Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турската пролет?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Други гледни точки

Turkey’s Growing Pains

Turkey’s agony – how Erdogan turned a peaceful protest into a violent nightmare

Comment

Why Erdogan doesn’t get it

Хубава статия, която опитва да обясни какво ходи из главата на Ердоган

Comment

За феновете на Клетниците:

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

08 June 2013 19:37, Gezi Parki, Taksim, IstanbulEy Ozgurluk (Liberty) by Zulfu Livaneli, poem by Paul Eluard (Liberté), choral arrangement by Celik Kasapoglu...

ББС разтрогна партньорство с турска телевизия заради цензурата:

Британската обществена телевизия Би Би Си обяви, че в петък вечер прекратява договора си с турския си партньор NTV, след като не е излъчен материал на Световната служба на Би Би Си за медийната цензура в Турция.
        Last edited by Пилот; 15-06-2013, 03:23.
        „Аз, Драгомир, писах.
        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Полицията обгази и разчисти площада Гези .Има размирици в пресечките на площада ,както и хиляди хора.

Comment

Преди малко даваха как пуснаха пожарните. Почнаха да ги изтикват. Демонстрантите носеха знамена с портрети на Ататюрк.

Полицията хвърля вода и газ срещу тях.

Comment

Aerial Footage of Taksim Gezi Park resistance. For more footage & information please contact via email: jenk1907@me.com - Taksim Gezi Parkı havadan çekimleri Daha…

Видео от размириците, снимано някакво самолетче с дистанционно.
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

В Истанбул може да стане страшно - докарали са стотици полицаи от други градове тази сутрин - според Ал Джазира.
                "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

pnp5q написа Виж мнение
                  В Истанбул може да стане страшно - докарали са стотици полицаи от други градове тази сутрин - според Ал Джазира.
                  В Истанбул си е много страшно още от снощи. Последните новини и връх на гадорията (освен всички други) е, че арестуват докторите, които помагат на пострадалите. Много сериозни слухове, че добавят нещо към водата в оръдията, което предизвиква гадене и агресивна кожна реакция.

П.П. Някъв Jenix JNX5073A газ било

Ето как го наливат

Олигофрени!
                  Last edited by KIZIL DELI; 16-06-2013, 17:16.

Comment

Явно всеки който излезе на Таксим вече ще бъде считан за терорист. Отделно мисля, че са вече има 30-40 души с повдигнати обвинения за тероризъм.

А, като бонус - изказването е от министъра на европейската интеграция или от сорта.

Turkey's PM Recep Tayyip Erdogan tells tens of thousands of supporters it was his duty to crack down on continuing anti-government unrest.

Новата полиция я докарват отдалече, Диабекир и подобните, явно тази в Истамбул е твърде милостива.

Описание на каквото се ползва във водата.
                    Last edited by Пилот; 16-06-2013, 17:59.
                    „Аз, Драгомир, писах.
                    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

Резистанбулии доста ми рефрешнаха мнението за турция в положителна насока. Интерес прави реториката на Ердоган и защитата му на демокрацията в Сирия сравнена със сегашните му "тълкувания" за маргиналите от Таксим )) Проблемът е, че крайната реакция срещу протестите може да му спретне точно една сирийска гюрултия... В крайна сметка ще се окаже, че след 5 години кюрдите от Ирак, Сирия и Турция съвсем спокойно ще могат да сглобят от пъзела една държавица.

... Но за гражданска война тип а ла Сирия все пак е нужно някой да стимулира военно опозиционните сили, а това не виждам кой ще го направи....
                      Анархист-Диктатор

Comment

Стабилни протести в Анкара, репортажите приличат на улични сражения от днес. Турската полиция се опитва отново силово да прекрати недоволството, мярка, която никога не води до положителни резултати. Впрочем, ще видим, но засега изглежда, като че властта предприема мерки да направи пролетта неизбежна.
                        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                        Проект 22.06.1941 г.
                        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Ердоган не може да вдене, че е премиер на всички турски граждани, а не само на гласувалите за него. Което го прави доста тъп. Ако беше клекнал за градинката, която споед кадрите не е нищо повече от клъстер от 10-тина дървета, до сега всичко да е приключило. Което е обезпокоително, защото ако посредствено същество иска да остави следа в историята, единственото което може да измисли е конфликт. Конфликт в който да победи. А до тук Ердоган се изявява като посредствено същество. Лошо.
                          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Може ли някой актуален клип от Анкара от днес? Засега поне не видях никъде.
                            „Аз, Драгомир, писах.

Comment

Не съм много съгласен: по-скоро той смята, че проблемът е лесно разрешим, защото той е човекът, който изразява изконните им ценности, а протестиращите са нещо като "грешка на развитието". И че вероятно може да ги смаже със сила, защото може би вижда положението такова, каквото е било, когато той е бил олицетворението на тогавашната пролет - отпреди едно поколение. Така че вероятно Ердоган си има своите сметки ... виждания и т.н. Друг е въпросът, че с всяко свое действие той наистина разделя нацията и я тласка към едно бъдеще, което повече прилича на завой към ислямистко минало. Но пък в тревожни и кризисни времена, хората често са склонни да подкрепят "традиционни" ценности и мерки, които изглеждат, като да са насочени към съхранява на реда. Така че - ще видим коя тенденция ще излезе отгоре - ислямистката, олицетворявана от Ердоган, или другата, на развитието, олицетворявана от протестиращите. В перспектива според мен е отговорът е ясен, но ако говорим за следващите няколко години - кой знае?
                              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                              Проект 22.06.1941 г.
                              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Митинг в подкрепа на Ердоган.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Working...
                                X