За да настъпи в Турция "пролет" трябват пари много пари!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Турската пролет?
Collapse
X
-
Има ли вече някакви сведения колко са загиналите? Щото тоя дето почти му откъснаха главата с водното оръдие, мацката с размазаната глава от димен гранатомет, този тук дето го разнесоха по асфалта. Ако всички са оживели ще е голям късмет.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеИма ли вече някакви сведения колко са загиналите? Щото тоя дето почти му откъснаха главата с водното оръдие, мацката с размазаната глава от димен гранатомет, този тук дето го разнесоха по асфалта. Ако всички са оживели ще е голям късмет.
Иначе готин лаф е, че Таиб най-после успял да обедини турската нация - срещу себе си
Медиите се държат като абсолютни мастии и поемат заслужено част от хорското недоволство
Comment
-
Според репортаж по една от нашите телевизии (има там двама журналисти на място), загиналият бил един, при срутване на някакво скеле. Разбира се, те не могат да огреят навсякъде, така че те това са видели - това знаят. Имаше повече за химикалите, които са пръскали срещу тълпата, с коментари, но без да покажат в едър план кутиите.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Плъховете почнаха да напускат кораба
Тюрксел (най-големият мобилен оператор в Турция) изпуска внимателно информация, че правителството ги е натискало да блокират комуникациите. Мисля си, че това е знак за това, че корпорациите почват да се ослушват дали няма да дойде момента, в който ще трябва да обърнат палачинката.
View the latest news and breaking news today for U.S., world, weather, entertainment, politics and health at CNN.com.
Симпатяги са протестиращите спор няма
Comment
-
Пълен *** е Ердоган, дава пресконференция на летището, щото заминава в чужбина на политически срещи, които били насрочени преди месеци още и не можел заради 3 500 души, които рият за нещо си да отмени визитите. Според него работата с протестите не била в дърветата ами в османските казарми, които искат да възстановят, защото това били хора, които са се обърнали срещу своята история и култура, хаа. Ето вчера той открил новият османски архив в Истанбул с такива работи да отразяват трябвало да се занимават медиите, а не с несъществуващи проблеми. Сега се разследвали връзките на чужди сили, които са подстрекатели на тези млади хора, които вандалстват из Истанбул, 100 полицаи са ми ранени, каква е тази работа да палят офиса на министър-председателя в Бешикташ? Това ли е демокрация, не това е терор и задължението на правителството, което се е поставило в услуга на хората в тази държава е да осигури реда и спокойствието по улиците и да запази собствеността на гражданите, това и правила полицията. Нещо за газове, химикали дума да обели йок. Резултатите от действията на протестиращите били, че инфлацията се покачила за един ден драстично и сега всички турски граждани ще плащат затова. И още бляяяяя. Говори на журналистките на ти, абе представете си бат Бойко православен фанатик и ще имате картината 100%. Най-неприятното, което каза тоя *** и което си е директна заплаха е, че едва удържал половината (щото толкова взе на последните избори) от хората, живеещи в тази държава по къщи те си, за да не излезнат по улиците и да се разсправят с хората, предизвикващи безредиците. Той това не искал, имало избори, народът е дал вота си, кат дойдат новите избори каквото пуснат хората в урната (дето за майтап по турски се вика сандък) това ще бъде. Те работели за благосъстояниянието на нацията, строели пътища, незнам ти кво още и това, което Ак парти и правителството прави за хората всеки можел да види и пипне.
П.П. Някой го пита за забраната на алкохола и той каза, че такава няма. Просто има ограничение за продажба на алкохол след 10 часа вечерта. Кой нормален човек консумира алколох след 10? Или е алкохолик, значи трябва да му се помогне и да се лекува или е съвсем пропаднал, значи пак трябва да му помогне. Наредбата била измислена с оглед на здравето на хората . За трепане е тоя, няма да си иди без бой
П.П.2 А и сам се пита и си отговаря. Добре в Истанбул протестират заради Гези парк, ами в Анкара, Измир и други градове за какво протестират? Това било план за дестабилизация на страната. Аха и да не сме четели чуждите медии, защото те нямат реална представа от проблемите и процесите, течащи в Турция и т.н. и т.н. веселяк. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно, че такива формени *** определят съдбите на милиони хора.
