Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Турската пролет?
Collapse
X
-
За феновете на Клетниците:
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
08 June 2013 19:37, Gezi Parki, Taksim, IstanbulEy Ozgurluk (Liberty) by Zulfu Livaneli, poem by Paul Eluard (Liberté), choral arrangement by Celik Kasapoglu...
ББС разтрогна партньорство с турска телевизия заради цензурата:
http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/06/15/2082235_bi_bi_si_spria_partnyorstvoto_si_s_turska_televiziia/Британската обществена телевизия Би Би Си обяви, че в петък вечер прекратява договора си с турския си партньор NTV, след като не е излъчен материал на Световната служба на Би Би Си за медийната цензура в Турция.Last edited by Пилот; 15-06-2013, 03:23.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
В Истанбул може да стане страшно - докарали са стотици полицаи от други градове тази сутрин - според Ал Джазира."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеВ Истанбул може да стане страшно - докарали са стотици полицаи от други градове тази сутрин - според Ал Джазира.
П.П. Някъв Jenix JNX5073A газ било
Ето как го наливат
Олигофрени!Last edited by KIZIL DELI; 16-06-2013, 17:16.
Comment
-
Everyone who enters Istanbul's Taksim Square will be considered a terrorist, Turkey's European Union minister has said...
Явно всеки който излезе на Таксим вече ще бъде считан за терорист. Отделно мисля, че са вече има 30-40 души с повдигнати обвинения за тероризъм.
А, като бонус - изказването е от министъра на европейската интеграция или от сорта.
Turkey's PM Recep Tayyip Erdogan tells tens of thousands of supporters it was his duty to crack down on continuing anti-government unrest.
Новата полиция я докарват отдалече, Диабекир и подобните, явно тази в Истамбул е твърде милостива.
Описание на каквото се ползва във водата.Last edited by Пилот; 16-06-2013, 17:59.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Резистанбулии доста ми рефрешнаха мнението за турция в положителна насока. Интерес прави реториката на Ердоган и защитата му на демокрацията в Сирия сравнена със сегашните му "тълкувания" за маргиналите от Таксим)) Проблемът е, че крайната реакция срещу протестите може да му спретне точно една сирийска гюрултия... В крайна сметка ще се окаже, че след 5 години кюрдите от Ирак, Сирия и Турция съвсем спокойно ще могат да сглобят от пъзела една държавица.
... Но за гражданска война тип а ла Сирия все пак е нужно някой да стимулира военно опозиционните сили, а това не виждам кой ще го направи....Анархист-Диктатор
Comment
-
Стабилни протести в Анкара, репортажите приличат на улични сражения от днес. Турската полиция се опитва отново силово да прекрати недоволството, мярка, която никога не води до положителни резултати. Впрочем, ще видим, но засега изглежда, като че властта предприема мерки да направи пролетта неизбежна.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ердоган не може да вдене, че е премиер на всички турски граждани, а не само на гласувалите за него. Което го прави доста тъп. Ако беше клекнал за градинката, която споед кадрите не е нищо повече от клъстер от 10-тина дървета, до сега всичко да е приключило. Което е обезпокоително, защото ако посредствено същество иска да остави следа в историята, единственото което може да измисли е конфликт. Конфликт в който да победи. А до тук Ердоган се изявява като посредствено същество. Лошо.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Не съм много съгласен: по-скоро той смята, че проблемът е лесно разрешим, защото той е човекът, който изразява изконните им ценности, а протестиращите са нещо като "грешка на развитието". И че вероятно може да ги смаже със сила, защото може би вижда положението такова, каквото е било, когато той е бил олицетворението на тогавашната пролет - отпреди едно поколение. Така че вероятно Ердоган си има своите сметки ... виждания и т.н. Друг е въпросът, че с всяко свое действие той наистина разделя нацията и я тласка към едно бъдеще, което повече прилича на завой към ислямистко минало. Но пък в тревожни и кризисни времена, хората често са склонни да подкрепят "традиционни" ценности и мерки, които изглеждат, като да са насочени към съхранява на реда. Така че - ще видим коя тенденция ще излезе отгоре - ислямистката, олицетворявана от Ердоган, или другата, на развитието, олицетворявана от протестиращите. В перспектива според мен е отговорът е ясен, но ако говорим за следващите няколко години - кой знае?Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment