Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Тва е за майтапи май, ама...

Meanwhile in Kiev

Comment

Според ТВ канала на руското МО - Звезда, около 15 хиляди украински военнослужещи са поискали да останат на служба в руските ВС (от общо 18800 в целия Крим). Дали е вярно - не знам, разбира се.

Официальный сайт Телеканала «Звезда». Прямой эфир, программа передач, новости, комментарии экспертов. Уникальные съемки военной техники, фильмы об армии, исторические документальные циклы, телевизионные шоу и развлекательные программы

Comment

Bulgarion написа Виж мнение
        НАТАН, според мен, Путин трябва да е съвсем побъркан, за да нападне.Никакъв шанс за това според мен няма...отново инфо/психо-война са тези слухове и приготовления :ДД
        Здрасти,

Мога ли да те помоля за кратка обосновка по два въпроса?

1. Смяташ, че Путин е невменяем по принцип или, че потенциалната руска инвазия в Украйна би била убедителен индикатор за неговата "побърканост"?

2. Кои фактори/индикатори те карат да вярваш, че потенциалът за инвазия е нулев?

Поздрав,

Рамбо
        Аз не задължава никого със свое мнение.
        По-добре късно, отколкото още по-късно.

Comment

кало написа Виж мнение
          Малко уточнения за изброените руски военни части. 7 гв дивизия се води дш (десантно-щурмова, планинска), също и 31 гв одшбр, 74-та е омсбр, 76-та е гв дшд, "независими" подразделения и части няма - 346 обр СпН. Има само един 45 полк - води се 45-ти отделен гвардейски полк СпН на ВДВ.
          Да, и на мен ми направи впечатление, че в моя източник 7 Гд беше упометана веднъж като ВД и веднъж като ВШ.

Според "еди кой си", 346 нез. бриг. СпН съществува, но аз съм склонен да мисля, че твоята информация е по-достоверна. Нищо чудно "еди кой си" да набавя част от информацията си от сайтове като Уики..

Ще поправя дубликацията на 45 Гд полк СпН (recce).

кало написа Виж мнение
          В списъка липсват някои немаловажни части на ЧФ, включително морска пехота, както и брегови ракетно-артилерийски войски, части на ВВС - главно за ПВО, части на армейската авиация, ракетно-артилерийски части.
          Прав си естествено, но това беше просто кратко изброяване на основните "не-локални" сухопътни сили в района. Предполагам, че морската пехота си е била там и преди да стане пастета.

кало написа Виж мнение
          Не съществува такова нещо като "паравоенни" - има малък брой местни отряди, общо два с под хиляда души, които се ползват за охрана. Има и няколкостотин казаци, невъоръжени, които също се ползват за охрана. Включването им към силите за евентуално операция е ъъъ, безсмислено.

В списъка липсват и някои части на СпН, включително ССО.
          Това е въпрос на терминология, така, че си в правото си да не считаш изброените от теб части за паравоенни. Там откъдето "идвам" аз, "местни отряди" и "казаци" се считат за типичен пример на паравоенни формирования, но това не е толкова важно. Включването им е като "присъстващи" сили, не като част от нападателната групировка.

Поздрав,

Рамбо
          Last edited by Рамбо Амадеус; 27-03-2014, 04:11.

Comment

Не естествено че Путин не побъркан и никъде не съм казвал това
            Но смятам, че откритата агресия би била доста лош ход от негова страна,ход граничещ с ирационалността и безумието
            Защо?
            След евентуалната инвазия, ще може да се говори за истински санкции и изолация на Русия.
            Една война сериозно ще накърни престижа на Русия, ще създаде анти-руски настроения и консолидации.
            Сега за фактите, ясно е че и двете страни струпват оръжие по границите, естествено руснаците са по-организирани.
            Но мисля си, че това струпване цели по скоро предупредетелен и психологически ефект за момента, както и предотвратяването на някакво необмислено нахлуване в Крим.
            Един вид, натрупването и дрънченето на оръжие,мисля по-скоро помага на мира.Както е и случая по границата на Северна и Южна Корея.
            Та това са ми мислите/доводите на кратко
            Сега и аз бих искал да те попитам, защо мислиш /ако това мислиш де /че има потенциал за инвазия и какво би спечелила Русия от това?
            И бонус въпрос - печалбите по-големи ли ще са от загубите и при една успешна инвазия?
            Всичко това аз го разглеждам по по-класическия сценарий. За евентуално въоражаване на лоялистите на Янукович и предизвикването на сирийски сценарий в Украйна ми е малко по-мътно, но отново не мисля че е много вероятно
            Поздрави

Comment

Извинявай, но такъв тип тенденциозни публикации не могат да бъдат сериозен обект на дискусия. Sometimes I wonder..