Comment
-
Не искам да съм лош пророк, ама щом в този момент, когато държавата гори, отива в Мароко, явно нещо готви. Я ще пусне башибозуците от селата със сопите, я нещо подобно. Така ако стане нещо много сериозно - пребити, убити и т.н., ще каже - "мене ме нямаше, що ме питате мен защо народа реагира на провокациите на тези пропаднали типове, чужди агенти и въведе ред".
Comment
-
Смях?!
Ердоган: Twitter е напаст
От Дневник
Последна промяна в 12:31 на 03 юни 2013
"Сега имаме една напаст, наречена Twitter", заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган в интервю за турската телевизия "Хабер тюрк", избирайки социалната мрежа за микроблогове като мишена за най-острата му атака срещу протестите, продължаващи вече пети ден в Турция, съобщи The Globe and Mail.
"Най-добрите примери за лъжи може да бъдат открити там. За мен социалните медии са най-голямата напаст за обществото", допълни премиерът. Вместо да критикува пряко протестиращите, той заяви, че чрез Twitter е разпространявана некоректна информация. "Хората са подвеждани от откровени лъжи", каза Ердоган.
Протестиращите турци, предимно млади и образовани, използваха социалните мрежи за организация на действията си. Те черпеха информация предимно от тях, тъй като контролираните от властите местни медии почти не предаваха информация за случващото се в големите турски градове.
За няколко часа турското правителство изключи Faceboko и Twitter в събота в разгара на най-големите протести. Според друга информация социалните мрежи сами са блокирали заради огромния интерес към тях.
Хаштагът #occupygezi за много кратко време стана най-обсъжданата тема в Twitter. Създадени бяха и страници в Tumblr, YouTube и Livestream.
http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/06/...tter_e_napast/Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
-
"Най-добрите примери за лъжи може да бъдат открити там. За мен социалните медии са най-голямата напаст за обществото", допълни премиерът. Вместо да критикува пряко протестиращите, той заяви, че чрез Twitter е разпространявана "некоректна информация. "Хората са подвеждани от откровени лъжи", каза Ердоган.
Като му чета изказванията на този и като слушам Кизил Дели, ама хич не ми харесва положението. Реториката ми напомня на деспот от Близкия изток (май ще си пасне като реторика с Асад), не на някакъв в демократична държава. Нашият си му еквивалент ББ е на светлинни години пред него като манталитет (все пак подаде оставка много преди да се стигне до насилие като онова по снимките от Истамбул), което имхо говори МНОГО лошо за Ердоган. Още по-кофтито е, че той отказва дори да потвърди, че реален проблем/протест съществуват. Изключително уверен в силата си е, което ме кара да мисля, че в много скоро време ще се опита да я демонстрира по някакъв кофти начин.
Уф, 1951 ме изпревари с линка, извинявам се за репоста.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Този човек направо ме учудва с изказванията си.
Ердоган: „Има една опасност и тя е социалната мрежа.
Вече повече от три дни протестиращи в цяла Турция изразяват възмущението си от премиера Реджеп Тайип Ердоган, който управлява страната от 10 години и ...
Малко встрани от темата, но се сетих за нещо любопитно - остава само да се случи нещо в проливите Дейвис и предсказанията на Едгар Кейси ще се сбъднат
Comment
-
Не знам, не познавам добре нещата, но ми се струва, че изказванията му са вписват добре в базата, на която разчита (и чрез която бая време е на власт). Т.е. продължава да се движи по линията на разделението модерно-западно и традиционно (той на страната на последното). Предполагам, че с този тип изказвания добре може да мобилизира собствените си поддръжници. Т.е. може да се очаква "ответен удар" на "мустаците" в същата плоскост (т.е. нещо в стил "а сега ние ще излезем на улицата!").
Comment
Comment