Кой и защо изтри резултата от "антитерористичната операция"??? Или жертвите нямат общо с военните действия? Как не ви е срам поне малко...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Аз. Ако държиш да ги пускаш, не ги вграждай в мнението си. Пусни ги като Крамер в мнение 5078 с външен линк.кало написа Виж мнениеКой и защо изтри резлутата от "антитерористичната операция"???We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
---H. L. Mencken---
Comment
-
Кало, вече се каза няколко пъти, ако искаш кървища да не се трият - пусни предупреждение и после линк към нещото, не го вграждай така че да е видимо за всички.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
---H. L. Mencken---
Comment
-
Твърди се, че УВС са нанесли удар по своите:
"Около 22:30 по московскому времени авиация Украины нанесла еще один удар по Луганску. На этот раз они расстреляли систему радиолокационной связи, которая использовалась для обнаружения самолетов в воздухе. Она была расположена на территории воинской части рядом с поселком Александровка.
Буквально перед нанесением удара срочники сложили оружие и покинули территорию РЛС, однако там остались офицеры. Как передает с места событий корреспондент LifeNews, украинские военные не поняли друг друга и выстрелили по своим же солдатам.
По предварительным данным, систему радиолокационной связи обслуживали около 10 человек. В результате авиаудара все они погибли.
Перед нанесением авиаудара самолет ВС Украины облетел несколько раз центр города, и жители опасались, что удар будет нанесен по жилым домам, однако военные изменили свое решение и выстрелили по своим.
http://lifenews.ru/news/134338"
Дублаж с 5086 на Джин геби - dibo
Comment
-
Нападението над административната сграда е напълно безмислено от военна гледна точка. В началото си мислех че украинската армия се опитва да държи по-високи морални позиции и за това не използва всички възможности които има. Един вид "вътрешна работа с нисък интензитет". При битката за летището например бяха ефективни. Но след днес се промъква подозрението че висшето им командване са хаотични малоумници. Жестоката корупция в Украйна явно е заразила и генералния щаб.
За нападението е дадена заповед, и то не от някой който си разбира от работата.
Малоумие след малоумие. Пилота, а още по-малко семейството му нямат нищо общо.По руския нет е обявен лов за пилота и семейството му.
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Пилота си заслужава да го линчуват. Въпреки всички заповеди, решението за стрелба се взема от него лично. Можеше да откаже да изпълни заповедта, аргументирайки се с наличието на цивилни.
Въпрос на съвест е!
Според мен там е стреляно по сигнал. Т.е - имали са информация за присъствието на някой от управлението или няколко от тях. Иначе тази атака е просто безсмисленаСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
Ако се правят аналогии със Сирия, и варелите-бомби излиза че са безсмислени. Ама май не са.
Според мен Киев не въвежда танкове в опит да пази нисък профил на операцията. Несериозно е да не може да събере няколко десетки екипажи. Но в такъв случай използването на авиация е противопоказно."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Гениално стратегическо прозрение:
"Русия планира да използва за провокация на територията на Украйна самолети от... ВВС на Украйна"
Comment
-
Тази глупост е от ранга на твърдението, че в центъра на Луганск се била взривала ПЗР...
Иначе - тежки боеве в Семьоновка край Славянск - от различни източници е иното, затова не слагам и линк. Твърди се, че има унищожени няколко украински БТР-а, сред тях и от новите БТР-4Е (Аваков пък твърди, че те са се представили добре, но не уточнява какво се е случило с тях след по няколко попадения с РПГ-та). Опълченците обявиха и за пореден свален вертолет (неясно дали Ми-24 или Ми-8), ТВ Звезда твърди за свален Су-25. Засега няма реално потвърждение на нищо от това, освен, че наистина вървят тежки боеве със загуби от двете страни.
Comment
-
За съжаление ако положението запази настоящата ескалираща динамика, трагедии като взривовете в центъра на Луганск ще станат ежедневие след по-малко от година.
Украинските медии:
Бои в Луганске продолжаются. Хронология штурма в сюжете Ольги Бодровой
--------------------------------
В Ивано-Франковске прощались с погибшими при крушении вертолета милиционерами (Беркутовци и майданци заедно погребват загиналите)
--------------------------------
Укра¿нськ³ в³йськов³ взяли терорист³в у к³льце у Слов'янську
Клиповете, несвързани с военната тематика са премахнати -diboLast edited by dibo; 03-06-2014, 11:51.Truth will save the world
Comment
-
Съобщения за тежки боеве и за нов свален вертолет от Лента.ру - http://lenta.ru/news/2014/06/03/slavyansk1/
Някои интересни неща около БТР-4Е -Харьковское конструкторское бюро им.Морозова, которое входит в состав государственного концерна Укроборонпром, получило заказ от Министерства обороны Украины на производство почти двухсот БТР-4.
Об этом рассказал на пресс-конференции зампредседателя Харьковской облгосадминистрации Василий Хома, информирует Цензор НЕТ со ссылкой на Лигу.
"Из этого заказа Министерству обороны причитается 154 бронетранспортера, а Министерству внутренних дел - 40", - отметил Хома.
По его словам, этот заказ позволит загрузить около 10 предприятий оборонно-промышленного комплекса в Харькове и области. "Выделяемых на закупку бронетехники средств хватит, чтобы на год обеспечить зарплатой эти предприятия", - добавил Хома.
Напомним, БТР-4, разработанный в КБ им.Морозова, принят на вооружение в Украине в 2011 году.
В Харьковской области в производстве БТР участвуют, в частности, Харьковский приборостроительный завод, Коммунар, Хартрон, Изюмский приборостроительный завод, завод им.Малышева, Лозовской кузнечно-механический завод, НИИ Протон, а также Харьковское КБ по двигателестроению.
Научное сопровождение оказывает, среди прочих, национальный политехнический университет ХПИ, где есть кафедры гусеничных машин и двигателестроения. В производстве оборудования для БТР также участвует завод Фиолент, расположенный в Крыму. Производство этого оборудования будет налажено в Украине.Last edited by RIZAR; 03-06-2014, 12:08.
Comment
Comment