блогъри близки до събитията, които едва ли се отличават от някой в скайп откъм достоверност.
Comment