sfaselin написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Действия одесситов, направленные на нейтрализацию и задержание вооруженных террористов, считаются законными.
Това ако разбирам правилно е губернаторът на Одеса... нищо добро не ни чака в идните часове„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеhttps://www.facebook.com/v.nemirovsky?fref=ts
Това ако разбирам правилно е губернаторът на Одеса... нищо добро не ни чака в идните часовеPeace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Жертвами пожара в Одессе стали 15 россиян и 5 граждан Приднестровья
Да видим утре като се проясни ситуацията каква каша е заварена реално...
Comment
-
МИД РФ: гибель людей в Одессе - проявление преступной безответственности киевских властей
Първа руска стъпка за прокарването на тезата "В Украйна е анархия трябва някой да въведе ред"?Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Единственият, ама абсолютно единственият начин да се запази нещо от ситуацията е да се удари максимално тежко върху тези, които са отговорни за палежа. В противен случай държавата ще се разпадне, онова около Славянск са детски игри в сравнение с какво може да се случи след като и двете страни озверят толкова.
Не съм привърженик на Путин, но в момента ако някой в Киев има мозък просто трябва незабавно да почне да прави отстъпки. Каквото и да е, за да се закърпи ситуацията до избори, а преди и след тях да има много широка коалиция. Това ако искат държавата да остане цяла под някаква форма. И пак ще кажа - поне според мен ставащото в Украйна вече е напълно неконтролируемо.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Comment
-
Sharana написа Виж мнениеЖертвами пожара в Одессе стали 15 россиян и 5 граждан Приднестровья
Да видим утре като се проясни ситуацията каква каша е заварена реално...
Comment
-
Между другото бърз въпрос за който е бил в казармата или е в армията - вярно ли е, че по разчет в БМП/БМД се пада по 1 РПГ и/или 1 ПЗРК? Ако е така, то може да имаме някакво обяснение и за ПЗРК-то без някаква магия (едната ракета която излетя нагоре 100% беше ПЗРК).
Иначе - ако се вярва на руските форуми в Славянск федералите/сепаратистите са дали 20 убити и 50 ранени до сега.„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Thorn написа Виж мнениеПървоначалните съобщения бяха за ПТУР. Със сигурност е трудно, но не е невъзможно. Хеликоптери са сваляни с ПТУР, а даже и с РПГ.
=============================
Колко лесно е да окупираш Украйна:
Интервю с украински войник (има английски субтитри):
Last edited by ndragostinov; 03-05-2014, 03:33.Truth will save the world
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеМежду другото бърз въпрос за който е бил в казармата или е в армията - вярно ли е, че по разчет в БМП/БМД се пада по 1 РПГ и/или 1 ПЗРК? Ако е така, то може да имаме някакво обяснение и за ПЗРК-то без някаква магия (едната ракета която излетя нагоре 100% беше ПЗРК).
Но аз не мисля, че ПЗРК-тата у сепаратистите са от пленените БМД-та.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
Много е вероятно да са дошли няколко бройки (примерно 5-6) от групичката (20-25човека), които дойдаха от Крим. Ако бяха повече ПЗРКтата според мен нямаше да свалят само 3 от 20 хеликоптера.
Иначе плъзнаха слухове, че Стрелок е застрелян от снайперист при опит с групата му да се пробият през отцеплението.
В Краматорс не се знае точно какво става, но лекар в болницата казал, че жертвите (убити и ранени) вече са в десетки.
Comment
-
В результате штурма Краматорска уже есть десятки убитых и десятки раненых, сообщила РИА Новости врач сторонников федерализации Ольга.
"Счет идет на десятки. Это касается и убитых, и раненых", — сказала она.
РИА Новости http://ria.ru/world/20140503/1006336...#ixzz30bA3C2tt
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеЕдинственият, ама абсолютно единственият начин да се запази нещо от ситуацията е да се удари максимално тежко върху тези, които са отговорни за палежа. В противен случай държавата ще се разпадне, онова около Славянск са детски игри в сравнение с какво може да се случи след като и двете страни озверят толкова
Дори в една стройно функционираща правова държава подобно дело срещу стотици обвиняеми ще се превърне в съдебен цирк, който ще продължи месеци и години. А в днешна Украйна, нито има кой да направи разследване, нито кой да направи обвинение, нито кой да проведе съдебен процес. И тук говорим за стотици замесени...Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
Comment