Comment

Тоя сайт, Дневник, бил много забавен. Трябва по често да го посещавам.

Статия със заглавие:

Обама обори оправданията на Путин за Украйна

Абзац от оборването:

Не е правилно сравнението между руската намеса в Украйна с войната в Ирак или намесата на НАТО в Косово, подчерта Обама, като посочи, че и в двата случая американските сили и техните партньори са се оттеглили от чуждите територии, докато руските сили навлязоха и останаха в Крим.
                Немея, наистина... оборването е не просто аргументирани, ама направи отвъд!

Той даде за пример собствения си дядо, служил във Втората световна война, за да отхвърли твърденията на Путин, че западните сили си сътрудничат с фашистки и нео-нацистки организации в Украйна. "Абсурдно е да се твърди, както правят някои в Русия, че Америка е в съглашения с фашисти в Украйна или пък че не показва уважение на руския народ. Дядо ми служеше в армията на генерал Патън и, също както много от вашите бащи и дядовци, се бореше срещу фашизма", каза Обама.
                Мислех Обама за умен мъж, а той взе да ми напомня предшественика си. Започна да се позовава на роднините си. Буш нападна Ирак, защото Садам искал да убие баща му. Ако си спомняте

Трябва да потърся цялата реч... щом това са "силните" страни на които са наблегнали Дневник, представям си колко смях има в непубликуваните моменти.
                Трол по списък.

Comment

При все че е върл офтопик - ЧФ като сериозни бойни единици които могат да отидат примерно до Малта и обратно на свой ход без геройства има точно 1 крайцер, 1 есминец, 1-2 фрегати, 3 големи десантни кораба, 1 подводница. Всичко това на 20+ години.
                  Last edited by Пилот; 27-03-2014, 04:57.
                  „Аз, Драгомир, писах.
                  Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

И още за новият главен прокурор на Крим :

Comment

Украински военни сграбчи руската военна база МАРС 75. (Херсонска область)

...По словам жителей города, работающих на «Марс-75», российских военнослужащих здесь нет уже два месяца...

П.С.

Украински отбраната линия в района на Херсон.
                      http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Eguo написа Виж мнение
                        Украински военни сграбчи руската военна база МАРС 75. (Херсонска область)

...По словам жителей города, работающих на «Марс-75», российских военнослужащих здесь нет уже два месяца...

П.С.

Украински отбраната линия в района на Херсон.
                        Даже грузинците през 2008г бяха далеч по-адекватни. Междувременно сектантите властващи в Киев искат национализация на руските банки на територията на Украйна и превод на капиталите им в бюджета. Явно там нищо не е останало за крадене вече.

Comment

Полковник Мамчур е освободен от плен заедно с командири от батальона на морската пехота във Феодосия:

Моряците на миноносеца "Черкаси", преди щурма:

Още за песента и авторите:

Truth will save the world

Comment

Eguo написа Виж мнение

Т.е. горе долу по време на ученията в порт Кавказ, за които писах.

Между другото явно транспортирането на техника в Севастопол е приключила, защото ферибота вече е във Варна.

====
                            Сериозни трофеи, ако е вярно. Да видим какви законови основания ще намерят за да ги задържат.

Comment

Западни СМИ - очаква нахлуване на Русия в Украйна

Мисля, че няма да. Идеалено время за въстанието - втората половина на май - началото на юни. След президентските избори ... вече ще повиши цените за газ и бензин, намаляване на пенсиите на хората.
                              http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Моите 5 стотинки.

Руснаците са съсредоточили голямо количество хора и техника в Крим и на северната граница на Украйна, където е най-близко до Киев. В отговор на това украинците изпращат почти всички боеспособни отделения в Херсон и на север от Киев. Това остава достатъчно незащитени области като Одеса и Донбаса. Ако руснаците са си свършили работата да инфилтрират преди това свои части в Украйна и започнат да въоръжават местно население, няма да им е нужно да нападат Украйна. В крайна сметка, в Русия има от 2 до 4 милиона украинци. Ето ресурс за вербуване и въоръжаване.

Както казва Eguo, по-скоро въстание. Вероятно е първите признаци на напрежение да са около Деня на победата.
                                Там, където ентусиазмът среща желязото.

Comment

Working...
                                X