Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ако това за Одеса се окаже вярно, а то практически вече е потвърдено от всички, може да се окаже повратен момент в събитията. Посоката не ми е известна, но ИМХО ако нещо докара гражданска война, то това ще бъде Одеса, не Славянск.

Колкото до Славянск - имхо не е ясно какво се случва, но при избягване на употреба на тежко въоръжение малки мобилни групички може да се чистят много дни и на много висока цена. Реално погледнато те няма как да спрат БТР-ите и танковете, но и танковете не могат да стрелят на воля. Оттам и кой е в контрол на събитията ще стане ясно чак след 2-3 дни. За ПЗРК-то - федералистите ловиха камиони по пътищата (имаше един с едни пакети, но май бяха Град), може да е оттам, или от задигнат склад, или от Русия разбира се. Във всеки случай 3 хеликоптера за един ден хич не говори добре за нивото на материалната част, обучението на пилотите и тактическите гении които водят операцията (да изпуснат наличие на ПЗРК и да пращат хеликоптерите на самоубийство).

И между другото според мен от месец вече положението съвсем не е под контрола на когото и да било - включително и Русия. Всякакви маргинални групи всяват хаос и раздор.
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Барак Обама подкрепи Киев за военната операция

Comment

STROSS написа Виж мнение
        Привържениците на федерализацията, се бяха барикадирали в сградата, нападнателите от Десния сектор на Ярош, започнаха да хвърлят коктейли молотов по сградата.
        От прозорците на горящата сграда започнаха да скачат хора, а бандеровците долу ги чакаха и ги пребиваха или убиваха.
        Гледката беше отвратителна, на подобно варварство са способни само фашистите.
        Каква ли ще е реакцията на Обама и Меркел, как ще оправдаят действията на хунтата в Киев?
        они не будут оправдываться а обвинят Россию, что она специально создает такие ситуации, с целью разрушить Украину.
        http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

За помен. Одеса, от друго време ...

С уважение контрол_alt.

Comment

Шансът да се избегне гражданска война в Украйна според мен е вече под 25%.

Утре ще се броят труповете, но не бих се учудил ако над 2/3 от загиналите са про руски активисти, а числото на загиналите сигурно ще нарасте още. Това, заедно с тия нелицеприятни кадри, ще забърка интересен коктейл в общественото мнение в Европа. От там нататък нещата са ясни - нито ООН, нито ЕС, нито НАТО, нито Русия ще могат да се обединят над общи действия и страната бавно ще потъва в кървавия хаос на една гражданска война.
            Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Според някои съобщения, ръководството на сепаратистите в Луганск се било договорило с Тимошенко.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Вътрешността на профсъюзния дом в Одеса. ВНИМАНИЕ! Има снимки на загинали!

Comment

Сблъсъци в Одеса, кадрите от 1.18 нататък са много показателни

Comment

Този източник казва, че 15 от загиналите са руски граждани:

Да залагаме до колко дни "вежливите" ще плъзнат из Украйна?

Comment

Това, заедно с тия нелицеприятни кадри, ще забърка интересен коктейл в общественото мнение в Европа.
                      Не. Има взето решение и всички големи медии водят малко или много синхронизирана политика в защита на демокрацията(знам, че е празна приказка) и срещу лидерите и rogue state. Дал съм достатъчно линкове в темата. Ще се съжалява за жертвите, ще има призиви и вината ще бъде дадена на руската политика за дестабилизация на Украйна.
                      С уважение контрол_alt.

Comment

1951 написа Виж мнение
                        Утре ще се броят труповете, но не бих се учудил ако над 2/3 от загиналите са про руски активисти, а числото на загиналите сигурно ще нарасте още.
                        Най-много жертви са точно при въпросната сграда. Между 1 и 4 са загиналите при "уличните боеве". След това 38 про-руски в сградата (30 одушени и 8 пребили се/убити след като са се метнали през прозорците). Не е ясен броя на жертвите от страна на Десния сектор, защото отвътре се стреляше с огнестрелно оръжие.

контрол_alt написа Виж мнение
                        Не. Има взето решение и всички големи медии водят малко или много синхронизирана политика в защита на демокрацията(знам, че е празна приказка) и срещу лидерите и rogue state. Дал съм достатъчно линкове в темата. Ще се съжалява за жертвите, ще има призиви и вината ще бъде дадена на руската политика за дестабилизация на Украйна.
                        Европа не е Америка. Има интерес към информация и се търсят блогове и про-руски източници. Чувствителни са към такива кадри с насилие. Затова и руската гледна точка се наложи за Сирия въпреки усилията на западните медии.

Comment

контрол_alt написа Виж мнение
                          Тия тролщини ще се отбележат ли от модератора?

Comment

Тия тролщини ще се отбележат ли от модератора?
                            да, все още има някой и друг модератор.

Comment

Какво да се отбелязва? Не е лъжа.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

По принцип не съм съгласен с него, но е казал пълната истина... къде е тролщината, че всички западни медии пропагандират и ще хвърлят вината на Русия ?

Comment

Working...
                                X